Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dla odmiany czas na zmiany... 09:43, 13 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
To brążowe to to, co na tych zdjęciach?

Pewnie można tam dać szmaragd, tylko będzie owszem zielono, ale nudno

Ja bym go nie wyrzucała, tylko zrobiła z niego kule na pniu. Jak się nie uda, albo dalej będzie brązowiał, to wówczas go wyrzucisz
A wokół pnia skarpetę - z czego chcesz - z host, z żurawek, z trawek, albo co tam chcesz/masz.

Albo pomiędzy kulką a szmaragdem miskanta, żeby się wychylał.

No, to tak na szybko.

łoo matko, moja stara szopa, jak miło

Si Teresko, to o niego chodzi

wiesz że fajny pomysł masz z tymi postrzyżynami, w sumie nic nie ryzykuje

tam dam tą horti i trawę jak na zdjęciu powyżej, a dziś koniecznie zrobię aktualne foto

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Monitko nie mam bardziej aktualnej fotki. Zobacz na drugim planie zdjęcia, w tyle - bordowe wiśnie, a dołem własnie tawuły goldmound a przed nimi lawenda... Żółty z lawendą - rzecz gustu, mnie się akurat to zestawienie podoba, dodam, że podpatrzone przy jednym z Mcdonaldów. Ale akurat na tej rabacie z umbra nie wyglądało ładnie takie wyraziste połączenie kolorów.

pięknie to wygląda
a co to za drzewo na pierwszym planie?

Jeśli dobrze pamiętam to jest klon crimson sentry.

Asia, dzięki za szybką reakcję i doskonałą pamięć

Kasik pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 09:36, 13 wrz 2012

Do góry
To brążowe to to, co na tych zdjęciach?

beta napisał(a)

Pewnie można tam dać szmaragd, tylko będzie owszem zielono, ale nudno

Ja bym go nie wyrzucała, tylko zrobiła z niego kule na pniu. Jak się nie uda, albo dalej będzie brązowiał, to wówczas go wyrzucisz
A wokół pnia skarpetę - z czego chcesz - z host, z żurawek, z trawek, albo co tam chcesz/masz.

Albo pomiędzy kulką a szmaragdem miskanta, żeby się wychylał.

No, to tak na szybko.
Mój jesienny ogród 09:29, 13 wrz 2012

Do góry
Tak Teresko, w dzień kropiło ale deszcz przyszedł o 20 i dosyć ładnie padało jeszcze by mogło tylko niech nie robi się zimno.

Zakwitł mi powojnik całolistny

Tyle cebul krokusów wykopałem.

Trochę smutno się zrobiło ale miłego dzionka życzę.
Rododendronowy ogród II. 09:26, 13 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Poczytałam... i tylko dodam, że ja też pielę tylko za pomocą szpikulca..bo gracek nie wbiję w moją ziemię.... a teraz do pomocy użyję takich widełek od Danusi .. myślę, że to bedzie bardzo dobre.... niestety ja mam warunki ekstremalne i ciężarówki piachu niewiele pomogły... cowidać na widełkach po jednym użyciu...ale łopatki sprawdziły się lepiej od moich
Szpikulec jest świetny do wyciągania głegoko korzeniących siechwastów, zwłaszcza w bylinach gęsto posadzonych - moje podstawowe narzędzie do pielenia.. skutecznego pielenia

Ja takiego szpikulca używam tylko do chwastów o głębokich korzeniach np mniszka . Do pielenia pazurki, no ale ja mam piach.

A ja się musze postarać o takiego szpikulca, bo na mojej jedynej grządce to ziemia jest raczej gliniasto, kamienisto kompostowa i trudno sie wyciąga, a taki szpikulec to fajna sprawa
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:25, 13 wrz 2012

Do góry
Róże wciąż szaleją. Pamietam, że w tamtym roku kwitły jeszcze w grudniu.

Zimozielony ogród przy białym domu 09:21, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lustro jeszcze brudne jest

Danusiu w zakątku z dereniami jakie inne roślinki posadziłaś? Czy dobrze zgaduję że to cyprysiki, jakieś trawy i choina kanadyjska? Czy zamierzasz coś dosadzać?
Kompozycje z trawami w roli głównej 09:14, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oto jedna z moich ostatnich realizacji - Ogród preriowy

Danusiu piękne trawy, ale chyba nie ma osobnego wątku dotyczącego realizacji tego ogrodu? Czy ja go nie umiem odszukać.
Ogrodnik mimo woli 09:13, 13 wrz 2012

Do góry
Prognoza pogody na Rzeszów... pochmurno... o 7,15 rano było +14.. teraz wydaje się wcale nie więcej...

Betysiu...dzieki za udział w wirtualnej imprezie..... lepsza taka niż żadna
A itea już czerwona sie robi.....

Kolejne podejscie do rudbekii.... jak na razie kwitnie, a za rok???? Najwyżej kupię kolejny raz Ale jesień jeszcze daleko.... astry (marcinki) jak widać w tle jeszcze nie kwitną

Miłego dnia
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:09, 13 wrz 2012

Do góry
Wczoraj zostałam unieruchomiona. Mój kręgosłup powiedział - stop. Chyba przesadziłam w poprzednie dzionki. Miałam zaplanowane olejowanie desek na ogroszeniu i niestety musiałam odpuścić. Mam nadzieję, ze do soboty nie będzie padać i M to zrobi.
Kaleka może chodzić z aparatem, więc zrobiłam kilka jesiennych fotek.

Testowe dodawanie zdjęć 09:07, 13 wrz 2012

Do góry
Może się uda?

Zimozielony ogród przy białym domu 08:57, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

widzę ładne tło dla lustra i jego oprawy...

Całe obsadzenie i dekoracja lustra powstanie po zamontowaniu szklanej kuli na wodzie

miałam na myśli wysokie drzewa u sąsiada, które dopiero na tym zdjęciu widać
Kolorowe rabaty 08:51, 13 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Z Anuli przepisu
Do porannej kawy z pozdrowieniami dla moich miłych Gości

O, i dla mnie zostało!
To chętnie się poczęstuję do porannej kawy. Dziekuję
Mój ogród 08:28, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Bożenko, trochę mnie nie było u Ciebie a widzę trochę nowych roślin, turzyca brązowa ładna, mam takie szaro zielone, Miskant, ładna kępa ile dałaś, ta hosta Vanille Fraise to ta co teraz kwitnie, ma wielkie białe kwiaty i pięknie pachnie? Mam ją, dostałem na wiosnę ale mi nie zakwitła. A już widzę napisałeś o niej później. Ja piszę post w edytorze i przegladam wątek i powoli zapisuję a potem wklejam i wysyłam. Inaczej nie zapamiętał bym nazw które sobie wklajam. Co to za horti ja wczoraj dostałem i też jeszcze nie wiem jaką. Fajna imprezka kilka poznaję to znaczy tylko jednej nie. Już Ci pisałem że Okalice masz ładną, ja też jestem z klubu zachodzącego słońca. Postaram się wkleić jakieś swoje słoneczko. Mam jeszcze pytanko czy ta turzyca od Ciebie to Silver Sceptere, na razie jest OK nie widzę żeby rosła ale i nie więdnie, myślę że będzie dobrze. Pozdrawiam Cię Bożenko i żegnam się słoneczkiem.(widok z mojej bramy)
Rododendronowy ogród II. 08:28, 13 wrz 2012

Do góry
Dzis mżawka od rana. Po południu mam gości więc muszę brac sie za jakieś gotowanie i pieczenie, a własciwie sernik na zimno będzie też dobry. Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających i zostawiam wczorajsze zimowity.

Dołożę jeszcze róże.

Miłego dnia wszystkim życzę.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 08:26, 13 wrz 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
i nie mogę się powstrzymać, żeby nie pokazać Wam słodziaka - akrobatę polującego na korzonki

faktycznie słodziak
Początki w Kruklandii 08:22, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Tu widać gdzie co jest

Jak nic bukszpana tam trzeba za tą kostrzewą.

super to wygląda Justa, a jak dojdą żurawki to będzie miodzio

buziaki
Rododendronowy ogród II. 08:18, 13 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Poczytałam... i tylko dodam, że ja też pielę tylko za pomocą szpikulca..bo gracek nie wbiję w moją ziemię.... a teraz do pomocy użyję takich widełek od Danusi .. myślę, że to bedzie bardzo dobre.... niestety ja mam warunki ekstremalne i ciężarówki piachu niewiele pomogły... cowidać na widełkach po jednym użyciu...ale łopatki sprawdziły się lepiej od moich
Szpikulec jest świetny do wyciągania głegoko korzeniących siechwastów, zwłaszcza w bylinach gęsto posadzonych - moje podstawowe narzędzie do pielenia.. skutecznego pielenia

Ja takiego szpikulca używam tylko do chwastów o głębokich korzeniach np mniszka . Do pielenia pazurki, no ale ja mam piach.
Rododendronowy ogród II. 08:17, 13 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Bogdziu, ale jak one są takie małe. To jak to zrobić?

Z Twoich badylków 2 mi wyrosły.

Robert a może masz piwnicę w której temp nie spada poniżej zera. Ja w piwnicy przechowuje róże ,,na patykach" czyli pienne. Na jesieni opryskuję na owady i grzyby i w czasie zimy bardzo rzadko podlewam ( 2-3 razy przez całą zime), bardzo dobrze sie przechowują.
Zielonym do góry :) 08:08, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Emka. Myślałam, że ten świerk na froncie domu to Inversa jest. Czubek mu się "ma" ku dołowi, a taki jest idealny na front. Widziałam kuleczki thui Danica u Ciebie na zawijasku. Chcesz je mieć "zlane" po latach, bo ze zdjęcia nie widać, ale są chyba dość blisko siebie? Tak wyglądają moje po latach:

Te na lewo są starsze od tych w sadzie.
Masz piękny dom, bardzo mi się podoba układ bruku, a to jest ważne i pole do popisu wielkie. Można poszaleć z roślinami. Trzymaj się "ogrodowiskowej żelaznej listy roślin", a będzie bosko. Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies