Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Urszulla 13:57, 16 paź 2012

Och, uwielbiam berberysy w szpalerach.
Gardenarium 13:58, 16 paź 2012

Pszczólko, Red Sunseta właśnie sadziłam w małym preriowym, śliczny jest.

Jeśli mogę polecić jeszcze inne drzewa to grujecznika (teraz ma morelowy kolorek i tak pieknie promienie słońca przez niego przeświecają).

Miłorzęba koniecznie zostaw i z takimi kolorami mocne bordo go zestawiaj

A tak swoją drogą, to potrzeba jest nie zasłaniać Twojego brzegu, tylko to wszystko posadzić po drugiej stronie, abyś widok miała przez rzekę na te kolory, ale przez wodę.
Będzie zapożyczony krajobraz.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 14:06, 16 paź 2012

Danusiu, czyli same drzewa - 3 szt., bez krzewów? Sąsiada już raz urabiałam ale za słabo. Mus powtórzyć negocjacje.
Gardenarium 14:33, 16 paź 2012

Chyba tak... bo krzewy zasłaniają, zamiast krzewów byliny ale niższe, żeby gąszczu nie robiły.

Powtarzaj negocjacje z sąsiadem, bo musisz mieć widok na drzewa po drugiej stronie, wtedy ogród zyska wszystko

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 15:00, 16 paź 2012

Sklarowało mi się. Wielkie .
AniaDS 18:26, 16 paź 2012

I będzie pięknie .
vita 19:46, 16 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Sklarowało mi się. Wielkie .

Czyli sadzisz u sąsiada? Grujecznik, miłorząb i klon? ( klaruję wolniej i w gorszej jakości)
Idea zapożyczonego krajobrazu chyba znalazła idelane miejsce...
A derenie o kolorowych pędach? Upraszam o pozostawienie.
Przy okazji wiem, gdzie posadzę swojego grujecznika (kojarzę instrukcje na temat wielopniowości).
Danusiu, dobrze radzisz, ale i masz dobre forum. Też Wielkie .
Konstancja30 20:02, 16 paź 2012

Ewa ... ja już jakis czas temu przyzwyczaiłam się do Ani Asc jak wisi na słupie tudzież drwi sobie z siły grawitacji w inny "aniowy" sposób ... ale widok Ciebie jak początkowo myślałam "na drabinie" przyspieszył me niemrawe bicie serca ... a jak zobaczyłam gdzie ta drabina stoi i jak swawolnie labilna jest ta konstrukcja to chyba takie tango żyłom zafundowałam, że tylko cudem żyję ... te owoce (powiem dyplomatycznie bo nie pomnę co Ty za tę pazuchę wrzucałaś ) nie mają wyjścia ... muszą być pyszne ... mniam ... i błagam zostaw latanie ptakom ... pozdrawiam
agniecha973 20:41, 16 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Powtarzaj negocjacje z sąsiadem, bo musisz mieć widok na drzewa po drugiej stronie, wtedy ogród zyska wszystko

Chylę czoła! Nigdy bym na to nie wpadła, a to jest rzeczywiście doskonały pomysł! To jest wyjście poza ramy schematycznego myślenia.
Pszczelarnia 10:25, 18 paź 2012

To jeszcze dla Agniechy, nie ma szczegółowych opisów, są klimaty i nastroje, dużo o funkcji zakątków ogrodowych: