Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

justi 16:42, 16 paź 2012

U mnie też wiocha i nie martw się. Ja pokazuję tylko połowę podwórka, bo druga odgrodzona połowa to istna graciarnia sprzętów i kupka piachu. Tak sobie jeszcze myślę, że mogłabyś zrobić ramę na taki efekt postarzenia drewna i do tego okienniczki w tym samym kolorze. Powiesić na środku, po bokach dać po 2 tuje i na okienniczki puścić powojnik, różę, albo bluszcz.

ewa004 19:40, 16 paź 2012

justi napisał(a)
U mnie też wiocha i nie martw się. Ja pokazuję tylko połowę podwórka, bo druga odgrodzona połowa to istna graciarnia sprzętów i kupka piachu. Tak sobie jeszcze myślę, że mogłabyś zrobić ramę na taki efekt postarzenia drewna i do tego okienniczki w tym samym kolorze. Powiesić na środku, po bokach dać po 2 tuje i na okienniczki puścić powojnik, różę, albo bluszcz.

Justi z lustrem poczekam do wiosny,ale pomysł z okiennicami bomba.
Tuje myślałam dosadzić teraz ,pojechałam dzisiaj do szkółki a tam za tuje taką jak te wyższe które tam rosną zaśpiewał mi 65 zł ,chyba przesadził trochę .
Nie kupiłam ,poczekam do wiosny ,na pewno jak zwykle pokażą się w Nomi czy praktikerze i troszkę niższe będą pewnie w granicach 20 zł.
Te dwie wyższe kupiłam w tym roku w Nomi za 12 zł
ewa004 10:37, 17 paź 2012

Zobaczcie jakie pięknoszki były wczoraj w Biedronce za całe 6,99.

Wiem ze te różyczki przesadzone do gruntu pięknie rosną ,ale kiedy należy to zrobić teraz czy na wiosnę .
Dwa tygodnie temu już jedną dałam do ziemi ,kupiłam ładniutką białą w Tesco zobaczymy czy coś z tego będzie.

Macie sprawdzone sklepy internetowe z różami ,chciałam kupić coś ładnego pnącego ,w moich szkółkach jest to raczej nie realne.
monitka 10:48, 17 paź 2012

No śliczną różyczkę upolowałaś a wiadomo co to za gatunek czy bez nazwy sprzedawali?

Wyczytałam na forum bo jeszcze nie kupowałam róż w necie (przymierzam się wiosną na zakupy) że polecane są rosarium i floribunda.
ewa004 11:17, 17 paź 2012

monitka napisał(a)
No śliczną różyczkę upolowałaś a wiadomo co to za gatunek czy bez nazwy sprzedawali?

Wyczytałam na forum bo jeszcze nie kupowałam róż w necie (przymierzam się wiosną na zakupy) że polecane są rosarium i floribunda.

Moniczko różyczka NN .

Ja zawsze tez na wiosne kupowalam róze ,ale ponoc lepiej jest sadzic jesienią no i ceny o tej porze bardzo korzystne.
Zastanawiam sie tylko czy już nie jest trochę za późno?
monitka 11:23, 17 paź 2012

No podobno lepiej teraz. Tak twierdzi Ania ale ja nie mam przygotowanej rabaty pod nasadzenia a mam ze trzy inne miejsca rozgrzebane więc nie chce kolejnego zaczynać. Dlatego odpuszczam
ewa004 11:51, 17 paź 2012

Niestety nie maja w ofercie tych róż ,które są tu na forum polecane

Mam tam na tym ceglanym murze posadzone trzy róże i trzy clematisy .
Jest tam dość duży przeciąg ,myślałam że róże nie dadzą tam rady ,tymczasem okazuje się,że jest im tam bardzo dodrze ,ale mało trochę tych róż tam,myślałam dodać jeszcze trzy.
justi 18:07, 17 paź 2012

Jeszcze myślałam o Twoim lustrze i wpadłam na takie zdjęcie u Anny, chodzi o to gdzie widać małe lustro z okienniczkami , fajne prawda?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=246#reply
ewa004 19:31, 17 paź 2012

justi napisał(a)
Jeszcze myślałam o Twoim lustrze i wpadłam na takie zdjęcie u Anny, chodzi o to gdzie widać małe lustro z okienniczkami , fajne prawda?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=246#reply

Justynko rzeczywiście piękne to lustereczko z okiennica ,ale myślę że na tym plocie wystarczy takie zwykłe.
Tuje za rak będą już całkiem spore i gęściejsze jak dosadzę czwartą i myślę że ramy zakryją .Zastanawiam się czy hortensje nie będą już na tyle duże że tego lustra nie będzie widać.
ewa004 10:46, 18 paź 2012

Witajcie przy drugiej kawusi już dzisiaj (skutki siedzenia w domu ,ale już nie długo )

Wczoraj był piękny dzień więc należało wyszukać sobie roboty ,oczywiście w ogrodzie,więc zobaczcie co wymyśliłam

Mój kącik z grillem,nie pokazywałam go w środku bo nie było czym się chwalić
W środku obsadzony był pod ścianami ponad metrowym żywopłotem ,posadzonym z dziesięć lat temu.
Stanęłam wczoraj przed nim i myślę sobie po co mi on ,przecież ja nie mam gdzie kwiatków sadzić bo miejsca jak na lekarstwo ,a on zajmuje tyle miejsca.
No wiec za łopatę i heja

A srerta rosła a ja już bez sił ,M oczywiście nie pomoże ,ale co najważniejsze już nie ględzi i nie marudzi ,dziwnie tylko kiwa głową .Nie wiem o co mu chodzi

Jedna strona skończona
Wpadłam na pomysł ,ze zaproponuje znajomemu zabranie tego żywopłotu w zamian za usuniecie go z drugiej strony.Zgodził sie a ja odetchnęłam z ulgą