Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nigdy nie mów nigdy 22:00, 12 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Macham. O tych floksów to masz dużo, czy ta rabata taka olbrzymia???

Ja też Ci macham
Rabata spora 29 m x 1,20 m. Na niej mam 29 róż i floksy między sadzę
Pozdrawiam Ulcia.
Ogród u stóp klasztoru 21:58, 12 wrz 2012

Do góry
na dobranocke pokażę wam co ukradłam Kondziowi . kupił sobie biedak w Goczałkowicach a ja mu zakosiłam

....ale zapłaciłam ,żeby nie było

a to już prezencik od Sebka

i wrzoski na dobranoc

Mój ogród 21:58, 12 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Trawa Red Baron coraz ładniejsza i kolorowa.

A tą hostę dostałam ostatnio. U niej jest piękna i kwitnie właśnie teraz. Ma duże, pachnące kwiaty. Oby tylko przeżyła zimę. Może ktoś zna taką hostę.

Pięknie ujełaś tą Red Baron, ładne zdjęcie

Mam tą hostę, tylko nie znam jej nazwy, tej zimy tylko ona ze wszystkich moich host, częściowo przemarzła ale odżyła i nawet zakwitła
Kubusiowo 21:58, 12 wrz 2012

Do góry
Gosiu, Twoja aktywność nie tylko na forum zdumiewa Gratuluję 600-ki

Grembosiowo 21:57, 12 wrz 2012

Do góry
Nie sądzę by się pomylili, bo kupowałam od właściciela szkółki i z nim przeprowadzałam rozmowę jakie by mi hortensje doradził. Zaproponował dwie: Anabelkę i Limkę i właśnie je kupiłam. Miały też etykiety z takimi właśnie nazwami. Nie chę się upierać, może gdzieś zaszła pomyłka, ale w zeszłym roku o tej porze była lekko różowa (niestety nie mam zdjęć). Teraz Anabelka wygląda tak:
ogrodoweimpresjejolki 21:51, 12 wrz 2012

Do góry
Aniu, czekaj cierpliwie, pewnie wyjdą U mnie dziś kolejne wyłaziły z ziemi ...

A miałam też niespodziankę - zakwitły 2 słoneczniki (sukces, bo wysiałam2 2paczki). Późno, bo późno, ale i tak cieszą

Ogród w Tarnowie 21:50, 12 wrz 2012

Do góry

jutro trawa idzie pod nóż pod instalacje wodne

Mój ogród 21:44, 12 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

A tą hostę dostałam ostatnio. U niej jest piękna i kwitnie właśnie teraz. Ma duże, pachnące kwiaty. Oby tylko przeżyła zimę. Może ktoś zna taką hostę.

Bożenko to ten obiekt naszych westchnień?
Zimozielony ogród przy białym domu 21:44, 12 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

A jak zamaskujecie taki paskudny dekiel? ( na prawo za Zdzisławem).
Też mam takie paskudztwo Na trawie

Tutaj będzie grys granitowy Wszystko zostało przewidziane w projekcie, na pewno nie będzie straszył

Iwonko, lepiej niech nie podgląda a idzie własną drogą.

Kubusiowo 21:41, 12 wrz 2012

Do góry
Gratulacje serdeczne! i pozdrowionka

Ogród u stóp klasztoru 21:41, 12 wrz 2012

Do góry
miłe panie - pada deszczyk . czy jeszcze oprócz mnie ktoś sie z tego cieszy ?

Irenko -buziaczki dla ciebie

- Urszulko --- góry zadeptane przeze mnie wzdłuż i w szerz. kocham je duuuzo bardziej niż morze . mimo że jak się wspinam to klnę siarczyście - dlaczego ja nie leżę teraz na plaży tylko ganiam jak durna po turniach . ale ja sobie tak leżę i się byczę to spiwam cichutko pod nosem do tych na plaży .....góralu czy ci nie żal

Grembosiowo 21:39, 12 wrz 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Pozdrawiam cieplutko, cieszę,że się podobają. mnie nie bardzo, w tym sezonie Anabelka przebarwiła się bardzo intesywnie, średnio mi się to podoba.
Teraz będzie już brązowieć...u mnie jeszcze jest w różu.

Pokażcie mi palcem gdzie ona jest ?

]

Ja też mam wątpliwości czy to Anabelka. Może pomylili etykietki w szkółce? Nawet nie wygooglałam takiej różowej anabelki.

Kubusiowo 21:35, 12 wrz 2012

Do góry
I ja też gratuluję

kwiatucha też zostawiam

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:34, 12 wrz 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

Kiedyś chciałam krzewuszkę wyrzucić, ale jakoś szkoda mi się jej zrobiło i pięknie zakwitła, więc darowałam jej i teraz nikomu bym jej nie oddała.
W tym roku słabo kwitła, bo majowy mróz strasznie dał jej w kość, ale i tak nieźle wyglądała, jak po takich przejściach.

Piękna!! Pozdrawiam m
Dobra decyzja Elu pospacerowałam po twoim kolorowym prawie już jesiennym ogrodzie zimowity u ciebie przekwitają, a moje chyba ani myślą zakwitnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:27, 12 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
hortensje już się przebarwiają, ale jeszcze nadal są pąki i wychodzą nowe kwiaty; ale dziś pochmurno,

teraz już leje, pewnie się wszystkie położą, podpórki już nie pomagają; muszę za rok coś sensownego

wymyślić, jakieś chyba metalowe obręcze; Milena tu widać wysokość Chopin

Irenko piękne te widoki
Rododendronowy ogród II. 21:24, 12 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Bogdziu, zobacz jak rudbekie od Ciebie ładnie się rozkwitły, są tak piękne że nie będę mógł się doczekać lata, kiedy znów zakwitną, Bogdziu a Flammentanz mam w doniczkach, czy zabrać na zimę do środka czy wsadzić do gruntu.

Robert tych rudbekii bedziesz miał niedługo cały ogród jesli tylko pozwolisz im się rozsiewac. Dobrze że Ci sie podobaja to moze nie będziesz się denerwował jak ich tyle bedzie. Ja mysle że Flamentanz lepiej dac do ziemii i zakopcowac .Pozdrówka.
Początki 21:20, 12 wrz 2012

Do góry
Leje dzisiaj u nas więc nijak nie ma jak fotografować - muszę podejść pod siatkę aby to dobrze pokazać.
Chyba, że znajdę coś co zobrazuje problem

O znalazłam...to stare jeszcze, z zakładania - ale na tym zdjęciu z Ogrodnikiem tyłem widać po prawej jak wygląda siatka.... . Ta część tutaj też będzie wysłonięta bo nie wyrobię. Ale tylko kawałek, tak do malin czyli parę metrów za tym zarwaniem. Na drugim zdjęciu widać ten wąski pasek. Też stare zdjęcie, tam tych zarwań tak nie widać ale są ale widać te dziury przez które "luka" psisko. Tam jest w tej części kompletnie dziko zapuszczony ligustr

Ale dobrze, że pada bo jak jeszcze jutro pokropi to mi wykopią drzewka i w sobote będzie sadzenie.

Ja też nie lubię takiego otoczenia thujowego ale mierzi mnie mniej niż koszmarne ogrodzenia. Wkładanie mat wiklinowych w tym przypadku też mija się z celem bo potem jak rośliny urosną (za 5-7 lat) to wyciąganie tego to straszny zamęt i masakra. Poza tym ciężko coś dowiązać do pozarywanej siatki, wrrr...

A thujki nie będą takie małe. Na ten wąski pasek takie 1,20-1,30m.

O reumatologu też co nieco wiem - miałam zdiagnozować zespół Sjogrena ale wymiękłam i stwierdziłam, że najpierw zajmę się tym, co bardziej podejrzewam. W piątek idę do szpitala na jeden dzień, ech...boję się gastroskopii i tych wycinków ale "na szczęście" w ogólnym robią.

Rododendronowy ogród II. 21:19, 12 wrz 2012

Do góry
Bogdziu, zobacz jak rudbekie od Ciebie ładnie się rozkwitły, są tak piękne że nie będę mógł się doczekać lata, kiedy znów zakwitną, Bogdziu a Flammentanz mam w doniczkach, czy zabrać na zimę do środka czy wsadzić do gruntu.
Kubusiowo 21:14, 12 wrz 2012

Do góry
no i nagadałaś 600 gratulacje !
Ogród Dominiki 21:12, 12 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

[img ]

Czy to hakone??? piękne te trawy

Tak, to hakone.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies