Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 11:05, 14 wrz 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
A dziś korzystając z pięknej wrześniowej pogody pojechaliśmy do lasu i oto co przywieźliśmy

Maju zapach tych czarnych łepków mnie do Ciebie zwabił ale bym pojechała na grzyby, jednak za dużo roboty, muszę wykorzystać pogodę pozdrawiam
Początki w Kruklandii 11:01, 14 wrz 2012

Do góry
Moje tujki
Tylko zaznaczam, że mam gęsto bo będę formować na zielony płot kanciasty

Od furtki do pnia jest ok 60cm....a ile jeszcze miejsca zostało wolnego...połowa!
Teraz żałuję, że tak daleko wsadzili mi tę tuję I musiałam tawułę zainstalować
Blaski i cienie nowego życia 10:53, 14 wrz 2012

Do góry

A przy okazji bycia w warzywniaku mój młodszy S z wielkim zapałem wyrywał mini-marchewki, uwielbia je chrupać

Blaski i cienie nowego życia 10:49, 14 wrz 2012

Do góry
U Kapiasów kupiłam 1szt. trawy Red Baron, bo nie było żadnych miskantów ani carex-ów. A mój S kupił małe dynie: dla siebie i brata. Oto co wyczarował z dyni:

i sesja zdjęciowa "dynie w szczypiorku"

Ogród na Cedrowej 10:40, 14 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Moje rozczochrańce

Super ta rawka co to??? carex???

Tak to carex
Mój kawałek raju II 10:29, 14 wrz 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Ja dużo nie kupowałam teraz tylko kilka cebulek i te nasionka bo mi się spodobały

Hahaha! To jest nie dużo!??? Z samych nasion będziesz mnóstwo roślin miała! Kolekcjonerko pozytywnie zakręcona!

Basiu no troszeczkę będzie szałwię omączoną mam w tym roku, nasionek nie zbieram, bo jeszcze kwitnie, wpadła mi w oko w sklepie to kupiłam, nie jest droga, a tych drugich nasion nie miałam , a może Ty znasz te kwiatki?
Mój mały raj na ziemi :) 10:18, 14 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
a do mnie dzisiaj dotarła przesyłka z karmidełkiem / poidełkiem szukałam długo i w końcu trafiłam takie jak chciałam.
Inne też były fajne, ale na ziemię, a tu koty się szwendają.....

Anula ale cuuudo!!! Podzielisz się info skąd to takie piękne cuś masz?? Ja tesz szukam od dluższego czasu czegoś...
Mój kawałek raju II 10:13, 14 wrz 2012

Do góry
Dzisiejszy poranek śliczny, deszczu ani kropelki świeci słoneczko idę więc do ogrodu posłaniec przed 8.00 przyniósł przesyłkę Iza dziękuję bardzo
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:10, 14 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Irenko, wywołałaś mnie do tablicy a ja nie znam odpowiedzi. Teraz wiem jak się czuje uczeń w takiej sytuacji. Kwiatki kupiłam na ryneczku od jakiejś babiny. Juz je kiedys pokazywałam. Teraz zrobiłam inne ujęcie i trochę je artystycznie zmodyfikowałam.

Na 99% to z białymi kwiatkami to bakopa Mam ja w skrzynkach balkonowych. Niestety jednoroczna, ale kwitnie do późnej jesieni

Piękna kompozycja Co do bakopy to dodam tylko, że obecnie mozna też kupić różową i niebieską
Początki w Kruklandii 10:08, 14 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Beta na życzenie
Ale z okna, bo ziąb

Słabo widać te żurawki

Tu dziura między żurawami, bo nie starczyło

szybka jesteś

łądnie Ci wyszło

ale zgadzam się z Tereską że ta dziura nie pasuje, posadź rzadziej

Matko kochana a my znowu o dziurach gadamy
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:07, 14 wrz 2012

Do góry
Ostatnio mało się u mnie dzieje w ogrodzie więc pokaże Wam dziś kolejną moją ulubioną kwiarnię, również pełną w kwiatach

Tutaj też można podejrzeć pomysł na wianek

A Aleks uwielbia zwierzęta, które są wszędzie wyeksponowane

Początki w Kruklandii 09:58, 14 wrz 2012

Do góry
Beta na życzenie
Ale z okna, bo ziąb

Słabo widać te żurawki

Tu dziura między żurawami, bo nie starczyło

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 09:57, 14 wrz 2012

Do góry
Dziękuję św. Mikołaju, dzisiaj przed 8.00 kurier dostarczył przesyłkę skarpa fajnie wygląda ja bym powtykała między kamienie albo floks szydlasty, rozchodniki lub inne płożące a hościki prześliczne takie zdrowiutkie
Blaski i cienie nowego życia 09:47, 14 wrz 2012

Do góry
"Ogród ciszy"

Zielony galimatias 09:43, 14 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ewuś, bardzo ładne to kóło i linia rabat

]a się nie znam, ale jak masz tę skarpę to ja bym te świerki...
Bordowe piękne (cokolwiek to będzie) ale jesienią liście opadną, więc przesłony/zasłony nie będzie, a od jesieni do póżnej wiosny ludziska po skarpie też chodzą przeciez...?

Tujki można przesadzić, jakby troszkę zawadzały. - co moze być z korzyscią dla tej części ogrodu, bo taka długa ta ściana szmaragdowa jest...
A świerki tez ładne tło dadzą, tylko odcień zieleni będzie inny.

Świerki bierz

Resztę napiszę, jak rozkminię o co chodzi

O.. i sobie pogrubiłam, .. będę czytać w chwilach zwątpienia...
Tessi, a gdyby świerki dać na linii bocznej rabaty?... tzn jednego tak jakoś w narożniku i pociągnąć dwa z boku?... a wzdłuż obwodu ekran z buka czerwonego? (taki śliczny, docinany do obwodu... ech.. rozmarzyłam się...).. a na środek wtedy coś kwitnącego?.. byłoby dobrze?... .. za dużo dobra chyba....

Z czego wynikają moje dylematy "co dać za koło"?

* za świerkami przemawia zimozieloność i koronkowa sukieneczka, za którą przepadam... ale nie podkreślą uroku Madżenkowego koła. Owszem można dociąć do linii koła - ale sukieneczka straci koronkowe falbaneczki...
* za ekranem z buka przemawia kolor i to, że można pięknie podkreślić linię koła docinając ekran. Minusem jest brak liści zimą....

Blaski i cienie nowego życia 09:43, 14 wrz 2012

Do góry
Oto kilka wspomnień ze spotkania u Kapiasów

świat postawiony do góry nogami (zdjęcie mojego S)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:34, 14 wrz 2012

Do góry
Ja chociaż drzwi wewnętrzne mam w jasnym modyfikowanym dębie Wkleję (jakby coś, to usunę

I chyba schody też kiedyś zmienimy na jasny dąb, bo nie mam już do nich siły .
Ogród Sylwii od początku :) 09:18, 14 wrz 2012

Do góry
Dzięki Sylwia za poświęconą uwagę I Gratuluję 900-tki. To dopiero jest wyczyn!!! Nie mogę doczekać się kolejnej setki, tym bardziej, że tyle się teraz będzie działo. Powodzenia

Ogród na Cedrowej 09:08, 14 wrz 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Moje rozczochrańce

Super ta rawka co to??? carex???
Tytoń ozdobny 08:09, 14 wrz 2012

Do góry
Jeszcze kwitnie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies