Moje tujki
Tylko zaznaczam, że mam gęsto bo będę formować na zielony płot kanciasty
Od furtki do pnia jest ok 60cm....a ile jeszcze miejsca zostało wolnego...połowa!
Teraz żałuję, że tak daleko wsadzili mi tę tuję I musiałam tawułę zainstalować
U Kapiasów kupiłam 1szt. trawy Red Baron, bo nie było żadnych miskantów ani carex-ów. A mój S kupił małe dynie: dla siebie i brata. Oto co wyczarował z dyni:
i sesja zdjęciowa "dynie w szczypiorku"
Ja dużo nie kupowałam teraz tylko kilka cebulek i te nasionka bo mi się spodobały
Hahaha! To jest nie dużo!??? Z samych nasion będziesz mnóstwo roślin miała! Kolekcjonerko pozytywnie zakręcona!
Basiu no troszeczkę będzie szałwię omączoną mam w tym roku, nasionek nie zbieram, bo jeszcze kwitnie, wpadła mi w oko w sklepie to kupiłam, nie jest droga, a tych drugich nasion nie miałam , a może Ty znasz te kwiatki?
a do mnie dzisiaj dotarła przesyłka z karmidełkiem / poidełkiem szukałam długo i w końcu trafiłam takie jak chciałam.
Inne też były fajne, ale na ziemię, a tu koty się szwendają.....
Anula ale cuuudo!!! Podzielisz się info skąd to takie piękne cuś masz?? Ja tesz szukam od dluższego czasu czegoś...
Irenko, wywołałaś mnie do tablicy a ja nie znam odpowiedzi. Teraz wiem jak się czuje uczeń w takiej sytuacji. Kwiatki kupiłam na ryneczku od jakiejś babiny. Juz je kiedys pokazywałam. Teraz zrobiłam inne ujęcie i trochę je artystycznie zmodyfikowałam.
Na 99% to z białymi kwiatkami to bakopa Mam ja w skrzynkach balkonowych. Niestety jednoroczna, ale kwitnie do późnej jesieni
Piękna kompozycja Co do bakopy to dodam tylko, że obecnie mozna też kupić różową i niebieską
Dziękuję św. Mikołaju, dzisiaj przed 8.00 kurier dostarczył przesyłkę skarpa fajnie wygląda ja bym powtykała między kamienie albo floks szydlasty, rozchodniki lub inne płożące a hościki prześliczne takie zdrowiutkie
]a się nie znam, ale jak masz tę skarpę to ja bym te świerki...
Bordowe piękne (cokolwiek to będzie) ale jesienią liście opadną, więc przesłony/zasłony nie będzie, a od jesieni do póżnej wiosny ludziska po skarpie też chodzą przeciez...?
Tujki można przesadzić, jakby troszkę zawadzały. - co moze być z korzyscią dla tej części ogrodu, bo taka długa ta ściana szmaragdowa jest...
A świerki tez ładne tło dadzą, tylko odcień zieleni będzie inny.
Świerki bierz
Resztę napiszę, jak rozkminię o co chodzi
O.. i sobie pogrubiłam, .. będę czytać w chwilach zwątpienia...
Tessi, a gdyby świerki dać na linii bocznej rabaty?... tzn jednego tak jakoś w narożniku i pociągnąć dwa z boku?... a wzdłuż obwodu ekran z buka czerwonego? (taki śliczny, docinany do obwodu... ech.. rozmarzyłam się...).. a na środek wtedy coś kwitnącego?.. byłoby dobrze?... .. za dużo dobra chyba....
Z czego wynikają moje dylematy "co dać za koło"?
* za świerkami przemawia zimozieloność i koronkowa sukieneczka, za którą przepadam... ale nie podkreślą uroku Madżenkowego koła. Owszem można dociąć do linii koła - ale sukieneczka straci koronkowe falbaneczki...
* za ekranem z buka przemawia kolor i to, że można pięknie podkreślić linię koła docinając ekran. Minusem jest brak liści zimą....
Dzięki Sylwia za poświęconą uwagę I Gratuluję 900-tki. To dopiero jest wyczyn!!! Nie mogę doczekać się kolejnej setki, tym bardziej, że tyle się teraz będzie działo. Powodzenia