Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

O....! 11:14, 11 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Już sama nie wiem czym się bardziej zachwycać Czy tym widoczkiem, czy piwniczką.....

Witaj Marzenko, Piwniczka i cała reszta super, Widoczki powalające na kolana,
Kosodrzewinka jest zjawiskowa,
ja bym zrobił tak: na wiosnę jak zacznie się budzić z zimowego snu, powyłamuj wszystkie środkowe (największe) odrościki, potem poczekaj aż puszczą pozostałe, jak będą miały kilka cm. wyłam je do połowy i już na ten rok wystarczy. Potem sprawdzaj czy jakiś przyrost nie wychyla się za bardzo, jeśli tak to go przełam i czekaj, i tak przez kilka lat, obserwuj drzewko i jeśli uznasz że można poprawić kształt, wyginając, naciągając to zrób to, przy wyginaniu uważaj bo to kruche drzewko, można je przed wygięciem troszkę ponaginać jakby pomasować by było bardziej elastyczne i dopiero potem giąć. powodzenia
Pozdrawiam serdecznie.
Mój jesienny ogród 11:14, 11 wrz 2012

Do góry
Właśnie dostałem teraz paczkę z irysami pumilo, od Władzi z FO Info.
Profesjonalnie zapakowane i opisane. i od razu posadzone

W między czasie zobaczyłem pięknie wybarwioną gałązkę lipy.

Teresko, to dobrze że się nie stresujesz bo to nie zdrowo. Ja swojej trawy nigdy nie podlewam teraz jest zielona ale 5 tydzień nie koszona..Dzisiaj poszedłem narwać ogórków do śniadania, to jeszcze taakie
byki rosły a ogórki prawie suche.
Nigdy nie mów nigdy 11:11, 11 wrz 2012

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 11:05, 11 wrz 2012

Do góry
Dziś kolejna dostawa wrzosów.Wieczorem będzie sadzenie kolejnych pod sosnami. dodatkowo donice na froncie wypełnie białymi

Ogrodnik mimo woli 11:00, 11 wrz 2012

Do góry
Marzenko...kaca nie ma..... jako gospodarz musiałam trzymać fason do końca
Od rana latam na mopie....... po imprezce trza posprzątać... i wyrzucam zdechłe pomodory..... jutro wywóz śmieci.. A pogoda letnia, aż żal siedziec w pracy...
Dzięki Aniu za życzenia.... i wszystkim też dziękuję, którym nie pdziękowałam imiennie i indywidualnie
Zaczęłam pisać posta o 7 rano... a już prawie 11....... nawet posty piszę na raty.. w wolnym oddechu Za to kilka fotek z dzisaj.... jestem przerażona.. ryb w oku mam chyba ze 100...a 80 minimum...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:46, 11 wrz 2012

Do góry
Tu jedyne zdj. na których widać jeżówkę i obiedkę. To jest Hot Lava i ona jest z tych wyższych, ale Firebird już ledwo wystają z obiedki. Słabo widać, bo mieczyki w tle.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 10:36, 11 wrz 2012

Do góry
pochwalę się skromnym wyróżnieniem, warto było dbać o ogród, a nagroda bardzo miłą niespodzianką.
Ogród Leny. 10:22, 11 wrz 2012

Do góry

Lenko śliczne fotki! Cudne śa te Twoje żurawy Czy te zielone z czerwonym unerwieniem to Electric Lime?
Lecę w kulki... 10:13, 11 wrz 2012

Do góry
Aniu wspaniałe propozycje! Jeszcze miskant Morning Light do tego, aby było lekko i uroczo!
Pozdrawiam Cię, całuski
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:56, 11 wrz 2012

Do góry

Poszerzone miejsce pod maliny:

Ullaala! Karolinko ! Widzę, że też poszalałaś . Superowa miejscówka dla malinek!

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:53, 11 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

No to w ramach ogrodowych poczynań chwalę się.
Macie Wy mam i ja
NIe jest może doskonała ta kompozycja i nie ma może super ekstra doniczki ale,
kfiatuszki do kompozycji dostałam od juniora

Takie małe a tak cieszy

śliczna, zrobiła się nowa moda ogrodowiskowa Muszę sobie taką sprawić

To Noemi -Magda mnie zainspirowala, i juz myśle jak tu następną zrobić

Bardzo fajna ta nowa moda!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:51, 11 wrz 2012

Do góry

Śliczna szyszka Danusiu! Ty to masz oko !!! Pozdrawiam serdecznie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:49, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anito, przyszłam zobaczyć spiżarnię. Narobiłam sobie smaka. Jest na wątku u Ciebe?

Droga Pszczółko, niestety nie mam żadnego zdjęcia spiżarni, nie przyszło mi to jeszcze do głowy, że ktoś będzie chciał to oglądać Widziałam u którejś z dziewczyn, (ale nie potrafię sobie przypomnieć u której),wspaniałą spiżarnię, taką z otwartymi półkami uginającymi się pod kolorowymi, smakowitymi słoiczkami. U mnie to po prostu pomieszczenie przy kuchni z zamkniętymi szafkami, w których przechowuję słoiki pełne różnych smakołyków
Jeśli kogoś to zainteresuje, to zwykle robię ogórki konserwowe, pikle, sałatkę szwedzką, grilowane bakłażany w oliwie, cukinię w pikantnej marynacie, powidła śliwkowe- 2 rodzaje, powidła mirabelkowe, dżem malinowy, zaprawiam też antonówki starte i przyprawione cynamonem, goździkami z dodatkiem brązowego cukru (na szarlotkę) oraz mrożę przeróżne owoce i zielone pietruszki, koperek, szczypiorek, szpinak itp. Robię też przeróżne kompoty oraz soki , bo obok mojego domu są dzikie opuszczone sady, więc nie pozwalam, aby te dary natury się zmarnowały. No i oczywiście nalewki z malin, pigwy, aronii, bzu czarnego. Jakby ktoś chciał przepisy, to proszę o podanie maila na priv
Posadziłam też derenia jadalnego, ale jeszcze mi nie owocował.
Ja może nie wyglądam na taką gosposię, ale uwielbiam dwie rzeczy: kuchnię i ogród. To są 2 moje królestwa
Moje przepisy na powidła oraz bułeczki i chlebek znajdziesz w kulinarnym.

Anitko.. tyle????
ja Cię błagam..
wstaw te wszystkie przepisy..
Ogród na Cedrowej 09:49, 11 wrz 2012

Do góry
coli napisał(a)

Aga pięknie u Ciebie, bardzo podoba mi się ten zakątek

Pięknie, pięknie Agnieszko! Mnie też się podoba. Wisienka miodzio!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:44, 11 wrz 2012

Do góry
Tu jest połączenie rozplenicy z różą Fresia. A ja od razu zobaczyłam tu moją wymarzoną Queen of Sweden, musi być z tego piękna kompozycja! Te żółte były za mało wyraźne, ale i tak robiły wrazenie.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:42, 11 wrz 2012

Do góry
Zakochałam się w obiedkach. Wszystko bym w nich sadziła Na razie mam chęć na jeżówki połączone z obiedką. Nie ma żadnych przeciwwskazań? Nie umiem sobie jeszcze wyobrazić jak duże one rosną.
Bo u Kapiasów zdałam sobie sprawę jakie potwory wyrosną z rozplenic! Piękne potwory! A obiedka mało popularna jest, nie gdzie nie widziałam.

ogrodoweimpresjejolki 09:28, 11 wrz 2012

Do góry
Wczoraj był kolejny pracowity, ale miły dzień na działeczce Wykorzystywałam ładna pogodę i siły

Paprocie bezrozłogowe znalazły docelowe miejsce. Zeszłoroczną zimę odchorowały, ale tą, jako starsze, mam nadzieję przejdą bezproblemowo.

Jest jeszcze bardzo kolorowo

I u mnie zakwitły pierwsze zimowity - czekam na kolejne, a głownie na pełne

kwitną złocienie

Kubusiowo 09:24, 11 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A tu jeszcze z serii Szefowa nakazała, więc trzeba , nie ma zmiłuj

O matko, nie może być, dkładnie tak jak szpadlem namazałam na trawniku.

Gosia no nie wierzę, że dałaś fizycznie radę to przekopać No widzisz jakie to ważne jest ??? Idealne linie i ogród brzytwa po prostu, Buziole i koniec kropka, idę przekopac swój ogród ...hehehe...żartowałam

no, no !

po prostu pieknie!, normalnie napatrzeć się nie mogę

jaka fajna ścieżka trawiasta Ci wyszła

i koszenia mniej

jest SUPER
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:17, 11 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Narodowa Kolekcja Żurawek znajduje się w Będzinie. Gabrysia Sąkol obiecała napisać dla nas artykuł w październiku. Zdjęcia mam z jej ogrodu i chyba też napisze taką relację. Była bardzo miło i ciekawie

Pozdrawiam panią Gabrysię.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:09, 11 wrz 2012

Do góry
To najładniejsza część rabaty półkola. Najładniejsza, bo najmniej wygryziony bukszpan
Trawnik dawno nie koszony i rabata się jeszcze kantów nie doczekała i niestety traci dużo uroku. Muszę zrobić zdj. zaraz po koszeniu. Cały ogród wtedy pięknieje.
Tu są carex M. z wiosny. Większość wiosennych tak wygląda, a każdą donicZkę dzieliłam na 2 części.

A tu dosadzane na przełomie czerwca/ lipca. Widać, że się męczą. Też dzieliłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies