Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

AniaDS 16:04, 16 paź 2012

He, he, moja magnolia zmieniła już dwa razy miejsce , więc kwitnienie też niepewne.
MilenaP 18:15, 16 paź 2012

monteverde napisał(a)

A tutaj moje królestwo (prawie w całości)

No i parę sztuk Peace w towarzystwie bukszpaników. Jak zdążę to je dziś zadołuję.

Milenko, kiedy robilaś te sadzonki róż?

Chopiny w osobnych doniczkach i 2 w białej skrzynce są z połowy lipca. Peace w okrągłej dużej donicy i reszta z białej skrzynki, które dopiero wypuszczają kiełki są z 2 września
MilenaP 18:18, 16 paź 2012

betysia napisał(a)
Milenus Bonjour.....
...jak chlopaki???????????????? tz Ferdki?????????
tujki szkoda....ale za to reszta jak na drozdzach i byle do lata...az chlopaki zakwitna!!!!!
tz do wiosny...az tulipki zaszaleja a potem do lata.......
buziam mocno i radosnego i slonecznego dnia zycze

Betysiu dziękuję za buziaki i ciepełko Promyczki słońca jak najbardziej potrzebne bo niebo u mnie zapłakane Również Cię pozdrawiam i ściskam serdecznie
PS. Różyczki rosną w siłę
MilenaP 18:20, 16 paź 2012

AniaDS napisał(a)
He, he, moja magnolia zmieniła już dwa razy miejsce , więc kwitnienie też niepewne.

Aniu może się w końcu doczekamy byłoby fajnie wreszcie zobaczyć choć jednego kwiatuszka pozdrawiam cieplutko
justi 18:53, 16 paź 2012

U mnie magnolia ciągle marnie z kwitnieniem. Nawet uszyłam jej wielki kaptur i naciągałam na zimę kijem od szczotki, niestety podmarzły pąki. Miała jeden kwiat.
kasik778 20:58, 16 paź 2012

moja magnolia galaxy do tej pory nie wypuściła ani jednego kwiatu, ale czekam cierpliwie, oby nie było tak jak ze złotokapem - 5 lat czekania i w końcu został wyeksmitowany, a kwiatków nigdy się nie doczekałam
AniaDS 21:03, 16 paź 2012

Kasik - moja magnolia... też galaxy
kasik778 22:35, 16 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Kasik - moja magnolia... też galaxy

no to będziemy porównywać, ja mojej już absolutnie przesadzić nie mogę, bo w tym roku podwoiła rozmiary i gdyby padła, to by mi było bardzo żal, zobaczymy na wiosnę
MilenaP 22:43, 16 paź 2012

Dziewczyny ja to już dochodzę do wniosku, że te magnolie to jedna wielka loteria. Jak nie szkodniki, to choroby, jak nie choroby to znów jakiś foch, którego strzelają i stoją w miejscu. Chyba się zaczynam z nich powoli wyleczać
Moja znajoma tak miała z milinem. Nie kwitł 5 lat i wkońcu się wkurzyła i zakomunikowała mu, że ma ostatnią szansę, bo jak nie to go wykarczuje. Podobno w tym roku " zapłonął" od kwiatów
betysia 20:10, 17 paź 2012

Milenus...ja dzisiaj na chwilke ale jutro zajrze na dluzej....
tulisiam na slodki sen!!!!!