AniaDS
20:22, 16 paź 2012

Serdecznie dziękuję za te wszystkie życzenia i cudne kwiaty, wszystkie - bez wyjątku
.
Urodę pierwiosnka też zauważyłam
.
Jest mi bardzo miło, że do mnie zaglądacie, że doradzacie i wspomagacie w trudniejszych chwilach.
Dziękuję serdecznie, bardzo, bardzo
Ingrid to klasyka, ale to róża wielkokwiatowa, podobnie jak i Chopin.
Czy nie pomyslałaś o innych gatunkach róż?
Wielkokwiaty kwitną pięknymi kwiatami, ale z dużą przerwą pomiędzy kwitnieniem, na pędzie jest zwykle jeden kwiat..
Ta grupa wymaga także większej pielegnacji, odpowiedniego cięcia, nie tylko wiosną ale i po każdym kwitnieniu, częściej choruje i szybciej wymarza.
Przy tarasie widziałabym chmurkę mniejszych kwiatów, ale kwitnących w gronach.
Oczywiście proponowałabym żelazną Bonicę, z czerwonych róż - Ascot, Piano lub mniejszą Rotkapchen, z białych i kremowych - Tchaikovsky, Aspirin Rose, Pastella.
To są cenne, zdrowe i pięknie kwitnące róże.
Lepiej dac więcej za krzaczek, ale potem mniej na środki ochrony
.

Urodę pierwiosnka też zauważyłam

Jest mi bardzo miło, że do mnie zaglądacie, że doradzacie i wspomagacie w trudniejszych chwilach.
Dziękuję serdecznie, bardzo, bardzo

Ingrid to klasyka, ale to róża wielkokwiatowa, podobnie jak i Chopin.
Czy nie pomyslałaś o innych gatunkach róż?
Wielkokwiaty kwitną pięknymi kwiatami, ale z dużą przerwą pomiędzy kwitnieniem, na pędzie jest zwykle jeden kwiat..
Ta grupa wymaga także większej pielegnacji, odpowiedniego cięcia, nie tylko wiosną ale i po każdym kwitnieniu, częściej choruje i szybciej wymarza.
Przy tarasie widziałabym chmurkę mniejszych kwiatów, ale kwitnących w gronach.
Oczywiście proponowałabym żelazną Bonicę, z czerwonych róż - Ascot, Piano lub mniejszą Rotkapchen, z białych i kremowych - Tchaikovsky, Aspirin Rose, Pastella.
To są cenne, zdrowe i pięknie kwitnące róże.
Lepiej dac więcej za krzaczek, ale potem mniej na środki ochrony