Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 18:32, 13 wrz 2012

Do góry

Witam wszystkich ogrodowiczan, jestem tu od niedawna i jeszcze nie bardzo mam się czym pochwalić. Działke nabyłam w tamtym roku roku 30 arów. Mam na niej trochę rosnącej młodzieży własnej hodowli. Jeśli będą ciekawi to wstawie fotki.

Pozdrawiam p.DANUSIE i wszystkich odwiedzających.
Po prostu ogród... 18:31, 13 wrz 2012

Do góry
Przedstawiam dzban...

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 18:29, 13 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Konstancjo....................... proszę.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:17, 13 wrz 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Myślę, że to Wam się spodoba.

Oto jedna z moich ostatnich realizacji - Ogród preriowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=16#post_8

O kurcze w panierce, to jest to co myszory lubią najbardziej. I perovskia jest moja kochana. Ja kcem wiecej pliiiiizzz

Faktycznie zaspokaja mój gust jest idealnie tylko jakieś miejsce na jednoroczne ...?))))))))))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:16, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myślę, że to Wam się spodoba.

Oto jedna z moich ostatnich realizacji - Ogród preriowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/105-kompozycje-z-trawami-w-roli-glownej?page=16#post_8

O kurcze w panierce, to jest to co myszory lubią najbardziej. I perovskia jest moja kochana. Ja kcem wiecej pliiiiizzz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:11, 13 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dzięki. Poobserwuj go tej jesieni. Pokaż jak już zdecyduje się przebarwić.

Mam nadzieję, że potrwa to na tyle długo, że zdążę uchwycić "ten moment"

Jak długa i ciepłą jesień jak rok temu.. to naprawdę kolory powalają na łopatki, ale jak jesień brzydka...to jest taki zwykły klon..... ale w odróznieniu od innych moich klonów rośnie najwolniej
Zaraz zabiorę fotkę.... ale poakzuję jak się przebarwia ... a foto nie oddaje tych kolorów... i kupiony dość duży... ma 4 lata i nie przycinany ...... żadne olbrzym.....

Buk pospolity - Fagus sylvatica 17:55, 13 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Buk jesienią

Co to za cudo?? Piękny
Mój jesienny ogród 17:49, 13 wrz 2012

Do góry
Oj Maju, Irenko. Aniu.nie widziałem Waszych postów, gdyż schowały się na następnej stronie, przepraszam i witam z opóźnieniem, cieszę się bardzo z odwiedzin. Dla Was kwietki które dostałem od Bogdzi i tak mi bujają cudownie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:49, 13 wrz 2012

Do góry
Jolu to tak naprawdę wyglądało jakby się napracował i padł a cały czas mi towarzyszył i ani sie nie spostrzegłam jak się ułożyl a łapkami trzymał wiaderko

Danusiu dzięki wiem, że lubisz koty - pozdrowienia dla Prezesa

Ogród Hrabiego 17:45, 13 wrz 2012

Do góry
Hrabia napisał(a)

Nostalgia

Ja bym nie malowała świątyni.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:44, 13 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi też się pączka zachciało! Nawet nie pamiętam kiedy jadłem....Ale jak zawsze mijam cukiernię to od razu liczę ile bym musiał biegać, żeby go spalić Ale jednak.... idę po coś słodkiego

ile bym musiał biegać ... żeby spalić ... ... i wtem momencie ... doznałam wstrząsu ...

Sebek tak na wszelki wypadek co mam dołożyć do zupy jak wyobrażę sobie, że będziesz ją jadł
Ogród Hrabiego 17:42, 13 wrz 2012

Do góry
Hrabia napisał(a)
Witam kwitnąco

Nastrojowo, romantycznie. Piękne kwitnienie piwonii, krzewuszek i kosaćców. Pozdrawiam po sąsiedzku.
Ogród średniowieczny i nie tylko 17:37, 13 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To może zdjęcie Sanu?

A proszę bardzo to z wczoraj a wody jak widać mało
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:36, 13 wrz 2012

Do góry
mira napisał(a)

i jak to się mówi przy sobocie po robocie

Umęczony bidulka jak ja czasami
Ledwie zdjął rękawiczki i padł
Mała drzemka i wróci do prac ogrodowych ...

Rozpoznawanie odmian róż 17:34, 13 wrz 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Pomocy! Co to jest? Po raz pierwszy zakwitła i taka niespodzianka! Tania róża z marketu budowlanego! Gdyby nie jasne liście, to pomyślałabym, że to Eden Rose! Ale chyba nie. Co to może być?

Opcje są dwie - First Lady lub History, do dostania łatwiejsza ta pierwsza róża.
Różnice między nimi są niewielkie, ale z moich obserwacji: FL ma pędy długie i kolczaste, kwitnie pojedynczo na pędzie, History rośnie powoli, pędy ma krótsze i na pędach po kilka kwiatów. Obstawiłabym FL.

Aniu, Mario - to jednak nie jest ani History ani FL. Jestem prawie pewna, że to jest Honore de Balzac! Wszystko się zgadza, łacznie niestety z wadami tej rózy - bardzo źle znosi deszcz - paki brązowieją i zewnetrzne płatki są bardzo brzydkie. Natomiast gdy nie pada to niezły z niej okaz
Pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 17:31, 13 wrz 2012

Do góry
Elu specjalnie dla Ciebie - patrz jak się wstydzi - takie wyznanie

Elu ale ja Cię rozpoznałam ,
chyba już zbieraliśmy się - zaiste nie byłam pewna bo rano jechałam na wakacje a kilka dni wcześniej miałam szał , ale cieszę się ze byłam bo poźniej już nie miałam szans na żadne spotkanie
myślę, że uda się jeszcze spotkać gdzieś w małopolsce
pozdrawiam
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 17:26, 13 wrz 2012

Do góry
Krzewuszka kwitnie we wrześniu w tym roku, i też mnie to dziwi.
A może tylko w ok. Łodzi, ja też witam po sąsiedzku, moimi krzewuszkami.
A ogród mój też miał początek i dużo pracy.
Najpierw sadziłam co miałam i co mi wpadło "w oko" i w "ręce", potem z jednej roślinki robiłam kilka itd.
Wyznacz cel, a potem cierpliwość i praca. Pozdrawiam.
Mój jesienny ogród 17:23, 13 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj smutny dzionek kropi cały dzień.
Karolciu zobacz na marchewkę, którą urwałem na sok. Mojej M spodobało fotografowanie.

Tak już wygląda dereń sibirica

i rabata z trawkami

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:22, 13 wrz 2012

Do góry
Mirko zaglądam po długim niebycie.
Na początek chciałam Cię przeprosić, ale u Ani -asc nie poznałam Cię i nie mogłam kompletnie skojażyć. Jest mi totalnie głupio. Zorientowałam się dopiero jak już pojechałaś - cóż nie spodziewałam się tam Ciebie spotkać, bo wcześniej wspominałaś, że nie dasz rady przyjechać.

mira napisał(a)

i jak to się mówi przy sobocie po robocie

A tego kota kocham - zawsze mnie rozbawi.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:18, 13 wrz 2012

Do góry
ciapie ................

ciapie od samego rana ... w tej jakże uroczej okoliczności przyrody odkryłam nową metodę ustalanie menu ...

ciapie ... jest szaro ... zimno i w kieleckim więc wieje ... stoję nad owalem na kuchence ... w owalu pyrkoli się wywar ... doszłam do magicznej chwili gdy decyzja konieczna ... ale ciapie ... koncepcji brak ...

pączka bym zjadła ... Adamo będzie wracał trasą przy mojej ulubionej cukierni ... to dzwonie ... minął ... hmmm ... i w tym momencie mała piłeczka odija się od lewej skroni ... neuron wybucha niczym etna w dobrych lach i do wywaru trafia fasolka szparagowa ... nie muszę dodawać, że małż nie przepada ... no akurat była ...

dziecko ... mam jeszcze dziecko ... ona też wraca a w każdym razie może tamtędy wracać ... dzwonie .... .... .... nie może ... ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ... ciapie ... trudno ciapie nie ciapie poświęcam mokasynki i do wywaru trafia ... brukselka ... tok koncepcyjny jak powyżej ...

przy warzywniaku kupiłam pączki ...

zupa całkiem dobra ...

ich dwoje wróciło ... każde z pączkami z Sołtyków ...

i kto teraz musi nadrabiać naleśnikami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies