Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Alei Lipowej... 16:34, 16 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Jejku ile ja mam jeszcze roboty, tutaj tak brzydko, cały kawałek do zmiany, ciągle nie mam koncepcji na to miejsce, oprócz tego że tuj trzeba dosadzić.

Wszyscy mamy, jak to jesienią. Justi, gdzie Ty chcesz te tuje dosadzać? Piękny klon widzę a i w lewym rogu srebrzy się bylica, u siebie zestawię ją z szałwią.

Tuje na gęsto chcę, żeby brzydką siatkę zakryły. A to srebrne to jest lawenda i w tych doniczkach też.

tam jest wszystko lawenda, lilie, szafirki nawet i tulipany

Moje zmagania ogrodowe 16:17, 16 paź 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Większość zdj robiona jak kropiło, więc trochę rozmazane
[
Berberys u mnie bez kuleczek, musze je obrywać przed Karolem, który wszystkie czerwone owoce traktuje jak poziomki czy maliny

Dobrze, ze mój Mikołaj na razie ignoruje rośliny i nie zapędów do zjadania owocków
Ania i róże i cała reszta :) 16:09, 16 paź 2012

Do góry
Aniu....miliona roz, najpiekniejszych roz swiata ci zycze... i zadowolenia z wlasnego rozanego krolestwa....

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:07, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Pada... myślę że podlewanie cisów może okazać się zbędne Taka pogoda mogłaby się jeszcze trochę utrzymać, im dłużej tym lepiej!

Zrobiłam wczoraj parę fotek "z wysokości" - z balkonów i z okien... ku pamięci. Z góry też lepiej widać że kształt rabat jeszcze do korekty...

Róg między domem a garażem:

Morwa pendula w zawijasku z bukszpana; cyprys Lawsona, przed nim 5 kulek z bukszpana variegata i niedawno sadzony wiąz Wredei.

Pięknie ci ta rabatka wyszła morwa pendula mnie zaciekawiła, słyszałam, że podobno jej owoce są trochę problematyczne, to prawda?

A co za trawki tam masz?
Ania i róże i cała reszta :) 15:56, 16 paź 2012

Do góry
Aniu, masz tyle pięknych róż, ale przyjmij jeszcze jedną ode mnie na 200 stronkę.

Lecę w kulki... 15:55, 16 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...i jeszcze porównanie perukowca...tamten rok i ten...

...był trochę większy od tej białej misy.....

Aniu ty chyba żartujesz że ten perukowiec na tym pierwszym zdjęciu to ten sam co na drugim..... w rok czasu!!!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:55, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A teraz kilka ujęć z ogrodu...zatem mili goście, tylko pismo obrazkowe

a tu na tle marcinków, spóźniony powojnik kwitnie

a tu takie ciemne marcinki

Marcinki.. to taka wdzięczna nazwa kwiatków. Czy Marcinek zimuje?.. zapytam nieśmiało Bo on chyba nie z tych jednorocznych?...

Ev, zimują, są bardzo wdzięczne, bezproblemowe i w całej masie kolorów; możesz sobie je posadzić, w takim miejscu, żeby o tej porze roku ładowały ci energię swoimi kolorami; mam takie wysokie i odmiany niziutkie, białe, błękitne, fioletowe i różowe

Uwielbiam marcinki.. i potrzebuję akumulatora energii..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:54, 16 paź 2012

Do góry
Serdecznie gratulacje i powodzenia w dalszej drodze ogrodniczej pełnej zielonej pasji
Jesienne pozdrowienia

Ania i róże i cała reszta :) 15:51, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Sprawdzam! Giardina?... No muszę się nauczyć tych róż na pamięć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 16 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
ciekawie jest o tej porze, bo jedne rośliny kwitną, a inne przypominają o jesieni

Ten bluszcz cudownie się zaczyna wspinać. I cały w nim urok że jest zimozielony.
A drzewa takie jak to uwielbiam jesienią. Mogą też być klony i buki.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 16 paź 2012

Do góry
ciekawie jest o tej porze, bo jedne rośliny kwitną, a inne przypominają o jesieni

ośmiał od Elfika i bluszcz od Gabrysi, ciekawe czy przetrwa zimę?

Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 15:37, 16 paź 2012

Do góry
Normalnie się teraz zarumieniłem
Wieczorkiem będzie kolejna porcja zdjęć
.......................

A tu jeszcze niezarośnięta skrzynka elektryczna + próba reanimacji bukszpanu (cześć ich pamięci )
zdjęcie z czerwca 2011

Tymczasem mutanty z prawej strony drzwi w 2011 gotowały się do ataku, co rok później dało taki efekt

Skrajnie po lewej powstaje jak je nazwałem roboczo iglakowa część przedogródka. Docelowo ma to tak zarosnąć, żeby nie wykonywać slalomu kosiarką, obawiam się że trochę trzeba będzie poczekać.

Ogródek na trzy lata 15:33, 16 paź 2012

Do góry
Tak melancholijnie się dzisiaj zrobiło....

Ania i róże i cała reszta :) 15:30, 16 paź 2012

Do góry
Aniu,niech Tobie Twoje plany zrealizują się wg marzeń!
Ogródek na trzy lata 15:29, 16 paź 2012

Do góry
A tuż koło przedszkola klony zrzucają już liście.

W górze jeszcze czasem sporo zielonych:

ale chodniki już usłane złotymi, brązowymi..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:24, 16 paź 2012

Do góry
Aniu i ja gratuluję wielkich zmian i dokonań, detereminacji i ciężkiej pracy, ale możemy podziwiać prawie skończone dzieło
Golteria rozesłana - Gaultheria procumbens 15:23, 16 paź 2012

Do góry
Uwielbiam Golterię!
Oto moja, ciekawa jestem jak przezimuje...

Ogródek na trzy lata 15:22, 16 paź 2012

Do góry
Pogoda dzisiaj u nas typowa: rano pięknie, prawie mroźnie i słonecznie, a my z Najmłodszą pełne optymizmu. Ale już wczesnym popołudniem mżawka, szaro i barowo. Pogoda dobra do zrobienia ciasta drożdżowego. Smutno przypomina że w piątek mam egzamin i nie należy udawać się przed południem na kawę do znajomych, co wyjątkowo dzisiaj zrobiłam.
Codziennie odbywamy z małą M tę samą drogę do przedszkola i z powrotem. Zabieramy aparat i podglądamy jesień w ogródkach. U najbliższych sąsiadów w sadzie jabłoniowo: żółto, czerwono:

Trochę dalej, już po drugiej stronie drogi u mniej "wiejskich" sąsiadów w ich eleganckim ogrodzie trawy witają jesień (w zeszłym roku mieli ogromną kępę trawy pampasowej, ach .. co to był za widok - ale przyszła zimą i trawa pampasowa odeszła do krainy wspomnień, i zostały miskanty):

Torty artystyczne - dekoracje tortów 15:19, 16 paź 2012

Do góry
Tu pies:

Ania i róże i cała reszta :) 15:19, 16 paź 2012

Do góry
czyli jedno jest już pewne Aniu, wiesz, co chcesz, to już z górki

a tu nam 200 przeleciało, więc dla ciebie oczywiście róża, odnalazłam nazwę, oto ona

Lichtkonigin Lucia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies