Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:22, 12 wrz 2012

Do góry
Witaj,
widziałam dzisiaj Twoje zmagania na 'zimozielonym' - fantastyczne, skad bierzeszsily na to by jeszcze po takim dniu pisac
A teraz troche dziekciu do miodu te 'dziurki' to slimaki, prawda?
Sebek, od paru lat zmagam sie z opuchlakiem, bez powodzenia...
Przeczytałam,ze dobrym sposobem sa nicienie, ale nie wiem z czym to sie'je' czyli.
czy masz wiedze i doswiadczenie i mozesz mi doradzic - jak skutecznie walczyc z opuchlakiem?
I czy nicienie to na prawde dobry pomysl?
Chciałabym znalezc kogos kto ma doswiadczenie...
Pzdr.ewa
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:32, 11 wrz 2012

Do góry
Z okazji rocznicy jak i urodzinek wszystkiego naj naj najlepsiejszego!

Sadzimy cebulki kwiatowe 23:16, 11 wrz 2012

Do góry
Sadzenie cebulek w koszykach

Richie napisał(a)

Jeszcze dosadziłem cebulki tulipanów a częściowo wymieniłowie na nowe

wyjmowanie koszyków ze starymi cebulami

i już nowe

w podłużnych koszykach powtarzam ten sam kolor na zmianę z okrągłymi w których są różne kolory

Ogród Magdalenka 23:15, 11 wrz 2012

Do góry
Martuś bardzo dziękuję za spotkanie ... za fachowe porady i piękności , najnowszą nowość wśród jeżówek ...( zapomniałam nazwy ) ... bardzo mi się podoba

oto ona ....

... przymierzałyśmy ją w lawendzie , ale jakoś nie ten teges tam wyglądała ... a tu na tle ciemnych żurawek jest widoczna i dumnie się pręży do słoneczka ...
... lawendy moje są przelane ... muszę uważać z podlewaniem na moim ciężkim terenie
... oczywiście mam rajskie jabłuszka ... zabrałam się za wianek ale brakło mi wykałaczek , może jutro uda mi się go skończyć

Pszczółko u Kapiasów podobało mi się i owszem , ale nie ukrywam, że zależało mi bardziej na pogaduchach ... kawa z serniczkiem była przepyszna mniam , mniam ....

Marzenko lawendy moje ledwo zipią ... mają za mokro , na razie nic tam nie sadzę ...

Karola przesadziłam kulkę do gruntu , do słoneczka i niestety nie dała rady ....

Irenko wianek się robi ...

Pszczelarnia 23:02, 11 wrz 2012

Do góry
Ewuniu, wysyłam ją do Ciebie... U Ciebie będzie miała lepiej, u Ciebie wszelkim stworzeniom jest dobrze . Buziaczki

Ogród Leny. 22:50, 11 wrz 2012

Do góry
Witam Wszystkich i dziękuję za tyle miłych słów
Dziękuję dzisiaj ogólnie a jutro odpiszę bardziej szczegółowo

Poza czosnkami moją "ulubienica" jest Epimedium - cudowna bylina,wcześnie wiosną kwitnąca na różowo,ładnie zadarniająca i pięknie przebarwiająca sie jesienią - polecam,gorąco polecam i gwarantuję dorodność , brak kaprysów "wychowawczych " - a odwdzięcza się takim oto widokiem

To natomiast moje dwuletnie , gigantyczne rozplenice...

Dobrej nocy
Zimozielony ogród przy białym domu 22:49, 11 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam Was w nowym wątku o białym domu i jego ogrodzie.

Młoda, fajna rodzina tu mieszka z 12 -to letnim synem (Mati), który na pewno będzie albo ogrodnikiem, albo architektem krajobrazu, ja to wiem Widzę jak się interesuje i jak lubi kwiaty

Wszyscy w tym domu kochają ładne ogrody i dopracowane detale. Mam nadzieję, a raczej to wiem, że ogród im się spodoba. Projekt został zrobiony zimą, realizacja już w toku, jedyną przeszkodą są braki w szkółkach, bo na kopane rośliny jeszcze za wcześnie, a z pojemnikowanych trochę się trzeba najeździć.

Ten ogród ma bogatą historię, bowiem kiedyś podobno był wspaniały, jednak kiedy obecni właściciele postawili dom, okazało się że wszystkie owocowe drzewa i krzewy sa mocno podniszczone i zaniedbane, a co najgorsze rosną chaotycznie porozrzucane po całym przyszłym trawniku i wyglądają niestety...kiepsko.

Panuje mały chaosik Czas ogarnąć go i uporządkować przestrzeń, wprowadzić wodę, kąciki do siedzenia. Zadbać o ładne widoki z okna i tarasu. No i front domu jest nie mniej ważny.

jaka niesamowita różnica, caculko

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 11 wrz 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ana

Goska czekaj bom nie kumata, gazeta a na gazete co? skoszona trawa?
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 22:40, 11 wrz 2012

Do góry
Ja też jestem ZA... zapisać mnie.. trzeba w końcu tyłek ruszyć..... na dobrą sprawę 5 lat nie jeżdziłam.... bo 1-2 wypady zimą, by coś i kogoś doszkolić to sie nie liczy... lub poskakać na poduchę powietrzną...

Jak się wyrwę z domu to trudno mi kogoś uczyć, ale chętnie moge doszkolić ...

A odnośnie Kondzia.. to moja koleżanka była starsza jak zaczęłam ją uczyć jezdzić na nartach... i ma w tej chwili instrukora narciarskiego... najmłodszy kursant 4 lata (rodziny się nie liczy), a najstarszy powyżej 60
No i mój Misiek też był narciarz..teraz już ma chore łapki...

I może Czarna Góra to nie ALpy...ale liczy się atmosfera Zresztą flak jestem...... Czarna Góra to aż , aż ,aż.....

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:38, 11 wrz 2012

Do góry
No to jedynie gołębie pocztowe zostają! Jak ich z tuzin poleci, to może dadzą rade styropianowi

Cieszę się, że wynalazek znalazł naśladownictwo Kobiałki zrobię faktycznie 4, choć ostatnio mi się tak zdaje, że fajnie by też wyglądały nie w kolumnie, a rzędzie we 3 no i pomalować by pasowało...

Zmieniam już trzeci raz koncepcję ,,trejaża" pod pnącza (może tym razem ostatni ), ale na razie nie zdradzę, by nie zapeszyć (o ile mi oczywiscie męska płeć łaskawie przykręci 4 haczyki)

Na przyszły rok już mam w planie pomidory koktajlowe (będę mieć nasionka, sa, sa, sa), no i pozostałe elementy, które, prócz roślin, przyzwoity ogród posiadać powinien (moja ,,check" lista):
1. Nawierzchnia (jest!)
2. Oświetlenie (jest!)
3. Trawnik (oj, tam zaraz trawnik, wystarczą trawy ozdobne )

Na rok przyszły w planie:
4. poszerzenie ogródka ziołowego i warzywnego (z poziomek i melisy, na pomidory i miętę, może cukinię...)
5. element wodny (jakieś propozycje ???)
7. meble ogrodowe (no żeby tam w końcu usiąść, poducha też ujdzie)
6. kompostownik (na ten element chyba ogłoszę konkurs ogólno-ogrodowiskowy z nagrodami )

Na koniec zaś inspiracja, może właśnie taki element wodny z sumem w środku? (Pałac w Kowarach, Dolny Śląsk)
Zimozielony ogród przy białym domu 22:34, 11 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jedyne zdjęcie moje dziś, sama sobie zrobiłam

ale ja tam ciacho widzę w tym lusterku.

A właśnie, że nie będę stękać nad ogrodem, przecież wszystko wiadomo. Pooglądam w milczeniu, a na koniec sobie westchnę tylko, że- no fajnie znowu jest
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:30, 11 wrz 2012

Do góry
Muszę uciekać, bo się rozwodem skończy

Zimozielony ogród przy białym domu 22:28, 11 wrz 2012

Do góry
nebel napisał(a)
Przepraszam, ale cos przeoczyłam, Danusi, co to za roslina - ta na pierwszym planie

Bonsai z cisa

Mój jesienny ogród 22:25, 11 wrz 2012

Do góry
Klamber napisał(a)

A to ci dopiero! Selery na redlinie, nigdy nie widziałam takiego sposobu ich uprawiania ...
Jak je sadzisz, że zgrubienie jest nad ziemią? Odsłaniasz w czasie wzrostu? Najwyraźniej dobrze im to robi, bo wyglądają, no...żurnalowo!
Zimozielony ogród przy białym domu 22:25, 11 wrz 2012

Do góry
Dysze dobieramy

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:24, 11 wrz 2012

Do góry
Igorek pałaszujący śliwkę sąsiada

Zimozielony ogród przy białym domu 22:24, 11 wrz 2012

Do góry
Końcówka trawnika

Wgłębnik

Zimozielony ogród przy białym domu 22:22, 11 wrz 2012

Do góry

Zimozielony ogród przy białym domu 22:21, 11 wrz 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 11 wrz 2012

Do góry
Ana

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies