Ewo, dzięki za foto, ta gąsienica to jak bóbr, prawie rękę można wsadzić. Fajna fota z dłonią, inaczej nigdy bym nie skojarzył tej skali zniszczeń, normalnie nie do uwierzenia.
Dla przypomnienia pokazuję tę milusię monstrum.
Bogdziu to tak pięknie kwitnie rudbekia od Ciebie i kolkwicja ładnie się bujnęła.
Pomóżcie zidentyfikować tę żurawkę proszę. Sądzę, że to Palace Purple, myślałam też o Obsidian, ale nie ma takich okrągłych brzegów na listkach jak ta druga. Rośnie u mnie w cieniu/półcieniu i wybarwiła się bardziej na zielono, ale środki wypuszcza fioletowo-bordowe. Załączam fotki:
Kasiu na tym ostatnim zdjęciu horti czerwieniejące to nie limki?
no właśnie właśnie.... na tej rabacie mają być same limki i wydawało mi się, że właśnie wszystkie takie są, bo nie zdejmowałam etykiet a tu dwie z czterech szybciej różowieją i jakby mniej zwarte kwiaty mają (( i nie wiem czy tak ma być czy może to kwestia podłoża (chociaż wszystkie dostały takie samo) czy poprostu to nie limki (((
chodzi właśnie o tą na tym zdjęciu wyżej, zobacz jak wyglądała na początku sezonu
oraz o tą widoczną po prawej stronie Nigry
teraz
a na początku sezonu tak:
mam podejrzenie, że to nie limki co o tym sądzisz?
A mnie przestawił się aparat więc zdjęcia będą kosmiczne ale wkleję, przynajmniej niektóre , mam nadzieję, że Danusia i oglądający się nie obrażą
dziękuję Danusiu za te niesamowite wrażenia, ucztę duszy
O jak dawno nie zaglądałam do swojego wątku a tu tylu miłych gości Moniiko, Joasko, Pszczelarnio dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa, miło mi ,że Wam się podoba moja rabata
A tymczasem zobaczcie jak mojemu grujecznikowi urosły liście...(spójrzcie na czubek drzewka po lewej)
Normalnie miał wszystkie jednakowo drobne a te nowe jakieś takie wielkie są...hmmm...
Ja byłam w niedzielę, zawsze tak jeżdżę bo wtedy od 16tej można kupować ze stoisk a nie tylko z kiermaszu
Moje ulubione klimaty (oczywiście Pęchcin, moim zdaniem najlepsze stoisko)
spodobało mi się też to, zobaczcie
A kupiłam po prostu ostróżkę i hibiskusa, bo mi tej zimy zamarzł
No coś wspaniałego skończyłam dzisiejsze oglądanie tyle mi się nasadzeń podoba, że byłoby tego z 5 stron, z tych kawałków już widać ,że ogród będzie śliczny, jutro zajrzę, pozdrawiam całą wspaniałą ekipę oraz Mateusza dla niego za odwagę przy kulkowaniu dzisiejszy motyl