Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu

gunia1990 17:35, 17 lis 2012

a możesz zrobić zdjęcia z tzw. żabiej perspektywy czyli z poziomu doniczek? chce zobaczyć coś innego niż tamten dach, może kawalek nieba?
Ozz 21:10, 17 lis 2012

Aktualnie gdybym zrobiła zdjęcie to dachu też by prawie nie było widać - taka u nas mgła

Dach niestety, cóż... przytłacza faktycznie mnóstwem kominów i elementów od klimatyzacji. Posadzone w tym roku trawy docelowo mają go przesłonić nieco ,,mgiełką". Zawsze mnie zastanawiało czemu na tym żwirze nikt nie wpadł na pomysł wprowadzenia roślinności ekstensywnej.

Ba, sama na początku próbowałam go ,,oswoić" bombami nasiennymi, ale bezskutecznie (może też żwir zaimpregnowany jakimś środkiem?). Oczywiście w przyszłym roku powtórzę ,,bombardowanie"

Widoki atrakcyjne nie są - z jednego boku i na wprost są tylko bloki, ale drugi bok wychodzi na zapuszczone łąki obrośnięte bujnie nawłocią. Dzięki temu jest znośnie. No i widać moje ulubione bo ,,zachodnie" niebo.

A to moja walka z wiatrakami (wiem, że miało być bez dachu, ale takie piękne foto posiadam )

Jego przytłaczającość aż po horyzont.

Bomby nasienne z portulaką (nasiona+mieszanka ziemi kompostowej i gliniastej)

Gardenarium 10:15, 19 lis 2012

Wątek o karmnikach założyłam dziś https://www.ogrodowisko.pl/watek/2526-karmniki-dla-ptakow

Instagram Ogrodowiska
Ozz 17:38, 19 lis 2012

No to będzie karmnik w Mikro! Dziękuję!
Joanna___ 16:45, 21 lis 2012

Ja nie mogę......bomby!!!! Padłam
Teraz mnie oświeciło czy czasem sąsiadka mi takich nie wrzuca.Co rusz mam to co ona sieje ale....nic przeciwko temu.Fajnie natknąc się na słonecznika czy innego kfiatka w dziwnym miejscu.

Ozz....ale czy ten żwirek to aby sypki jest? Bo mi się bardzo wydaje,że to rodzaj papy,klejony.Mogę się mylic,bo nie macałam
gusiarz 17:54, 21 lis 2012

Na papę nie wygląda, brak zgrzewów. Zresztą Ozzi już bombardowała raz i pewnie wie, co to za materia. Pomysł jak zwykle OZZiazdowy. Zdrowiam Cię, bo ja choram
Ozz 22:11, 21 lis 2012

Ach, te wredne sąsiadki Przyuważ czy czasami na słońcu podobnych bomb nie suszy...

A dach ze żwirem najczystrzej postaci i klińcem - znając matkę naturę dziwi mnie fakt, że przez tyle lat nic się tam jeszcze nie nasiało (oprócz tony petów oczywiście )

Odzdrawiam imbirowo! Bo świeży imbir wyciśnięty do herbaty najlepszy środek na większość zachorowań, zwłaszcza zimowych
elzbieta_b 08:14, 22 lis 2012

Witaj Oz ! Dopiero dzisiaj pierwszy raz odwiedziłam Twój OGRÓD. Jestem pod wrażeniem ! Maleńkie cudeńko. Czy Twoi sąsiedzi połknęli pomysł ? A gdzie mogę zobaczyć tego pięknego ślimaka ? Jeśli w Krakowie to przybliż miejsce. Pozdrawiam
Ozz 13:33, 22 lis 2012

Witaj i rozgość się, wirtualnego miejsca u mnie dostatek Ślimak to ,,nabytek" z rabaty tegorocznej przed ZOO w Chorzowie
Gardenarium 13:40, 22 lis 2012

Będziesz rzucać te bomby na dach?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies