Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

akanta 21:33, 17 lis 2012

dajana napisał(a)
Moja droga do domu a wokół same lasy ,zapach sosen unosi się cały dzień

Piękne jest to twoje miejsce na ziemi,Dajanko.Takie lasy iglaste uwielbiam ze wzgl. na zapachy dlatego posadziłam ich namiastkę.Danusiu , twój ogród będzie oazą różaną wśród lasów i ugorów-tak sobie myślę ...
dorkow0 22:23, 17 lis 2012

Witam serdecznie i dziękuję za odwiedziny... Jeszcze jestem na początku oglądania Twoich zmagań, a już czytam o Twoim życiu...
Dom jest piękny, jak dom marzeń... A róże, to bajka... Tyle kolorów, tyle odmian... Podziwiam...
Serdeczności dla Ciebie, za siłę, samozaparcie, upór i wytrwałość... I wielkie serce...
Jeśli pozwolisz, będę częstym gościem u Ciebie...
monteverde 22:42, 17 lis 2012

dajana napisał(a)
Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę

To takie "cuś" bardzo mi się podoba, czy sama będziesz robiła czy kupisz? pozdrawiam
dajana 23:14, 17 lis 2012

monteverde napisał(a)

Nie dobrze ze mną ,,piszę do siebie mówię do siebie .To ostatnie zdjęcie na dzisiaj ,takie cuś będzie przed moją furtką A teraz idę poszeptać do uszka mojej psince ,,choć nic nie mówi to wiem ze mnie słucha popatrzy w oczy ,przytuli się i głęboko westchnie To jest dopiero miłość ,nie ocenia nie zdradzi i cieszy się że jest blisko swej ukochanej pani..Dobrej Nocy wszystkim zyczę

To takie "cuś" bardzo mi się podoba, czy sama będziesz robiła czy kupisz? pozdrawiam

Jak miło ze zajrzałaśPoproszę znajomego stolarza aby mi zrobił ,,ja tylko pomaluję i dobrze zaimpregnuję .Umiejscowię to cacuszko przed furtką a furtkę cofnę troszkę do środka aby nie była równo z ogrodzeniem .Posadzę róże i clematisy aby się pięknie pięły Równie serdecznie pozdrawiam
dajana 23:26, 17 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witam serdecznie i dziękuję za odwiedziny... Jeszcze jestem na początku oglądania Twoich zmagań, a już czytam o Twoim życiu...
Dom jest piękny, jak dom marzeń... A róże, to bajka... Tyle kolorów, tyle odmian... Podziwiam...
Serdeczności dla Ciebie, za siłę, samozaparcie, upór i wytrwałość... I wielkie serce...
Jeśli pozwolisz, będę częstym gościem u Ciebie...

Dziękuję Dorciu za miłe słowa! chyba za dużo o sobie piszę ale jestem troszkę gadułą i chyba troszkę samotną z racji przebywania jedynie z mężczyznami na towarzystwo kobiet jestem bardzo zachłanna Wpadaj kiedy tylko zechcesz a ja zawsze się będę cieszyła z twojej wizyty .Nie mam jeszcze ogrodu Dorciu ,wiosną zacznę go pomaleńku tworzyć Nie będzie łatwo ale uwielbiam grzebać w ziemi jak my wszystkie Odwiedzam cię również lecz mało piszę Miłego wieczoru i pięknego poranka życzę!
dajana 23:50, 17 lis 2012

akanta napisał(a)

Piękne jest to twoje miejsce na ziemi,Dajanko.Takie lasy iglaste uwielbiam ze wzgl. na zapachy dlatego posadziłam ich namiastkę.Danusiu , twój ogród będzie oazą różaną wśród lasów i ugorów-tak sobie myślę ...

Wiem ze je lubisz Aniu jak wiele innych rzeczy które obie kochamy .Sosny przepięknie pachną nawet na tarasie je czuję,, Oprócz róż chciałabym również troszkę piwonii.Mam jedną ale ani razy nie zakwitła Wykopałam ją i przesadziłam na rabatę przy oknie jadalni pomiędzy róże.Zauważyłam takie różowe kłącza,, to chyba dobrze? troszkę płycej ją posadziłam może zakwitnie Powinnam ja okryć po przesadzeniu? Wcześniej tego nie robiłam i nigdy mi nie zmarzła.W sumie ma trzy lata .Sama jestem ciekawa jaki ogród stworzę Marzę o pięknym jak każdy troszkę romantycznym troszkę naturalnym Jednego jestem pewna ,,nigdy nie będę się pastwiła nad żadnym drzewem mam na myśli te pompony wiązanie i naginanie gałęzi, takie na siłę męczenie drzewa aby zadowolić człowieka Ja kocham rośliny takie jakie je stworzyła natura i takie będą u mnie rosły .Za póżno ci odpisałam ale miałam przerwę na bardziej przyziemne zajęcie .Uśmieszek dla ciebie)
Janina 19:00, 19 lis 2012

Jesteś niesamowitą kobietą, podziwiam cię za to co stworzyłaś, ile w tobie samozaparcia w dążeniu do celu.Masz tyle radości w sobie, muszę często do ciebie zaglądać to może też mi się udzieli. Do masz bardzo piękny jak z bajki,już widzę ten ogród romantyczny, bardzo do niego pasuje.Za moim ogrodzeniem też jest dużo sosen, a ogrody lubię naturalistyczne, chociaż inne też mi się podobają.
akanta 21:50, 19 lis 2012

dajana napisał(a)

Wiem ze je lubisz Aniu jak wiele innych rzeczy które obie kochamy .Sosny przepięknie pachną nawet na tarasie je czuję,, Oprócz róż chciałabym również troszkę piwonii.Mam jedną ale ani razy nie zakwitła Wykopałam ją i przesadziłam na rabatę przy oknie jadalni pomiędzy róże.Zauważyłam takie różowe kłącza,, to chyba dobrze? troszkę płycej ją posadziłam może zakwitnie Powinnam ja okryć po przesadzeniu? Wcześniej tego nie robiłam i nigdy mi nie zmarzła.W sumie ma trzy lata .Sama jestem ciekawa jaki ogród stworzę Marzę o pięknym jak każdy troszkę romantycznym troszkę naturalnym Jednego jestem pewna ,,nigdy nie będę się pastwiła nad żadnym drzewem mam na myśli te pompony wiązanie i naginanie gałęzi, takie na siłę męczenie drzewa aby zadowolić człowieka Ja kocham rośliny takie jakie je stworzyła natura i takie będą u mnie rosły .Za póżno ci odpisałam ale miałam przerwę na bardziej przyziemne zajęcie .Uśmieszek dla ciebie)

Pewnie, pewnie -piwonie są piękne i w swoim czasie takie dekoracyjne,no i wspomnienia z babcinych ogródków.Zmarznąć nie powinna ,jeszcze się z tym nie spotkałam.Ale podpowiem ci jeszcze,coś...jesienią sadzimy nieco głebiej /kilka cm/ ze względu na tz.wypieranie.- woda w wilgotnej glebie zwiększa obj.i uciska na bryłę korzeniową wypychając ją ku pow..Może więc sypnij tak z łopatę ziemi naokoło a wiosną rozgarniesz tak aby czubek był ledwo widoczny z ziemi.Dajanko ja na początku też tak dokładnie nie wiedziałam jak pomysł będzie się miał do realizacji ale dobrze ,że wiesz jaki ma być to już nie będziesz błądziła po omacku.To już jesteś daleko do przodu,popatrz wiele osób ma z tym problem.
akanta 22:02, 19 lis 2012

Janina napisał(a)
Jesteś niesamowitą kobietą, podziwiam cię za to co stworzyłaś, ile w tobie samozaparcia w dążeniu do celu.Masz tyle radości w sobie, muszę często do ciebie zaglądać to może też mi się udzieli. Do masz bardzo piękny jak z bajki,już widzę ten ogród romantyczny, bardzo do niego pasuje.Za moim ogrodzeniem też jest dużo sosen, a ogrody lubię naturalistyczne, chociaż inne też mi się podobają.

Masz rację Janinko,zaglądaj bo znajdziesz tu wzór godny naśladowania,taka niezłomna,pracowita,z sercem na dłoni i kocha przyrodę ,zwierzątka .Jest jak dobra wróżka więc i piękny ogród wyczaruje .Pozdrawiam dziewczęta !
jagoda99 05:50, 20 lis 2012

Wpadlam sie przywitac a tu widze ze to prawdziwa praca w kamieniolomach.
Klaniam sie nisko i podziwiam ale po zakonczeniu to dpiero bedzie satysfakcja.
Rodzina powinna pomoc i wspierac no ale.......
powodzenia trzymam kciuki dasz rade ja w Ciebie wierze.
pa pa