Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:26, 03 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj zrobiłam małą rewolucję ogródkową. Jak pogoda pozwoli, to jutro dalsza część zmian.

A tak się zaczęło - łopata, rekawice,wiadro, nożyce, sekatowr, koszyk na odpadki i doniczki na roslinki, które już tu nie będą mieszkać.

i zaczęło się na dobre

tuje czochraki wykopane - etraz była burza muzgów co z nimi dalej

od drugiej strony juz całkiem nieźle

ta strona do zmiany została na jutro
Ogród zmyślony 19:16, 03 wrz 2012

Do góry
internet idzie jak krew z nosa.
Poddałam się jeśli chodzi o żywopłot z cisa. Zobaczymy, czy tsuga godnie go zastąpi, czy będzie fiasko.

Maja zastanawia się jakim kluczem posadzić swoje roślinki

Klucz nie istotny, grunt to dobrze podlać

i jeszcze pozaregulaminowo wkleję piąte zdjęcie, z żywopłocikiem sprzed tygodnia- dalej mi się wydaje krzywy
Ogród Dominiki 18:52, 03 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)

Witam się i przypominam jedno ze starszych zdjęć cudo.

Rzeczywiście cudo jak wszystko u Domi
Wpadło mi w oko drzewko. Co to za cudo?

To klon pensylwański.
Pszczelarnia 18:47, 03 wrz 2012

Do góry
Zaglądam w gary i widzę opary: zdjęcie o ogrodowych pożytkach.

A teraz zagadka. Co to jest? To drewniane, do czego służy? Wskazówka - temat ogrodowy, rodem z Anglii.

Spotkanie u Myszorka - wrzesień 2012 18:22, 03 wrz 2012

Do góry
i jak tu nie popaść w zachwyt na widok tak zwiewnej rabaty i płonącego red barona?

a hortensje, żurawki ? sami oceńcie

No przepyszne kolory

Dolina Tęczy 18:08, 03 wrz 2012

Do góry
Kochani! Dziękuję za gratulacje i cieszę się, że nowa nazwa Wam się podoba

U nas szkolno-przedszkolny kocioł!

Ogród na razie poszedł w zapomnienie, choć w sobotę hucznie pożegnaliśmy lato i z tej okazji powstalo długo oczekiwane miejsce na ognisko !

Już nie mogę doczekać się następnego

W warzywniku dojrzały dynie - i tym samym witamy jesień w naszej Dolinie Tęczy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:04, 03 wrz 2012

Do góry
mój rh kwitnie na całego! obok trawa rubrum

Spotkanie wrzesień 2012 u Kraanii 17:56, 03 wrz 2012

Do góry
może dzisiaj łatwiej pójdzie mi wgrywanie oto przecudnej urody trawki ...

No i zachwycający grujecznik:

tak tu pięknie, że nawet paparazzi się zaczaił

i marzenie każdego dziecka, własnoręcznie zrobiony przez Właścicieli placyk zabaw

zwróćcie uwagę na otoczenie ogrodu

a tu przeurocza Właścicelka ze swoim pupilem pożegnała zwiedzających
Kolorowe rabaty 17:39, 03 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Samo się ...więc zostawiłam i tak kwitnie ...

piękne!! i kwiaty i foto!

co do ubrania, to tylko takie sugestie na twoje zapytanie i ani tobie ani Tereni się nie oberwie!!
każdy ubiera się tak, jak czuje się najlepiej ale inna sprawa, że czasami z boku ktoś może doradzić, ja z takich rad skorzystałam i mimo, że swoje lata mam, korzystam z takich ubrań, w których dobrze wyglądam, maskują to i owo, a jednocześnie są w miarę na topie; wiem, nie wszystkim się to podoba, ale najważniejsze jest moje samopoczucie
a kowbojki uwielbiam, to but nr 1 w mojej szafie

i jeszcze muszę napisać, że róże i bukiety wspaniałe i baw się po prostu cudownie najważniejsze w życiu, to być sobą

Irenko bardzo ładnie się ubierasz.Bawisz się kolorem i tym samym ubarwiasz swoje rodzime i inne miasta i wioski gdziekolwiek pojawi się twoja niebanalna postać !
Przyjdzie i na mnie czas,że włożę getry,dobiorę górę i machnę ręką na lusterko.
To bardzo wygodny element te leginsy można mieć ze dwie sztuki i bawić się tylko górą
Kałbojki tylko nie te klasyczne,bardziej ich krój lubię
I frędzle przy kurtce i super futerka raczej sztuczne...Nie chodzę jednak bo nie mam takiego ładnego. Może być i kamizelka w panterki,cętki itp.
Generalnie nie ubieram się elegancko raczej wszystko zniża się do odzieży wygodnej,sportowej ,luźnej ...)))))
Ale na egzaminy walę w białej bluzeczce, żakiecie i oczywiście spodniach nie spódnicy )))))))))))))))
Buty (cierpię) na obcasie
Uwielbiam łączenia szafiru z morską zielenią ,szarości z czerwienią i koralem.Może skończę jestem już w nocnej koszuli ))))))))))))
Będę obserwować ten twój sklepik jak na coś natrafię co mnie urzeknie dam znać

A gdzie ten sklepik można obserwowac? Jest w internecie???? Przyszłam obejrzec jeżówkę a tu zdjęcia nie ma.Pozdrówka Marto.

Bożenko, na razie tylko na FB

Marta, wrzuciłam ZOO; u mnie link...czekam na twoje fotki
Spotkanie u EwyG - wrzesień 2012 17:08, 03 wrz 2012

Do góry
i kolejna porcja zdjęć, wręczenie nagrody Zwyciężczyni konkursu

i kolejny piękny detal

Ogrodnik mimo woli 17:04, 03 wrz 2012

Do góry
Marzenka - od pierwszej randki siezaczyna....... a potem to następne i następne...... dziś znów przywlekłam .... trawki i wrzoski .... nie wiem keidy to posadzę, ale po 4 zł.. wielkie w 1,5l donicy, moje ulubione białe doktor jakiś Kruhel coś tam... muszę troszkę ponownie rozwalić to co posadziłam, ale dodatkowe doniczki dosadzę do większej kępy istniejącej ...... ależ będzie miodzio..... hmmm na foto nie widać jakie ona duże Oczywiscie lawenda... do róż..zamiast jednorocznych.... i trawki jakieś tam (nie zapisałąm nazwy, ale takei już mam i chę dosadzić więcej) i miskant morning liht albo jakoś tak (wpływ ogrodowiska).... i wypuscić mnie w teren.....

Betysiu....... ja za stara by się zmieniać.... i za uparta ..... dzięki za odwiedzinki...

Dla Ciebie jesienne klimaty (dzisiejsze, bo polowałam na ważkę..ale była szybka..ale jaka ładna..miała z 10 cm i śliczny zielony kolor )

Jotka - nie da sie ukryć, że czosnki są bardzo efektowne.... najbardziej efektowy jest jednak czosnek Schubertii .......... a ten to się nazywa Czosnek ozdobny Sphaerocephalon.

Haniu - super, że szybkie linie uruchomili...... szkoda, że na tak krótko...bo jakoś znów wszystko jeżdzi powoli

Elu - ja też wielu rzeczy a praktycznie niczego nie spróbowałam..... ale ja byłam zestresowana.. najbardziej żałuję serniczka Adam... każdy sie zachwycał..

Irenko - to była koleżanka mojego M która nas odnalazła przez Ogrodowisko.... wypatrzyła M na fotkach ze spotkania...... a na Ogrodowisko trafiłą przez program Maja w ogrodzie. Irenko w ogrodzie od potkania moze wszystkiego przepracowałąm przez cały miesiac z 8 godzin.. nie liczę podlewania doniczkowych.....

Pszczółka - też postuluję o taki zestaw roślin róznorodnych i w zestawach powalajacych na kolana... muszę przebudować wsiowy.....

Spotkanie wrzesień 2012 u Kraanii 16:52, 03 wrz 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

A cóż to za zawiedziona minka?
Motyle - fruwające kwiaty 16:33, 03 wrz 2012

Do góry
Przyfrunął do mnie ale inny
Motyle - fruwające kwiaty 16:14, 03 wrz 2012

Do góry
O.... daleko nie uciekł

Motyle - fruwające kwiaty 16:13, 03 wrz 2012

Do góry

Ups..... odleciał

Motyle - fruwające kwiaty 16:13, 03 wrz 2012

Do góry

Motyle - fruwające kwiaty 16:12, 03 wrz 2012

Do góry
Goniąc motylka...

Spotkanie u Ani z Zielonego Wzgórza - wrzesień 2012 16:05, 03 wrz 2012

Do góry
Smakołyki

Detale

Ostatnie spojrzenie na piękny ogród.................... i jedziemy dalej

Dziękujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogródek Hanusi po zimie 16:05, 03 wrz 2012

Do góry
Dziś lenistwo nie zamierzone.Coś wisi w powietrzu sennego,mglistego....... czyżby pająki nić babiego lata rozciągają?
Mój kawałek raju II 16:04, 03 wrz 2012

Do góry
Dzisiaj nie udało mi się wyjechać, to wzięłam się za gotowanie
Leczo stygnie, aby zamrozić do pojemników następna partia pomidorów do przetarcia na przecier a to wczorajsza pieczona kaczka z jabłkami, dzisiaj na obiad była 2 połówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies