Witaj Dorka, ja też dzisiaj na szczęście wszystkie róże już wsadziłam jutro policzę ile ich mam w całym ogrodzie, bo dzisiaj już było za ciemno wszystko jeszcze ogładzę i wracam Róże na pewno dadzą radę, podobnież ma byc lekka zima, tak się dzisiaj dowiedziałam
Bogdziu tylko powojnikom daj kopczyki Ja już dzisiaj wszystkie wsadziłam, jutro jeszcze posprawdzam czy wszystko o kopczykowane a w grudniu przyjadę na jeden dzień , żeby ponakrywać włókniną, zaglądałam do tej mojej Nowej Zembli, a tam prawie wszystkie korzonki zgniły, dziwię się czemu, płytko posadziłam, żadnej kory nie dawałam, dałam jej nową ziemię oczyściłam od dołu , dałam mikoryzę , wsadziłam i powiedziałam, żeby rosła zobaczymy co będzie wiosną
No, za późno Aniu. Za późno, wszyscy (prawie) poszli spać.
Ja też idę, bo rano do pracy trzeba wstać.
Spokojnej nocy Aniu
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Za spokojna nie była chyba z trzy razy się budziłam, wczoraj musiałam poszaleć za dużo, ale już jest oki, piję kawkę i robię wypad z domu trochę polatam po sklepach aby sobie humor poprawić, potem policzę róże w ogrodzie zostawię ptakom jedzonko i wracam
Ania (Monteverde) "Maingold, Lucia, Rosa du Roi, Nostalgia, Papa Meilland, The Shepherdess, Aachener Dom, Eden Rose, Nathasa Richardson, Sir Lancelot, The Pilgrim, no i Venrose, jest to róża polskiej hodowli o przepięknym zapachu innym niż wszystkie róże, rośnie w ogrodach watykańskich"
jestem zachwycona tymi nazwami i tym, że posadziłaś takie i tyle róż w jednym ogrodzie.