Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Martek 23:33, 13 lis 2012

Przydałby się taki wątek.Nawet przeplatany i krzewami owocowymi,żeby nie tworzyć dwóch wątków o tej tematyce.
Pozdrawiam Basiu
EPODLAS 20:16, 14 lis 2012

Może wybrałaś nieodpowiednie odmiany? Ja ze swoich jestem bardzo zadowolona.
Opryski tylko przeciw parchowi chyba dwa i tyleż samo przeciwko mszycom, owocówce jabłkóweczce oraz owocnicy jabłkowej - łącznie cztery. Czasami tych oprysków jest minimum bo albo pogoda nie sprzyja, albo czasu brak. Muszę dodać, że preparaty do ochrony roślin są bardzo drogie!

Basiu, może rzeczywiście miałam złe odmiany. Tak czy siak, postanowiłam, że warzywniak i krzewy owocowe mi wystarczą. Kupiłam jeszcze aronię. A na mojej leszczynie Barceloński (posadziłam ją dwa lata temu) zobaczyłam baźki, wprawdzie nie dużo, ale chyba się doczekam pierwszych orzechów na drugi rok. Nigdy nie widziałam wiewiórek w okolicy, oby moja leszczyna ich nie zwabiła.
Milka 13:48, 15 lis 2012

Basiu, zostawiam pozdrowienia
pewnie sezon już zamknięty, ale liście do grabienia są, to i okazja na wypad ogrodowy
barbara_kraj... 20:35, 15 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Basiu, zostawiam pozdrowienia
pewnie sezon już zamknięty, ale liście do grabienia są, to i okazja na wypad ogrodowy

Irenko, ja mam jeszcze sezon otwarty: kompost do rozrzucenia czeka, róze trzeba zabezpieczyć kopczykami i zgrabionych lisci się pozbyć. Nie mogę ich dać na kompost, bo to przewaźnie liście z sąsiedzkiego orzecha i z moich jabłonek, z których jedna porażona parchem była, pędy malin i takie tam roślinne odpady.
Właśnie wczoraj próbowalam je spalić ale połowicznie mi się to udało
Po nocnych mgłach wszystko było wilgotne i tak się paliło))

Połowę ogródków działkowych zadymiłam. Całe szczęście, że ludzi w pobliżu nie było
barbara_kraj... 20:38, 15 lis 2012

A pogoda wczoraj cudną była...
dojrzałam całą grupkę młodziutkich siewek ostróżki. Ciekawe, czy przetrwają zimę? Powinny.

barbara_kraj... 20:41, 15 lis 2012

Kolorki też znalazłam

pierwiosnek

stokrotka

i na bezlistnej już jabłoni Jonagold jabłuszek kilka zostawionych dla ptaków

barbara_kraj... 20:45, 15 lis 2012

Dzisiaj porządki domowe. Wreszcie okna umyłam Pościel wietrzyłam, powłoczki zmieniłam, pranie zrobiłam. Prasowanko jutro i wypad na działkę obowiązkowo bo słonecznie ma być
A! I doniczkowe umyłam
monteverde 21:33, 15 lis 2012

Pracowity dzień miałaś Basiu, ja też ale na ogrodzie, zrobiłam zdjęcie młodym listkom New Dawn, która tu u mnie rośnie, czyżby miało być jeszcze ciepło, zdjęcia wkleję po powrocie pozdrawiam Basiu
jotka 21:40, 15 lis 2012

Basiu, a Ty kompost jesienią rozrzucasz? Ja też jeszcze mam w planie wizytę na działce, liczę na sobotnia pogodę
barbara_kraj... 21:59, 15 lis 2012

jotka napisał(a)
Basiu, a Ty kompost jesienią rozrzucasz? Ja też jeszcze mam w planie wizytę na działce, liczę na sobotnia pogodę

Mieszam go z ziemią i robię kopczyki wokół róż. Wiosną rozgarniam i to jest pierwsze wiosenne nawozenie Wcześniej stosowałam w dołki dla przesadzanych roslin. Też z ziemią wymieszany