Tomku, dzwoniłam do Gosi, bo ona jest chwilowo nieobecna bez dostępu do internetu i z tego co się dowiedziałam ceny zależą od tego ile bierzesz. Podobno nikt nie wyszedł stamtąd niezadowolony
Jednym słowem - można negocjować
Extreme jest - kosztuje dużo - 30 euro.
Gosia ją ma i jest niezadowolona, mówi że niestabilna jest i jej co roku wychodzi niebieska, choć zna osoby co mają i dobrze. Odpowie Ci bardziej szczegółowo, jak będzie miała dostep do netu
To któryś ze szkodników, które zjadają blaszkę liściową (zeskrobują). Zobacz czy tam nie ma larw.
Ja bym opryskała i nie czekała aż zaatakują resztę liści. Ale najpierw obejrzyj zdrowe liście czy nic nie ma.
Oprysk: Decis, Owadofos.
Zdjęcia roślinki są przepiękne i dlatego kuszą.Ale trzeba zawsze coś nowego popróbować - żeby się nie nudzić.U Grażyny zakwitła -ale ma cieplejszy klimat -u mnie w tym roku dosyć chłodno.
No właśnie i dlatego nie przepadam za nią. Czytałam jak ludzie dopiero po wniesieniu do domu cieszyli się kwiatkami. Dla mnie przereklamowana roślina przy pomocy pięknych zdjęć. Wcale potem taka nie jest.
Może zdąży zakwitnąć Zasil ją nawozem do kwitnących balkonowych.
Zasiliłam,sięga piętra -ale kwiatów nie widać.
To tak jak u mnie Bogusiu
Co prawda nie jest aż tak wysoka, ale podkarmiana wyraźnie poszła w górę - już nawet przyglądałam się jej w okularach .... ale kwiatów ani ich oznak nie widzę. Ostatnio wyczytałam, że kwitnie od sierpnia, więc może, może
Danusia pisze, że może zakwitnie dopiero w domu; ponieważ ona jest jednoroczna, to ja swojej zapraszać na pokoje nie mam zamiaru
Najlepiej sobie radzi zwykła- różowa pojedyncza. Z siewek nie wiadomo co wzejdzie. Muszą być uprawiane na polach jednoodmianowo, żeby się nie krzyżowały.