Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początki w Kruklandii 12:43, 30 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Dobra Justyna,
a może na wzór Szewowej z bukszpanowego zrób takie coś,
bukszpany juz masz, a o trawy pytaj u źródła
Wstawiam zdjęcie Danusi z wątku bukszpanowego

wg mnie jak dla Ciebie ta rabatka

zgadzam się z Joasią- ta rabata jest dla Ciebie Justynko! TAK RÓB !

sorki, ale musiałm na Ciebie nakrzyczeń
Nigdy nie mów nigdy 12:39, 30 sie 2012

Do góry
Polecam się na przyszłość. Z cebulowymi akurat mam troszkę doświadczenia

Zależy od zimy .

Te najbliżej obudowy mogą przemarznąć
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:31, 30 sie 2012

Do góry
Ponownie proszę o pomoc w identyfikacji iglaków nn

Dwa pierwsze to to samo

Nigdy nie mów nigdy 12:28, 30 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właściwie cebulowe powinno się wykopać w czerwcu (nie musisz ich wykopywać corocznie) i sadzić znowu we wrześniu, październiku. Zależy od temperatury. Ja w tamtym roku posadziłam we wrześniu i w związku z ciepłym październikiem i listopadem, w grudniu zaczęły wyłazić żonkile i hiacynty Jakimś cudem nie zmarzły, ale nie kwitły potem na wiosnę
Na Twoim miejscu posadziłaby je teraz, nie poczują nawet, że były wykopane.
W przyszłym roku wykop je w czerwcu, oczyść, oddziel dzieci cebulkowe i zostaw w ciepłym, przewiewnym miejscu do wyschnięcia. Potem jesienią, przed sadzeniem zapraw je w Kaptanie i do ziemi. Spokojnie wtedy 3-4 lata możesz nie wykopywać.

aha, czyli na razie czym prędzej na rok do ziemi wysadzić ten mój radosny mix ? a na przyszły rok będę już w stanie rozdzielić odmianowo i kolorystycznie
bardzo, bardzo, bardzo pięknie dziękuję i notuję wszystko skrzętnie w zielonym kajeciku hihi

mam taki pomysł, żeby do tej nie-rabaty wykorzystać stary wóz, tzn obudowę wozu, ale nie wiem, czy taka podwyższona rabata nie wymarznie zimą...
Dla odmiany czas na zmiany... 12:27, 30 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A takie mnie sie zrobiło

To jest super
fantastycznie - prawdziwy powiew wiosenno-letniej świeżości
ogrodoweimpresjejolki 12:24, 30 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Zwabiłaś mnie też Jolu tą wycieczką statkiem . Kiedy płyniemy ? I jaka trasa wycieczki ? Też w tym roku nie byłem nigdzie ( 60 km do Ani na zjazd ). Ale "nogami" zrobiłem w tym roku 1000 km i to wszystko dzięki pieskowi.

Zbyszku, dzięki naszej wyobraźni zabieram Cie na mój ulubiony Bornholm Sama tez chetnie powspominam ...

A dzisiaj tez zrobiłam małą wycieczkę Do ogrodniczego
Wczoraj w kilku wątkach doczytałam się, że już niektórzy kupują cebulowe. No i co - sama też "poleciałam" ( a właściwie namówiłam M. żeby mnie tam zawiózł)

Z cebulowych nakupiłam najwięcej tulipanów, ale do koszyczka wpadły też czosnki ozdobne
Wybór tulipanów niesamowity - paczkowane i luzem na sztuki ...

Ale jak już tam byłam, to oczywiście skusiło mnie trochę więcej

Super zakupy... też dokupiłam sobie trochę tulipanów i czosnki ale białe ile płaciłaś za niego?
Trawy w donicach 12:21, 30 sie 2012

Do góry
Jako że to mój pierwszy post - chciałałam się przywitać .
Jestem zakochana w trawach, powoli tworzę swój ogród, na razie mogę pochwalić się kompozycją w doniczce:

Wiem, że red baron nie przetrwa (choć donica jest otoczona folią bąbelkową), myślę teraz gdzie ją przechować (bo mam ciemny garaż ).
Imperata cylindrica Red baron, Carex caryophyllea 'The Beatles' ,
Leymus arenarius, żurawki, irga.
Widzę, że Leymus arenarius jest bardzo ekspansywna, po 3 tygodniach od wsadzenia po drugiej stronie donicy widzę wychodzące źdźbła. Mam nadzieję, że nie wypleni mi reszty ?
Ogród... reni 12:16, 30 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Wczoraj w ogrodniczym oprócz roślinek kupiłam koszyk... zrobię w nim kompozycję z wrzosów tylko muszę dokupić bo ostał mi się jeden z wczorajszych zakupów.
Żebyście widziały jak ja wczoraj do domu wracałam bo oczywiście zamiast jechać samochodem to rowerem pojechałam i.... jak to wszystko zapakować? Panie z ogrodniczego mówią -damy radę
i dałyśmy... jadę... z tyłu w koszyczku trawy powiewają z przodu w koszyczku zakupy bo mi się przypomniało, że czegoś nie kupiłam i jeszcze lawenda upchana a na nim koszyk postawiony ,a w nim też lawenda i trza go jeszcze przytrzymać co by nie spadł... ale dojechałam, ale co to była za jazda ech

Znam tę adrenalinkę, bo też czasami wybierałam się do ogrodniczego po JEDNĄ rzecz A wiadomo jak sie kończyło
Teraz mam przerwę w jeździe rowerem, więc albo komunikacja miejska albo M. jak ma czas. Ostatnio wracając obładowana autobusem poprosiłam dwóch rosłych menów o pomoc we wstawieniu moich zakupów. Pomogli z uśmiechem, a zaraz potem usłyszałam od nich: bileciki proszę do kontroli

Koszyk z wrzosami będzie śliczny do późnej jesieni, a może nawet zimy - miałam taki w zeszłym roku na balkonie ..
pozdrawiam
Miniaturowy ogródek 12:16, 30 sie 2012

Do góry
Gabik, gratuluję 200!
dorzucę kolor, lubisz go

Początki w Kruklandii 12:14, 30 sie 2012

Do góry
Dobra Justyna,
a może na wzór Szewowej z bukszpanowego zrób takie coś,
bukszpany juz masz, a o trawy pytaj u źródła
Wstawiam zdjęcie Danusi z wątku bukszpanowego

wg mnie jak dla Ciebie ta rabatka
Ogród... reni 12:10, 30 sie 2012

Do góry
Co by tu wykopać? Może Pani nie zauważy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:09, 30 sie 2012

Do góry

A tak wogóle to co to za klonik jest????????
Kwiatki i rabatki u Elizy 12:04, 30 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
ANITKO pytałaś o taras, dla Ciebie dwie fotki, trochę mało ogrodowe, ale w końcu, to część ogrodu, główne miejsce przyjmowania gości i picia porannej kawki. Taras naszego pomysłu i zrobiony własnymi rękami przez męża i syna.
Cały czas myślę jak go osłonić, czyli zazielenić i brak koncepcji... może ktoś ma jakiś pomysł, chętnie skorzystam. Strona południowo - zachodnia.

jestem zachwycona tą ukłądanką a mech dodaje urody!
Nasz przydomowy ogródek 12:03, 30 sie 2012

Do góry

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

tę roślinę widziałam u Finki, zachwycająca, więc ona sporo ci na ten temat powie
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:01, 30 sie 2012

Do góry
Ana napisał(a)
I tak z zupełnie innej beczki - dziś odkryłam jeden jedyny kwiat mojego powojnika przy drewutni w zakątku z kulkami na pniu - powojnik ma dwa lata, dotąd nie kwitł, kupiony jako the president - jak widac pomyłka, stawiam raczej na Jana Pawła II Kwiat jest wielki

Jeden, ale jaki piękny Życzę aby w przyszłym roku obsypał sie cały takimi kwiatami

Aniu, podglądam, kibicuję Twoim poczynaniom ogrodowym, ale nie tylko Trzymam kciuki za zimowe przetrwanie wrzosów, bo ja już sobie ta roślinkę odpuściłam, ale dalej mi się podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:01, 30 sie 2012

Do góry

Danuś, a ta miedziana trawka pod drzewem to co??? Śliczna

Tam gdzie ELFy zimują 12:00, 30 sie 2012

Do góry
elf napisał(a)
muszę się pochwalić

moje nowe dzieciątka

Widze że tujki ładne spore, barwinek tez , tak że do dzieła jeszcze jakas trawa na tył, i rabatka bedzie jak malowana
Mój ogród 11:57, 30 sie 2012

Do góry
Bożenko, tez wprowadzam czosnki na swoja działeczkę Wczoraj kupiłam cebulę takiego

A malin w dużej ilości szczerze zazdroszczę

bywam u Ciebie często, ale jako niewidzialna ręka

pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:50, 30 sie 2012

Do góry
Karola hortensje mam już gdzie indziej.Plac zabaw to tylko domek i zjeżdżalnia ściągnięta na czas naszego wyjazdów ,była jeszcze huśtawka ,została u rodziców -tam wcześniej mieszkaliśmy ,dzieciaki już wyrajstają z placu zabaw za rok,dwa będzie tam basen .mam jeszcze zdjęcie z tarasu.

Czyli trawy ,tylko jakie miskanty zebrinus za rodo a między wrzosami mogą być ostnice pony tail ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:49, 30 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Takie znalazłam

Z werbeną duuużo lepiej (jeśli to możliwe u Ciebie Danusiu ) . Taki mały dodany drobiazg, a zmienia i tak już doskonałą rabatę... Fascynujące
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies