Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 13:46, 07 paź 2012

Tak Irenko - te dwie ostatnie są niezawodne. A z Twoich doświadczeń i Finki jaka żurawka jeszcze jest godna polecenia ?
Mala_Mi 15:12, 07 paź 2012

A ja dziś na targach w Boguchwale kupiłam co było z żurawek... nazwę muszę poszukać.. chciałam inne, ale nie było... z internetu już nie chce kupować w niesprawdzonych źródłach...
A u Ciebie widzę komnaty wymlowane i pora na rewolucje w ogrodzie...
A Bari znalazł towarzysza do zabaw nawet pod kolor
an_tre 15:27, 07 paź 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Lipstick - kwitnie czerwono , stanowisko słoneczne , polecam.

Podejrzałam twoje poczynania ogrodowe, żurawki pięknie się prezentują i właśnie wypatrzyłam Lipstick!
pasuje do mojego ogrodu, bo jak mówisz lubi wystawę słoneczną, a tam mam właśnie miejsce między kolorowymi, będzie fajnie kontrastować tę starą odmianę też mam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Danusza 15:47, 07 paź 2012

piekna wystawa żurawek Zbyszku i dobrze że opisałeś jak sie zachowuja na stanowiskach dobrze wiedziec gdzie sadzić
malwes 18:01, 07 paź 2012

Zbyszku,
Bardzo ładnie zapowiadają się rewolucje ogrodowe - ta nowa rabatka bukszpanowa będzie bardzo wysmakowana!

Kurczę, zobaczcie, ja mam podobną żurawkę ale moja na pewno nie Lipstick:

Moja to o ile pamiętam Mervelous Marble Green/Brown.
Łudząco podobna do Twojej ale moja ma jakby bardziej okrągłe liscie. Lipstick bardziej strzępiaste i jaśniejsze plamki na nich chyba....ale z daleka bym nie rozróżniła.
Syla 19:11, 07 paź 2012

U mnie Kassandra nie tak dawo posadzona jest na słońcu , zobaczymy jak zniesie to stanowisko .... W tym sezonie żurawkom kwiatostany ścinałam już mocno przesuszone .... Mam nadzieję na siewki .... ale czy to się powiedzie , tego nie wiem ... Palace Purple również mam ale nie wysiała mi się nigdzie jeszcze... choć powiem , że ładniej i mocniej rośnie w półcieniu niż na słońcu ..... Wydaje mi się , że takim optymalnym miejscem na każdą żurawkę to półcień z naciskiem na cień
zbigniew_gazda 08:56, 08 paź 2012

Dziękuję Wam za odwiedziny i cenne uwagi. A bukszpany mają farta. Wczoraj i w nocy padał deszcz i jest nadzieja na ich przyjecie w nowym miejscu.
Martek 11:22, 08 paź 2012

Należy wierzyć w słowa doświadczonych ogrodników ja też muszę zostało mi kilka rzeczy na jesień do wykopania i zmiany miejsc oraz zlitowania się nad hortensjami w doniczkach.

Zbyszku uśmiech wywołałeś na mojej twarzy,ale ja chyba telepatycznie cię przywołałam.
Zastanawiałam się gdzie mi teraz zagrasz na instrumencie tango,albo jakąś piękną balladę ...?

Mam żurawkę ,która jest inna niż prezentowane ma różne wybarwienia i rośnie w pełnym słońcu .Jest to mój wiosenny nabytek więc sama ją testowałam dopiero i się sprawdziła.
Jak znajdę zdjęcie to pokarzę jeśli nie to zrobię nowe

Pozdrawiam Zbyszku,kończ szybko i wracaj pokazywać swoje piękności .
Miłego tygodnia
zbigniew_gazda 12:28, 08 paź 2012

Marto - przypominam sobie Twoją żurawkę . A serenada będzie na najbliższym wspólnym ogrodowiskowym spotkaniu. Pozdrawiam również.
betysia 12:39, 08 paź 2012

Zbyniu i ja sle usciski i pozdrowienia z rownie zaplakanej Francji...ale pelne usmiechu!!!!!

p.s
kupilam kilka storczykow.....