Oglądam Twoje szkody w kwiatkach i myślę o moich liściach moich host w których teraz "stołują się" ślimaki.
Muszę urządzić polowanie ! Całe lato był spokój, a teraz po deszczach znowu mam tych niemiłych gości
acha ... czy to aby napewno jest barwinek ? bo wygląda inaczej niż te co już mam
Wczoraj udało mi sie zrobić conieco - przesadziałam moje hosty - dzięki ogrodowisku dowiedziałam się że one to zbytnio słońca nie lubią ;-( musiałam je przeprosić - mam nadzieję że się przyjmą. I teraz w cieniu napewno będzie im lepiej
tak było
a tak jest obecnie - muszę jeszcze usunąć tą siatkę ale mam małą awarie kombinerek
Świerka serbskiego nad którym myślisz można dać w jednej sztuce w lewym rogu tak by zasłonił okna
dachowe sąsiada a dwie sztuki świerka wsadzić przy domku z narzędziami po prawej stronie i zasłonisz
w przyszłości te okna na górze. Tuje u sąsiada to szmaragdy i jeśli nie będą zbytnio cięte to potrafią być
bardzo wysokie tak że idealnie Cię wysłonią. Tak jak radzą dziewczyny nie warto zabierać sobie działki na
kolejny żywopłot. Między świerkami na srodku możesz dać jakieś ładne nieduże drzewo dla całkowitego
zakrycia sąsiadów.
Do tej pory miałam tylko biały rozwar, który dostałam kiedyś od koleżanki. Wczoraj dokupiłam niebieski i różowy. Posadzę je w jednej grupie (wczoraj już nie dałam rady)
i mam prośbę o pomoc w zidentyfikowaniu roślinki
Kupiłam ją w castoramie jako kwiat domowy - ae on w domu wcale nie chce rosnąc - dopiero na dworze się zazielenił - cóż to może być ???
Zgodnie z Twoją sugestią w twoim wątku proszę tutaj o poradę- czy mam ruszać jeszcze teraz moje "odziedziczone" bukszpany, c yzostawic je do wiosny? w niektórych miejscach są troszkę łyse, więc pewnie musiałabym je uzupełnić, czy same się zagęszczą? te dwa z przodu mniejsze chciałabym zrobić na kulki.
rabata praktycznie cały dzień w słońcu. Co mogę tam dosadzić, aby ją jakoś rozjaśnić i wypełnić puste miejsca?
Uparłam się na żurawki? Może....ale same mnie namawiałyście....
Nie wiem....muszę to przetrawić, bo w tej chwili to już bym wszystko pozmieniała...łącznie z rabatą przy ławce!!!!
Z tyłu nie ma co pokazywać JOASIU!!!! Donica tylko i nic więcej
Tu widać, że za tarasem jest tylko traaaaawaaaa... no i małe świerczki pod płotem.
Ja też jeszcze nie wszystko ,bo mój synuś też nowa podstawa 4 klasa i niektóre książki drukują.Denerwują mnie te zmiany bo zostawiłam książki po córce i co na makulaturę.