Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

Urszulla 00:52, 11 lis 2012

Marzenko masz piękny muri te pnące świetnie wyglądają i zwierzaki oczywiście też uwielbiam
marzena 01:04, 11 lis 2012

Dziewczyny dzięki za mile odwiedziny

dobranoc...
a zawilec jeszcze kwitnie...
marzena 17:47, 12 lis 2012

dzisiejsze ...

liście hortensji ogrodowej

liść metasekwoi

ostróżka z miskantem

różyczki The Fairy
marzena 18:05, 12 lis 2012

i jeszcze takie ...
widoki na południe...

a z drugiej strony...
całkowicie usunięty został żywopłot ligustrowy i drzewka owocowe ( w tym roku prawie nic nie urodziły...) właśnie już po tym wyrwaniu tych roślin ziemia została przeorana a na fotce widać, że jest juz bronowana...

jeszcze jakieś zabiegi mają się odbyć + wysypanie i przyoranie obornika ...a na wiosne nowe drzewka owocowe tu będą...
i właśnie mam prośbę do Was..jakie znacie dobre odmiany drzewek owocowych ?
EPODLAS 18:17, 12 lis 2012

marzena napisał(a)
i jeszcze takie ...
widoki na południe...
[img size=640x480]http:/
Piękny widok, bardzo mi się podoba.
Gabriela 21:08, 12 lis 2012

U Ciebie też zimy nie widać, co z radością stwierdzam. Hortensje ogrodowe z takimi liśćmi u mnie już nie występują. Kolorki na wzgórzach i ogrodzie przepiękne.
Co do sadu - pewnie będziesz chciała jabłka, polecam oczywiście papierówkę, czyli Oliwkę Żółtą, Złote Renety, generalnie stare, dobre odmiany, a z nowych jabłek - polecam czeską odmianę Topaz, twarde, soczyste, późne i pięknie czerwone jabłka w dużej ilości na niedużym drzewku.
Grusze - oczywiście klapsa, czyli Faworytka i Bonkreta Wiliamsa, którą uwielbiam za taki wytrwny, lekko korzenny smak.
Czereśnie - wczesne odmiany, owocujące do początku lipca, bo nie będą miały robaczków - Burlat, Van.
Ze śliwek to najbardziej lubię zwykłe węgierki, niestety chorują.
Co byś tam jeszcze chciała mieć?
bogumila 21:47, 12 lis 2012

...i znowu mnie oczarowałaś pięknym widokiem...
Mala_Mi 23:20, 12 lis 2012

Pięknie wybarwiły Ci się hortensje...
KasiaWB 00:09, 13 lis 2012

Bardzo podoba mi się to zdjęcie kropli na metasekwoi
Widzę, że działacie poważnie i z rozmachem na sadach się specjalnie nie znam, choć lubię na nie patrzeć, a tego w naszej okolicy sporo, ale wciśnij gdzieś taką małą jabłoneczkę co Danusia sadziła chyba w ogrodzie z lustrem - chyba o nazwie "Ola" z małymi czerwonymi jabłuszkami - będzie można wianki robić jak nasza Monika - Kwiat Holandii albo jabłonkę z rajskimi jabłuszkami - kiedyś moja Mama robiła je w syropie i dekorowała desery, głównie torty
Martek 00:16, 13 lis 2012

Miło się ogląda twoje zdjęcia Marzenko
Liśćmi zupełnie się nie przejmuj skoro mają daleko do trawnika to znakomity kompost