Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 19:13, 29 sie 2012

Do góry
cienkopis na papierze ksero
Puste pole z wysepką kwiatową 19:05, 29 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Elfowa kraina piękna i szczęścia Aż mi decho zaparło na chwilek parę.... i widzę w prześwicie widok w dal....... fajnie......

Też takie chcę...buuu kiedy takie będą u mnie???
Ogród... reni 19:00, 29 sie 2012

Do góry
Ale ładnie- widzę, że u Ciebie też pogoda słoneczna i nawet cień masz...ja do cienia to mam jeszcze daleko... przesyłam motylka mojego własnego ogrodowego
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:59, 29 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

a ja zobaczyłam te zdjęcia...po prostu w sierpniu, wszystko jeszcze piękniej wygląda, jest taka magia światła
niecierpkowe rozmowy i goździkowe pamiętam, dalej te kwiecia hołubię

Irenko sierpień jest dla mnie coraz fajniejszy ... faktycznie inne światło ... flora w pełnej krasie ... to nic, że coś tam już przekwitło ... nie wiem czym to tłumaczyć ale wydaje mi się dużo spokojniejszy ... i też nie wiem czy to kwestia wieku ale od zeszłego roku znacznie zyskała jesień ... istnieje domniemanie, ze wielka w tym zasługa przebarwiającego się energetycznie winobluszczu ... dyni ... i astrów ... bo pokręcona na tyle, że kocham wiatr i deszcz ... oczywiście osobno ... wiatr w ciepły jesienny dzień z babim latem a deszcz w dobrej kurtce i kaloszach ... a w kwiatach coraz częściej doszukuję się odzwierciedlenia cech ludzkich .. to taka zabawa ...

Lecę w kulki... 18:59, 29 sie 2012

Do góry
Aniu gratulacje!!!!
Ogródek Hanusi po zimie 18:56, 29 sie 2012

Do góry
Agatko,Witam,Właśnie wróciłam z ogrodu,ale dziś miałam gościa...mężową siostrę.Posiedziałam,poplotkowałam,borówką obdzieliłam.ale w ogrodzie nic nie robiłam,a tu..... czas rozpocząć prace polowe.
Lecę w kulki... 18:45, 29 sie 2012

Do góry
Aniu - gratuluję 200 - a widok wschodzącej trawki - to magia!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:45, 29 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
I niedługo będziesz miała kolejną towarzyszkę do kompletu JUż kawałek czeka na wysłanie... tylko adresa pilssss potrzeba, bo nie chce mi sie szukać, gdzie go zapsiałam....

moja ulubienica ... rany Ania to dopiero szaleństwo będzie ...
Ogródek Anity 18:34, 29 sie 2012

Do góry
a oto nowe nabytki:
( z niedzielnej Rolszansy)
jagoda goji

hortensje limelight

liliowce i borówki amerykańskie- tych ostatnich nigdy za wiele

i wsadzona już budleja dawida
Ogródek Anity 18:30, 29 sie 2012

Do góry
Jeżówki i wrzosy

także coś dla ciała
Ogródek Anity 18:26, 29 sie 2012

Do góry
Lato jeszcze a pewnie, jeszcze kwitnie to i owo

powojniki- malutkie, bo sadzone w tym roku, ale kwitną

rozchodniki

lawenda
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:10, 29 sie 2012

Do góry
c.d.

Marzy mi się Siedlisko.... 18:07, 29 sie 2012

Do góry
Ogród do odświeżenia 18:03, 29 sie 2012

Do góry
No i moje dzisiejsze prace

hosty pod jabłonką

tutaj z rozleniwionym nastolatkiem jabłoń w całej okazałości i chociaż podoba mi się bardzo taka zdziczała (daje też fajny cień w upały) to niestety muszę koniecznie ją jesieną przyciąć

no i przygotowana następna część rabaty, ale tutaj ma być ciurkadełko, no i problem z nasadzeniami obok, ale to już pewno wiosną.

Taraz tylko jesienią wkopiemy zbiornik i może uda mi się przykryć kamyczkami. Jak myślicie całą tę rabatę łącznie z hortensją ogrodową wysypać ...tylko aż dokąd? Z prawej wcześniejsza rabata (ta bez brzuszka) z żurawkami i Vanilką, a z lewej trawa i cień pod jabłonią, tam planuję leżaczek (ale tylko jeden) - tutaj jeszcze przed kopaniem rabaty

Ogród Dominiki 17:52, 29 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Domi gdy znajdziesz chwilę czasu proszę pokaż swoje wrzosowiska szukam inspiracji

Marzenko, wrzosowisko mam tylko jedno: to pod drzewkiem bonsai.

W pozostałych miejscach są pojedyncze sztuki na brzegach rabat jako najnizsze piętro, np. przed świerkami serbskimi.

Domi jedna rabata ale jaka
Jakie Ty rewolucje planujesz???? Czy u Ciebie może być jeszcze piękniej?
I kochana błagam pokazuj jakie cebulki zamawiasz, bo na pewno jakieś cuda znajdziesz
A czy możesz u mnie zerknąć na dyskusję o kolorze donic??? Będę dozgonnie wdzięczna
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=621

Zamówiłam czarne ale nie wiem czy nie zamienić na biale.... Ciągle mam dylematy

Dominiko, i jak tu nie być twoją fanką!!
Marzy mi się Siedlisko.... 17:52, 29 sie 2012

Do góry
Faktycznie w ogrodzie widać, że powoli zbliża się jesień. Ale to też piękna pora o ile jest słoneczna

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:44, 29 sie 2012

Do góry
i w końcu uchwyciłam ptaszki! oczywiście wróble z wyspy berberysowej

Ogrodnik mimo woli 17:40, 29 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)
hej!

fotki superaśne !!!
nie mam zamiaru dochodzić o co chodzi
mnie tu dobrze to sobie wchodzę hehe i czasami coś napiszę albo i nie

a tak wogóle to ponoć jak środa minie to tydzień ginie - coraz bliżej do week
sadzisz cos nowego teraz? czy na ten rok koniec

Mam do posadzenia duuużo, ale nie mam kiedy bo pracuję i siedzę na ogrodowisku ... i leczę przeziębienie, albo inne licho co sie przypałętało od basenu albo synusia... (obstawiam to drugie)....

a to jak pisze to i pofocę

Ogrodnik mimo woli 17:35, 29 sie 2012

Do góry
Irenko... to też foto synka

A to moje dzisiejsze....
Datura w końcu wygląda jak trzeba..... rok temu przemroziłąm (zapomniałąm zabraż z tarasu) i walczyła do tej pory odbijajac z korzenia.

I moje ulubione białe wrzoski.....

I ketmia bylinowa..... proszę jak jadę ogrodowiskowo.. na biało i tematycznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:34, 29 sie 2012

Do góry

spacer ulubioną alejką ... od niego zaczęłam ... w końcu po skrojeniu cebuli - sztuk 3 - należy mi się coś mniej łzawego ... choć nie powinnam narzekać ... spoko nie był to deszcz a jedynie szczypanie bo sposób polewania zimną wodą noża i cebuli zadziałał i na mnie ... i na tłuszczyk z patelni ... oj pryskało po tej wodzie )) ... no coś za coś ...

doczytawszy dyskurs prawie wilopoziomowy z hamletowskim być albo nie być na fotografii ... od razu lepiej się poczułam ... patelnia i dyskurs ... od razu wiadomo co wybieram ...

Pszczółki mi brakuje ... Ewci ... podrzuciły by jakieś motto stosowne w łacińskiem ... a tak muszę sama po ludzku się zastanowić ... bo ja okrutnie zastanawiająca jestem aktualnie ... ale jak o fotkach sobie nie pomyślę to mi wychodzi, że zdjęcie samo w sobie nie jest problemem ... wystarczy wejść na Pudelka i widzimy ... mnóstwo zdjęć a na nich wiele osób przypadkowych w kadrze ... jeżeli nie chcemy być na zdjęciu usuńmy się ... ukryjmy za wielkimi okularami i rondem kapelusza ... nie ograniczajmy swoim prawem do wolności wolności i swobody innych ... są miejsca gdzie fotografowanie jest zabronione i wtedy wszystko jasne ... nie wolno ... nie ma chyba natomiast prawnego zakazu fotografowania w miejscach publicznych ... nie wyobrażam sobie wówczas alpejskich kombinacji na krakowskim rynku ... tudzież na ogrodowiskowym spotkaniu ... ... życie i bez nadkombinowania potrafi nas zaskoczyć złożonością ... ja wolę nie dokładać

dziewczyny serdecznie pozdrawiam i oddelogowuje się do "pomidorowej"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies