Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:33, 28 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat,
Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat,
Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat, sto lat,

Się podpiszę
I kfiatuchy dodam!
Puste pole z wysepką kwiatową 20:32, 28 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Wybywasz? No to miłego bycia gdzie indziej
A ja sobie tu od czasu do czasu na Vanilke i Pinky Winky kuknę

Joluś, nie wybywam... Będę się kręcić na karuzeli intensywnego życia rodzinnego A Ty sobie kukaj do woli...

To pewnie nie będziesz miała czasu wstąpić na gołąbki
Zapakowałam i wysyłam Na razie dwa na próbę, ale jak podpasują to zrobię więcej

Kwiaty polne 20:30, 28 sie 2012

Do góry
Kocham maki....

Borówcowy raj 20:30, 28 sie 2012

Do góry
Roślina, której nazwy nie pamiętam, ale przebarwia się już późnoletnio:

Uwielbiam te przyrosty - tutaj świerk Nidiformis:

I ostrokrzew - wygląda jak bukszpan, a nie "biorą" go żadne choroby dosłownie - mam go 6 lat:

Oraz tawulec Crispa (chyba tak się nazywa):

Bajki przyrodnicze 20:30, 28 sie 2012

Do góry
Smukła , wysoka w sukience w kwiatki
stała przy płocie mojej sąsiadki,
w słoneczny kolor tak wystrojona
zgadnijcie proszę kim była ,,ona".
Dodam że była w dobrym humorze
no bo słoneczko świeci na dworze
i kto przechodził tuż koło płotka
musiał tą panią słoneczną spotkac.
Choc była skromna i cicho stała
uśmiech u wszystkich ludzi wzbudzała.
Jak nie usmiechnąc się do sąsiadki
która sukienkę ma w zółte kwiatki?
No jak tam, proszę, czy już zgadliście?
wy też ją przecież gdzieś spotkaliście,
a może nawet w swej życzliwości
przyszła i w waszym ogrodzie gości?
No już nie bedę dłużej czekała
i w tajemnicy tego trzymała
że ta nadzwyczaj przystojna panna
to była sobie polna dziewanna.

Zakwitła równiez w moim ogrodzie
i mogłam pannę podziwiac co dzień
była wysmukla, radosna była
co dzień me oczy słonkiem cieszyła.
A ja jej przeciez tutaj nie siałam
i skąd się wzięła tez nie wiedziałam.

Pejzaże 20:29, 28 sie 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 20:25, 28 sie 2012

Do góry

Kondzio

Chyba 69 zł za bylinowego to drogo...chyba, że mega wielki i rozrośnięty..... szczerze mówić nie pamiętam po ile ostatnio widziałam...

Wszyscy

Niestety to zimowity (jakbyś napisała ziemowity też bym zrozumiała..... ) ...oznaka zbliżajacej sie jesieni, ale te takie wyrwały sie do przodu....... innych na wszelki wypadek nie oglądałam czy kwitną....
Może oznaka jesieni.. ale jesień to też kolory.... to wrzosy które kocham... i zimowity.. najbardziej lubię te pełne... rozchodniki.... (niestety mam trochę odmian w ogrodzie, ale kompletnie nie mam pojęcia jakie to odmiany ..... i do niczego mi to nie potrzebne... ładne i wystarczy...... niech fachowcy od odgrodów sie produkują z nazwami... ja nie fachowiec..... wolę pokazywać obrazki... i opowiadać głupoty..... czy sie komuś to podoba czy nie.... .
Wiec Elficzku... mój watek i moje żarty..... damy czadu
Nikogo nie zmuszam do wchodzenia do mojego wątku

Zabolało mnie jak na innym wątku usłyszałam, że to forum ogrodnicze.. i nie powino sie pisać o innych rzeczach.. i nawet za to się powinnno przeprosić. Jeżeli mi Danusia napisze, że poruszam niestosowne tematy...... od razu stulę dziobek .. i przeproszę..... To Danusine forum i Roninka.. i oni mogą interweniować..co jest ogrodowe a co nie. Zdrowie psychiczne ogrodnika i ogrodniczek jest równie ważne i najzupełniej ogrodowe........

W zwiazku z tym nie będę sie przejmować, że ktoś mnie może wysłać do psychiatryka (bo takei opinie też krążą, że jak sie wstawia coś na forum w celu usłyszenia pochwały... to sie powinno leczyć.. ) Melduję, że nie bedę sie leczyć i nie ukrywam, że każde słowa pochwały mnie zaje... cieszą.. bo to taka mała koronacja mojego potu wylanego w ogrodzie, nocy nieprzespanych z powodu bolącego kręgosłupa, wszelkich finansowych wyrzeczeń, aby kupić kolejna roślinkę czy coś zrobić w ogrodzie... wyrzeczeń całej rodziny... Jeżeli kogoś zainspirowałam do czegoś, pokazałam rośliny które warto mieć w ogrodzie i jeżeli udało mi sie udzielić jakiejś sensowenj rady (no w tej materii to już gorzej) czy sprawić uśmiech na twarzy, doładowac energią na smutny dzień... to warto tu być i nie będę sie przejmować pewnymi wypowiedziami......
Jedynie proszę osoby którym to przeszkadza o nie wchodzenie na mój wątek ..... to wątek dla mnie i dla moich nowych przyjaciół zielono-kolorowo-ogrodowiskowo-zakręconych....

A dla lekkiego uśmiechu pokażę jak baba prawie 50 letnia cieszyła sie z powstajacego oczka wodnego

ogrodoweimpresjejolki 20:24, 28 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Lato w pełni Cieszmy się nim

Arcydzieło!!!!!! Ja tez takie chcem!
Borówcowy raj 20:23, 28 sie 2012

Do góry
Trochę mnie nie było, ale podglądałam na bieżąco. Dzisiaj się trochę zmobilizowałam i przebiegłam po ogrodzie z aparatem. Ciemnawo już było ... ehh ... szkoda lata ... dni już krótsze, ale życzmy sobie wszyscy złotej polskiej jesieni, bo potrafi być piękna.

Pelargonie jeszcze letnie i super się czuję przez to:

Funkie posadzone wiosną (te malusienkie) zakwitły teraz:

"Dwojaka" pęcherznica:

I "zakwitnięta" zielistka na tarasie:

Puste pole z wysepką kwiatową 20:22, 28 sie 2012

Do góry
Dla Miluśki!!!
Oto moje zestawy podręczne - po obu stronach domu... Są w nich komplety "tego samego" na wypadek zgubienia....

A to moja Wiltonii przysposabiana na choinkę... Ciekawe, czy dożyję efektu końcowego ...???

Verbena bonariensis - werbena patagońska 20:19, 28 sie 2012

Do góry
Czy w tym roku werbena wyrosła równie pięknie? Jeśli tak, to bardzo proszę choć o parę nasionek! Moja brama też marzy o takim towarzystwie

Gardenarium napisał(a)
Mam na roślinach wszystkie uschnięte kwiatostany z nasionami, kto chce nasiona?
Po wysianiu zakwitną pewnie dopiero późnym latem, ale zawsze to coś. U mnie w tamtym roku same się wysiały przy bramie i kwitły latem.

ogrodoweimpresjejolki 20:17, 28 sie 2012

Do góry
Czym by Was do mnie zwabić???

Może zaproszeniem na wycieczkę statkiem spacerowym?

Ale przełóżmy to na następny raz bo kropi ...

Puste pole z wysepką kwiatową 20:17, 28 sie 2012

Do góry
Vanilka coraz bardziej "zawstydzona"...

Spodziewałam się, że Pinky Winky w tym roku będzie wyższa... W końcu 2 latka zobowiązują do wzrostu...

W takim stanie zostawiam ogród na dni parę... Najładniejszy jest prawy dolny róg

Rozpoznawanie odmian róż 20:04, 28 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Pomocy! Co to jest? Po raz pierwszy zakwitła i taka niespodzianka! Tania róża z marketu budowlanego! Gdyby nie jasne liście, to pomyślałabym, że to Eden Rose! Ale chyba nie. Co to może być?

przypomina mi moją różę History (=Madison), przeglądnij w internecie inne jej zdjęcia może dostrzeżesz podobieństwo
Lecę w kulki... 20:02, 28 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

rozłażąca się po ogrodzie surfinia.....już mi sie nie chce ich podcinać....niech sobie idą gdzie chcą...

Muszę sobie zafundować w przyszłym roku tę odmianę.
Jest przecudna i jeśli mnie pamięć nie myli ma sztywniejsze pędy
Ogród w Holandii 19:58, 28 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

super rzeźba jakby tam była od zawsze .... piękne miejsca zwiedziłaś dzięki za podzielenie się z nami
Kondziowy Ogród :) 19:57, 28 sie 2012

Do góry
KUlka z bliska niepamietam jak sie nazywa
Tam gdzie ELFy zimują 19:56, 28 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Jak zdejmą teraz stary płot to powysadzam te wszystkie roślinki z tego betonowego muru i zrobie nowe nasadzenia. a jest tam sporo starych juk które przepięknie kwitną - zawsze chciałam je rozsadzić ale nie miałam jak się do nich dostać.

Wieczorem dodam relacje z równania ogródka - pozdrawiam

I koniecznie dodat trawi zwisające6np. barwinek i będzie cudnie

barwinek już zakupiłam ale narazie tylko 2 szt
Ogród w Holandii 19:56, 28 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

I jeszcze zbiór starych ogrodniczych narzędzi

A to coś dla naszej Danuśki, Ona kocha takie starocie

Ja taką taczką też bym nie pogardziła zrobiłabym zniej użytek
Kondziowy Ogród :) 19:55, 28 sie 2012

Do góry
a to przy słupie posadziłem winobluszcza trzy palcowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies