Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Taka sobie rabatka pod oknem 10:59, 28 sie 2012

Do góry
Witajcie

byłam ostatnio w ogrodniczym i zakupiłam bukszpanik na obwódkę tej rabaty pod oknem i jakies miskanty nie wiem tylko jak się nazywaja ale może mi podpowiecie

owe miskanty- tak mysle bo nie było opisu

i teraz pytanie- czy ten bukszpan może być sadzony w takiej odległości jak jest ustawiony? czy mogę go przyciąc po wsadzeniu czy czekać do następnego roku? muszę jeszcze dokupic z 10 szt bo brakuje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:24, 28 sie 2012

Do góry
Irenko, naj naj naj dla Ciebie! Niech to będzie kolejny owocny rok - nie tylko w ogrodowe sukcesy!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:14, 28 sie 2012

Do góry
Irenko, ja również przesyłam całuski i życzę Ci przez cały czas takiego uśmiechu jak na avatarku.
zielonastrefa 10:11, 28 sie 2012

Do góry
Witaj Mileno.
Ja od bardzo niedawna jestem na ogrodowisku. Mogę napisać witaj krajanko - bo ja również niedaleczko Cracow City mieszkam - jakieś 25 km - w stronę Wieliczki/Niepołomic. Piękny ogród. I przetwory również. Ja mam kilka krzewów bzu czarnego, ale są jeszcze małe. Ten mój bez to Nigra - ma ciemne liście. Fajnie wygląda.
Pozdrawiam jeszcze raz. Będę wpadać częściej. A na przywitanie - moja horti ogrodowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:03, 28 sie 2012

Do góry
Irenko aby ten piękny i zaraźliwy uśmiech nigdy nie opuścił Twojej buzi

STO LAT!!!!!!!!!
Kondziowy Ogród :) 10:01, 28 sie 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Wpadam z rewizytą. Szybkie zmiany, no, no

Jak dla mnie kupę miejsca między tymi stożkami Na pewno nie chcesz posadzić tu jakiejś trawki np. 2 szt. Morning Light pomiędzy?

Albo wiem! Jak ma być coś niższego i żółtego to - Hakonechloa 'All Gold', miedzy stożkami, a z przodu i z tyłu podsadzona żurawkami - to będzie ideał.

ja też myslę że trawy by fajnie wyglądały i przy tym słupie też je dać

Cześć Konrad

duże zmiany u Ciebie

wrzuć co jakiś czas te Twoje trzmieliny, bo cudne są
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:46, 28 sie 2012

Do góry
Bardzo bardzo czekam na cebulki krokusów, bo planuję ich duzo więcej niż rok temu, jestem w nich absolutnie zakochana, bo nawet po przekwitnięciu wygladają jak ozdobne trawki

a takiego dużego gościa miałam wczoraj na tarasie Miał chyba z 6 cm, dzieciaki zachwycone

W Gąszczu u Tess 09:44, 28 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No to teraz pokażę, co zrobiłam.
To jest tylko ustawione, nie wsadzone jeszcze.

Uwaga!
1. Trawy są różne, ale tylko tymczasowo, do ustawienia. Bo wstrzymałam się z zakupem 5 miscantów , i chyba dobrze.
2. Nie mam na razie trzeciej kulki. Wyobraźcie sobie, że to, co tam widać, to kulka
3. Bordowe żurawki mam różne (zbieranina). Kupię, jakie będą potrzebne, jak już się zdecyduję, jak sadzę
4. te odwrócone podstawki są zamiast zielonego oddzielenia żurawek (byłby bukszpan albo cis, albo nie wiem co )

a mi się to podoba

a tam z tyłu to zielone to runianka?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 09:44, 28 sie 2012

Do góry
Zuza, zaintrygowana jestem niesamowicie Twoimi zmianami (a wiecie, kto koło mnie wczoraj rowerkiem sobie jeździł??)
Spotkanie trzeba zorganizować koniecznie, myslę, że po wakacjach, bo część jeszcze urlopuje (Macham do Dianki!!)

U mnie też zmiany - Zuza przyłapala mnie wczoraj na ponownym przekopywaniu mojego wrzosowiska - mam nadzieję, że to juz ostatni raz...prawie wszustkie roślinki (prócz drzewa) wykopałam i posadziłam na nowo zagęszczając wrzosowisko...teraz trzeba obsadzić pozostały plac...koncepcja się rodzi

A w ramach odskoczni wczoraj zakupy w Biedronce - ależ mają wybór cebulek!!! Mnóstwo tulipanów, narcyzów, szachownic, hiacyntów!! no raj
Do mnie trafiły cebulki tulipanów, na razie 3 gatunki (80 cebulek), ale będzie więcej

24 cebulki Balleriny na rabatę trawiastą

32 cebulki Elegant Lady na hortensjową

24 cebulki Claudii na wrzosowisko
zielonastrefa 09:39, 28 sie 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Taka biedronka wpadła nam wczoraj do sypialni. Chyba się opiła tego ciemnego soku z bzu

Biedronka dwukropka (Adalia bipunctata) - fajnie wygląda Na zywo jeszcze takiej nie widziałem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:29, 28 sie 2012

Do góry
Pewnie Tulko chodzi Ci o ten zakątek?

Gardenarium napisał(a)
Widoki z góry

Rósł tu miskant gracillimus, ale niestety tej zimy wymarzł i zamiast niego pojawił się z tyłu ekran z cisa.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:12, 28 sie 2012

Do góry
i ja wstawiam foto, pamietajcie co nas połączyło, bukszpany, rh, hortki i inne kwiatki
słowo pisane ma inna moc, niż bezpośredni kontakt; nie da się powiedzieć tak, aby być do końca zrozumianym, wszak 60% to mowa ciała i ona nam więcej mówi, niz każde wypowiedziane słowo;
cierpliwość, tolerancja, chwila zastanowienia...to powinno nam towarzyszyć, zanim cos napiszemy!

zatem ogrodnicy i ogrodniczki, niech nam wszystko rośnie, dojrzewa, a my sie tym cieszmy

Iza ściskam cię serdecznie
Zimozielony ogród przy białym domu 09:12, 28 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A dziś zobaczyłam, że piorunem powstała ściana na lustro.

ogromne to lustro będzie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:09, 28 sie 2012

Do góry

Moc urodzinkowych całusów.
Nie zmieniaj się, bo z uśmiechem Ci do twarzy nadal przekazuj wszystkim swoją aurę i radość życia.
Moje zmagania ogrodowe 09:07, 28 sie 2012

Do góry
Witaj Ewelino.
Wczoraj Ty u mnie a dzisiaj ja u Ciebie .
Przesyłam Ci szpaczka, który drugi rok z kolei zagnieździł się u nas pod dachem, mimo drucików. Wprawdzie nie wiem czy to ten sam szpak, ale i tak to miłe, bo wybierał wszelkie robale.

Pozdrowienia dla Twojej małej "bandy". Pa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:04, 28 sie 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego - zdrówka, szczęścia i szybkiej realizacji ogrodu marzeń

Ogród Margoth 09:04, 28 sie 2012

Do góry
I jeszcze trochę przodu:

Drewno i kamienie leżą tymczasowo, czekają na przeniesienie we właściwe miejsce.

Ogród Margoth 09:01, 28 sie 2012

Do góry
Kilka ujęć od frontu:

Metamorfozy ogrodowe 08:55, 28 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko - a taki piękny stawik by był
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:55, 28 sie 2012

Do góry
Kochana wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastych urodzin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies