Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

renatamama3 19:00, 10 lis 2012

Hej Karola widzę ,że sobota kinowa tak jak u mnie młodzi z M na Madagaskar 3 ja na zakupach na spokojnie .
popcorn 19:49, 10 lis 2012

Hej Agnieszko - Grupo! Twój nick mnie zawsze rozbraja, świetny jest!
Zapraszam częściej! Gałązki - dzięki, szkoda że kawałek drogi do Ciebie Olśniło mnie że może od Teściów wysępię, mają 30 arów głównie iglastych drzewek, może będą ciąć?
Stroików nie robię - raczej robię u Rodziców, ale to tylko gałązka, świeczka i kilka bombek, nic wielkiego
popcorn 19:51, 10 lis 2012

renatamama3 napisał(a)
Hej Karola widzę ,że sobota kinowa tak jak u mnie młodzi z M na Madagaskar 3 ja na zakupach na spokojnie .

Hej Renatko,
też rozważałam taką opcję, ale chciałam nowego Bonda obejrzeć; a z zakupów - za dużo ludzi jak dla mnie, nie lubię... kupuję głównie w internecie, sprzed komputera no i aktualnie chciejstw poza-ogrodniczych brak. Zawsze by się coś znalazło jakbym się poszwendała po sklepach, ale nie przepadam... dziki dzik się ze mnie zrobił, kto by pomyślał...
Hogata 20:39, 10 lis 2012

popcarol napisał(a)
Wsadziłam kulki Danica wzdłuż podjazdu:

Karola pokaż jak wyglądają teraz twoje kulki przy podjeździe. Czym je obsadziłaś? Nie mogę się doszukać w wątku aktualnych zdjęć.

Też o takich kulkach z Danici myślę i chcę je posadzić w pasie pod domem koło wjazdu.
agniecha973 20:40, 10 lis 2012

Chyba u sąsiadki już rosną, dobrze pamiętam?
popcorn 20:46, 10 lis 2012

Aga dokładnie, rosną u sąsiadki
u mnie są bukszpany na razie, a czym je obsadzić nadal kombinuję...

Aktualnych fotek nie mam, tutaj z maja czy jakoś tak bieżącego roku - z fasolką pomiędzy bukszpanami

Hogata 20:47, 10 lis 2012

To pewnie dlatego nie mogłam ich znaleźć, bo przeleciałam watek i myślałam że przeoczyłam.
Hogata 20:51, 10 lis 2012

Nie sprawdziły się, że je oddałaś sąsiadce? Bo ja też myślę o kulkach z bukszpanowych ale tak sobie myślałam , że tujki są łatwiejsze w uprawie. A może się mylę?
popcorn 20:51, 10 lis 2012

Agato bukszpany bardziej problematyczne, ale jakoś bardziej szlachetne mi się wydają... Tujki Danica przygarnęła sąsiadka i dobrze im u niej
Tujki na pewno łatwiejsze w uprawie, grzyby ich nie atakują, mróz im nie straszny... ale... no właśnie
Stanęło na bukszpanach, będę je ciąć w kulki, a za parę lat może żywopłocik z nich będzie? Rosną co 50-60 cm, więc paru lat trzeba
Hogata 20:59, 10 lis 2012

Właśnie tych chorób bukszpanów się obawiam, nie wiem czy dałabym radę odpowiednio się nimi zajmować. Chociaż o zawijasku bukszpanowym marzę i kiedyś ... kiedyś... będę go mieć.