Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

marzena 19:57, 10 lis 2012

Haniu, wiesz...właśnie podobnie pomyślałam...a na mój wielki trawnik raczej nie spadają liście, bo drzewa liściaste za daleko...chyba że je wiatr przywieje...
od północy ogrodu w tzw części 'parkowej' mnostwo liści lezy...ale i tak nie daję rady ich usunąć...niech wiatr to zrobi... pewnie będzie tak, jak piszesz

Justi, no nie wiem, czy najładniejsze...
a od strony południowej za tymi cyprysikami groszkowymi ( to nie świerki) został właśnie usunięty cały rząd ( ok 70 m) żywopłotu z ligustra... mieliśmy już go dosyć, nie nadążałam z przycinaniem i usuwaniem przyciętych gałązek...

metasekwoja traci ładnie przebarwione liście

zwierzaki...przy murze blisko pojemnika z deszczówką...

marzena 20:03, 10 lis 2012

jotka napisał(a)
Kocham u Ciebie tą przestrzeń Kojarzy mi się z wolnością ... I wzrok może powędrować daleko

Jola, tak , ja też ją lubię/ a może i kocham...
i to mi daje radość, moge na chwilę zapomnieć o różnych niedogodnościach związanych z tym miejscem...
Bogdzia 20:49, 10 lis 2012

marzena napisał(a)

Kocham u Ciebie tą przestrzeń Kojarzy mi się z wolnością ... I wzrok może powędrować daleko

Jola, tak , ja też ją lubię/ a może i kocham...
i to mi daje radość, moge na chwilę zapomnieć o różnych niedogodnościach związanych z tym miejscem...

Każde miejsce ma swoje plusy i minusy a u Ciebie plusów jednak więcej.
eliza3 20:49, 10 lis 2012

Marzenko, właśnie pokazywałam mojemu M Twój widok z okna i tarasu... był pod wrażeniem.
Pięknie... co Ty u mnie pisałaś o jakiś liściach, niedokończonych pracach w ogrodzie... pięknie masz i czyściutko...a widok... och...
mira 21:51, 10 lis 2012

Marzenko ogród wpisany jest w widoki wkolo - bajkowe ujęcia - jak Ty pracujesz
ja się w ogrodzie coś robi to z głową w dół a u Ciebie nic tylko spacerować i podziwiać

pozdrawiam
monteverde 22:00, 10 lis 2012

Za każdym razem zachwycam się widokami z Twojego ogrodu Marzenko, widzę, że pies i kot żyją w przyjaźnipozdrawiam
Bogdzia 22:25, 10 lis 2012

Marzenko wkleiłam przepis na tiramisu.
aldonaz 22:32, 10 lis 2012

U mnie też sporo niedogodności, ale ogród i miejsce rekompensuje wszystko. Kociak słodziutki. Podoba mi się rdest wężownik. Ja mam pokrewny, też ładny. Pozdrawiam

Mala_Mi 00:41, 11 lis 2012

Marzenko... wpraszam się do Ciebie oficjalnie.. jeszcze nie wiem kiedy... ale sama muszę te niedogodności obejrzeć..... Kocham przestrzeń.. i jestem gotowa na poświęcenia.... następny dom, jak się kiedy noga powinie..... to z przestrzenią....Teraz sobie pomyślisz, że nie wiem co pisze... wiem
marzena 00:48, 11 lis 2012

Ania, zapraszam, z przyjemnością Cię zobaczę
...sama się przekonasz ...
nic sobie nie myślę...Ty pewnie możesz jeszcze mieć i następny... ja już nie... nie wyrabiam z tym wszystkim...