Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Petunie, surfinie 20:15, 27 sie 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:12, 27 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A mnie było miło razem z Wami.Dobranoc!

Dopiero teraz włączyłam kompa. Miło Haniu że zajrzałaś. Ja już zaczynam czuc skutki ciężkich robót w ogrodzie, wcześniej chodzę spac .Zachód słońca piękny. Pozdrawiam serdecznie.
Ogród w lesie 20:12, 27 sie 2012

Do góry
No ale żeby nasz wątek nie został okrzyknięty "warzywnikiem roku" urlop spędziliśmy na wykańczaniu siebie nawzajem i nie tylko

jeszcze tylko troszeczkę...

Nawet przez przypadek okna do lasu wyszły!
Jak widać na fotkach murki z łupka są u nas bardzo popularne.......
Może ktoś zaproponuje jekieś nasadzenia dookoła chaty?
Petunie, surfinie 20:12, 27 sie 2012

Do góry

Petunie, surfinie 20:10, 27 sie 2012

Do góry

Osteospermum - stokrotka afrykańska 20:02, 27 sie 2012

Do góry

Kubusiowo 20:02, 27 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A słyszał ktoś o nalewce z jeżówek? wszak to roślina lecznicza- uodparniająca

Danusiu ja stosuję w pierwszej części wątku wstawiałam buteleczkę polecam

Ogród w lesie 19:55, 27 sie 2012

Do góry
Naszego samochwalstwa ciąg dalszy
... a w pomidorowym lesie rosły sobie paprykowe drzewa....
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:48, 27 sie 2012

Do góry
Pokaże ci Krysiu moją jedyną brzozę ,fakt jest z lasu ale i tak ją uwielbiam .Przy tej jednej nie zauwazyłam aby az tak śmieciła ale skoro tak piszesz to wierzę ze być może jest to uciążliwe Ja nawet nie wiedziałam ze są inne brzozy dopóki nie wypatrzyłam u kogoś w ogrodzie. Być może w ogrodzie który zakładała Danusia .Cała bielusieńka i prześliczna aż sobie westchnęłam kiedy ją ujrzałam. Chciałabym takie brzozy chociaż dwie u siebie.W oddali za płotem widać dom mego syna ,jeszcze nie skończony .ma ładniejsze miejsce ode mnie Zero sąsiadów i cudny widok ,mniej kamieni a teren bardziej równy U mnie jest ciężko coś zrobić ale nie ma rzeczy nie możliwych.Dla mnie ogród to również terapia Póki co delikatnie próbuję ale do ogrodu który można będzie podziwiać daleka droga .Cierpliwa jestem ucząc się jednocześnie na błędach .Dziekuję za miłe słowa i odwiedziny Lubie gości Pozdrawiam serdecznie .

Ogród u stóp klasztoru 19:37, 27 sie 2012

Do góry
dziewczyny .....bo wpadnę w samozachwyt.

RENATKO - o którego wilczomlecza ci chodzi , bo mam 3 : - złocisty lub pstry -jak go też zwą
- mirtowaty
- migdałolistny

ten pierwszy rozmnażam przez podział. drugi i trzeci rozsiewa się nasionkami . jest u mnie byle gdzie .

AGNIESZKO - nie ogarniam teraz już całego forum . gdzieś mi uciekłaś i aż wstyd zapomniałam o tobie ......( dobrze że nie widzisz moich rumieńców ) . ale zapraszam cie do siebie na kawusię ......

co do debeściary .. to musisz wiedzieć że większego hopla mam na punkcie muzyki niż na punkcie ogrodu ...stąd moje wojaże . .....a może masz ochotę . zawsze jeździmy większą paczką ....z czego ja jestem ciocią Alinką a reszta to szczenięta . mamy już obczajony koncert U2 w Ostrawie. wprawdzie byłam już w Chorzowie , ale to moja miłość nie przerwanie od młodych lat

ELIZO , MONIKO----- a ściągaj sobie , tylko trzymaj się zasad , bo z wrzosami nie ma tak łatwo.

pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 19:21, 27 sie 2012

Do góry
Nie jesem zadowolona.
Citronelki za dużo, bordowej za mało.
No i traw za dużo - tak mi się wydaje.

Zastanawiam się, czy nie zrobić jednak wersji pierwszej projektu, tylko zamiast ginko bilboa dać limkę, a zamiast żółtej trawki - ctronelkę...

Gardenarium napisał(a)

Proponuję:

1 - stożki z bukszpanu od najmniejszego do największego, ten największy musi być spory.

2 - Ginkgo biloba "Pendula" - miłorząb szczepiony na wys 2 m - zwisający lub inne drzewko szczepione, nieco zwisające aby przykryć studzienkę

3 - Heuchera Caramel albo 'Southern Comfort'

4 - Heuchera 'Georgia Peach'

5 - żywopłocik formowany z bukszpanu, nieco oddalony od krawędzi kostki

6 - Hakonechloa macra 'All Gold'

7 - Jakaś inna trawka, ale wyższa od żurawek może Carex ? Carex Frosted Curls
Jego zdjęcie
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:12, 27 sie 2012

Do góry
Dzisiaj chcialabym Wam kogos przedstawic.... nasza emigracyjna rodzinka sie powiekszyla....
...ale nie tak jak bym chciala choc i tak jestem nieopisanie szczesliwa i zakochana....
voila...nowa ogrodniczka na francuskiej ziemi

... i kilka migawek z ogrodu, w ktorym juz prawie nic nie zostalo...
upal spalil prawie wszystko...
zamias trawy....step ...nawet podlewanie nic nie daje...
malo roslin nie uschlo a raczej nie spalilo sie... anemony to jedne z tych co dzielnie walcza z upalem...

W Gąszczu u Tess 19:11, 27 sie 2012

Do góry
W Gąszczu u Tess 19:09, 27 sie 2012

Do góry
No to teraz pokażę, co zrobiłam.
To jest tylko ustawione, nie wsadzone jeszcze.

Uwaga!
1. Trawy są różne, ale tylko tymczasowo, do ustawienia. Bo wstrzymałam się z zakupem 5 miscantów , i chyba dobrze.
2. Nie mam na razie trzeciej kulki. Wyobraźcie sobie, że to, co tam widać, to kulka
3. Bordowe żurawki mam różne (zbieranina). Kupię, jakie będą potrzebne, jak już się zdecyduję, jak sadzić
4. te odwrócone podstawki są zamiast zielonego oddzielenia żurawek (byłby bukszpan albo cis, albo nie wiem co )

Zielony chaos u Dawida 19:06, 27 sie 2012

Do góry
A żeby tak zielono i nudno nie było to trochę koloru.

'Nostalgie'

Kwitną wrzosy

I wciąż kwitną przypołudniki:

Zimozielony ogród przy białym domu 19:05, 27 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Za zgodą mamy zamieszczam też fotkę Mateusza, który czuję, że będzie opiekował się ogrodem.
Ma smykałkę

Przystojniak! Biedna Pani Mama Jak te tabuny kobiet będzie odganiać?
Ale fajne jest to, że młodzież kocha rośliny i interesuje się nimi. Miejmy nadzieje, że Mateusz nie "wygryzie" nam Sebka

Hahaha..... najwyżej Sebek będzie miał godne zastępstwo na czas wywczasów
Zielony chaos u Dawida 19:04, 27 sie 2012

Do góry
Potem ugorek dostał ze szpadla i wziął się trochę w garść. Teraz prezentuje się następująco:

Ogród w Holandii 19:03, 27 sie 2012

Do góry

to ciekawie wygląda, zdjęcia miłe dla oka Agato, trawy urzekające
Zielony chaos u Dawida 19:03, 27 sie 2012

Do góry
No to po pracy, korzystając z okazji słonecznego popołudnia, wziąłem się do pracy. Na pierwszy ogień poszedł ugorek, bo trawnikiem grzech to nazywać. Wiosną na ugorku kwitną krokusy. Obecnie jest to prawie ostatnia ostoja zielonej połaci w ogródku - przegrałem bój z rodzicami.

Zatem ugorek przed pracą wyglądał tak:

Ogród w Holandii 19:01, 27 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

widzę tu niemą dedykację... : )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies