Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:09, 28 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Ewcia- no Ania w 10000000% odpowiedziala na pytanie...tz wg mnie co by nikogo ne urazic !
Aniu jesli pozwolisz i ja sie dolacze do twojej odpowiedzi bo sie z nia CALKOWICIE zgadzam.... i nic lepszego i madrzejszego chyba nie wmysle...a wlasciwie po co wymyslac jasli tat zwiezle i rzeczowo opisalas to co i ja mysle
buziolki dla Pan zostawiam !!!

p.s
Ewcia a Cie na takie pytania wzielo kobieto ?????

Izuś.. mogę jeszcze oftopic...?...
bo mnie to jednak zaintrygowało...
Anusia i Betysia wyklarowały to nader jasno Ania z wrodzoną sobie rzeczowością, a Betysia z uroczą życzliwością... Kofam was baby! Obie inne, a obie uwielbiam... I gdzie tu logika?...

Ale kluczowe pytanie postawiła Betysia: "Co cię na takie pytania wzięło kobieto?..." Ano wzięnło mnie i to dość mocno, bo dla mnie forum to nowość.. i zastanawiam się, ja Wirtualny Nowicjusz gdzie się zaczyna a gdzie kończy prywatność na forum i czy obowiązują tutaj te same zasady, co realnym świecie?...
.. bo jeśli przyszłam na forum w konkretnym celu - po Zieleń i porady czyli po wartość poznawczą, a znalazłam oprócz tego w nocych Polaków rozmowach również nazwijmy to umownie wartość odkrywczą - ludzi, to czy mam nadal prawo do swojej prywatności czy już nie?... czyli czy jestem sąsiadem czy domownikiem?..

Ewa ... ja jutro się odniosę bo tak mocno się wczytać próbuję a i tak okrutnie siem zagubiłam w wartościach poznanych i odkrywczych ... tyś dla mnie odkryciem w każdym razie ... mogę wszak na ten wywód pytający powiedzieć jedno ... u mnie czuj się domownikiem ... i żałuję mocno, że nie jesteś moim sąsiadem nawet gdybyś dywanami miała mi płot obwieszać ... jak to w Pawlakach i Kargulach było ... i opfocić posesję bym pozwoliła nawet ze mną ... co akurat wysoce ryzykowne ... ...

a na te wszystkie posty od rana do wieczora dziewczyny moje kochane odpowiem jurto ... bo dziś padam

buziaki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 00:08, 28 sie 2012

Do góry

Miniaturowy ogródek 00:03, 28 sie 2012

Do góry

I na koniec spojrzenie na rabatę. Z daleka nie wygląda niestety tak dobrze, jak zdjęcia pojedynczych kwiatów.

To koniec jeżówek z 12 sierpnia. W jutrzejszym odcinku chwila odpoczynku od jeżówek.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:01, 28 sie 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Ewcia- no Ania w 10000000% odpowiedziala na pytanie...tz wg mnie co by nikogo ne urazic !
Aniu jesli pozwolisz i ja sie dolacze do twojej odpowiedzi bo sie z nia CALKOWICIE zgadzam.... i nic lepszego i madrzejszego chyba nie wmysle...a wlasciwie po co wymyslac jasli tat zwiezle i rzeczowo opisalas to co i ja mysle
buziolki dla Pan zostawiam !!!

p.s
Ewcia a Cie na takie pytania wzielo kobieto ?????

Izuś.. mogę jeszcze oftopic...?...
bo mnie to jednak zaintrygowało...
Anusia i Betysia wyklarowały to nader jasno Ania z wrodzoną sobie rzeczowością, a Betysia z uroczą życzliwością... Kofam was baby! Obie inne, a obie uwielbiam... I gdzie tu logika?...

Ale kluczowe pytanie postawiła Betysia: "Co cię na takie pytania wzięło kobieto?..." Ano wzięnło mnie i to dość mocno, bo dla mnie forum to nowość.. i zastanawiam się, ja Wirtualny Nowicjusz gdzie się zaczyna a gdzie kończy prywatność na forum i czy obowiązują tutaj te same zasady, co realnym świecie?...
.. bo jeśli przyszłam na forum w konkretnym celu - po Zieleń i porady czyli po wartość poznawczą, a znalazłam oprócz tego w nocych Polaków rozmowach również nazwijmy to umownie wartość odkrywczą - ludzi, to czy mam nadal prawo do swojej prywatności czy już nie?... czyli czy jestem sąsiadem czy domownikiem?..

Miniaturowy ogródek 00:00, 28 sie 2012

Do góry

Miniaturowy ogródek 23:56, 27 sie 2012

Do góry
I jeżówki, jeżówki, jeżówki:

Zielona rozkwitła najpóźniej:

To ta biało-różowa:

Kompozycja:

Milkshake i Merengue z liatrą:
Rajski ogród Ani 23:55, 27 sie 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:54, 27 sie 2012

Do góry

Miniaturowy ogródek 23:53, 27 sie 2012

Do góry
Znowu się opuściłam i opóźniłam, ale już się poprawiam. Może zdążę być prawie na bieżąco przed spotkaniem za tydzień.
Dziękuję za komplementy pod adresem ogródka i Laurki.

Zaczynam specjalnie dla Agatki:
Rensun- czyli mniejsza forma Vanille Fraise:

- początki przebarwień - 12 sierpnia:

I jeden z kwiatów 20 sierpnia:

Rajski ogród Ani 23:53, 27 sie 2012

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 23:51, 27 sie 2012

Do góry
no i gratuluję, bo 3 setki to nie byle co
Rododendronowy ogród II. 23:47, 27 sie 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.

Niby nie wyglądają ale ja raz z m przesadzałam dużego świerka z 2,5 metra miał cały dzien nam zeszło, a w połowie pracy chciałam już go na kawałaki pociąć bo poprostu fizycznie nie dawałam rady, a najgorsze było przewożenie taczkami 100m dalej ze skarpy, myślałam że go na tych taczkach podpalę.
Tak, że podziwiam prace, ogród i miłość do ogrodu

Joasiu dawno z Toba nie gadałam. Gdzies mi zniknęłaś z horyzontu. Tym bardziej miło Cię widziec. Ja Ci powiem że świerki to mój M sam przesadza bo w porównaniu do rh to żadna robota. Ten srebrny świerk ma na pewno 2,5 m , ale one mają rzadkie korzenie i z nimi zabiera sie mało ziemi. Problem jest przy przesadzaniu rh bo te to mają bryły korzeniowe wielkie jak okazałe głazy i ważą pewnie niewiele mniej. Tu się trzeba nagimnastykowac . O dżwiganiu mowy nie ma , M jakieś dźwignie stosuje oczywiscie prowizoryczne. Łopaty specjalnie wzmocnione, łom , drągi belki to narzędzia wspomagające . Tego na taczkę nie da sie włożyc bo waży tony. Wciągamy na mocną grubą folię do jeziorek i ciągniemy po trawie do nowego dołka. Sama nie wiem jak dajemy radę bo to straszne ciężary.Co rok mówimy że to koniec przesadzania a za pół roku bo na wiosnę już znów sie coś znajdzie. Jutro policze ile teraz na jesieni a właściwie w niecały tydzień roślin przesadziliśmy ale nie jest tego mało.Dziś były cztery duże azalie japońskie, jeden wielki rh, duża thuja i mniejsza azalia japońska. Ten rh to była olbrzymia bryła ziemi .Pozdrawiam serdecznie.

A jakoś tak czasu brakło, trochę wakacji, dzieciaka trzeba było trochę wyprzytulać, poza tym małe i większe problemiki i czas tak szybko ucieka że sama nie wiem kiedy mi 2 tyg. urlopu uciekły.
Podziwiam to przesadzanie bo to ciężka robota, ale za to jaka satysfakcja że są jakeś zmiany
Ja lubię zmiany, oczywiście umiarkowanie ale nie umiem tak nic nie zmieniać, o włąsnie i mieszkanie przemalowaliśmy z M bo nam się kolory znudziły z bordo na błękit a co
Pozdrawiam serdecznie.

No i słusznie. Jak lubisz zmiany to zmieniaj i tak jak Tobie sie podoba. U mnie te zmiany są spowodowane wzrostem roślin które za bardzo na siebie wchodzą. No to trochę pokrzekopywaliśmy. Wszystkiego dobrego Joasiu.
ogrodoweimpresjejolki 23:41, 27 sie 2012

Do góry
Aniu, to grzać?
Sebek - ciasta niet, ale róże i owszem

Rajski ogród Ani 23:34, 27 sie 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:23, 27 sie 2012

Do góry

Kondziowy Ogród :) 23:21, 27 sie 2012

Do góry
Kondziu przypomniało mi się, że mam zdjęcia tych żółtków dla Ciebie i się wróciłam z połowy drogi do sypialni
Jedno to to, co sadziła Danusia w donicach w tym nowym ogrodzie. U mnie rośnie drugi rok, na zdjęciu trochę się ujednolicił kolor, końcówki w rzeczywistości ma takie lekko brązowawo-żółte.

i drugie, to jakaś tujka, też ma dwa lata

rewelacyjnie przetrwały zimę, rosną w cieniu praktycznie.
Rajski ogród Ani 23:21, 27 sie 2012

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:13, 27 sie 2012

Do góry

Aniu,miła jesteś,dziękuję.
Rajski ogród Ani 23:12, 27 sie 2012

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 23:04, 27 sie 2012

Do góry
Co może się dziać u babć wieczorową porą.?Nic.......chyba,że bajki plotą wnukom przed snem.....
Odpoczywajcie ,boście tę końcówkę lata poganiacie,jak konie robocze.....bacikiem!
A gdzie nasładzanie się zapachami?
Jabłka pachną,maliny,o kwiatach nie wspomnę......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies