[b
]Pracownio-bajko,[/b]
gdzie Cię szukać i Twojego ogrodu?
Dziękuję za miłe i niezasłużone aż tak pochwały. Myślę, że jednak ogrody się różnią, tym bardziej gdy mają różnych projektantów. Zawsze uważam, że styl ogrodu, czy styl zachowania i ubioru, są zawiązane z osobowością, mniej lub bardziej interesującą. Piękna suknia jedną kobietę zdobi a inną może ośmieszyć, gdy nie jest w zgodzie z charakterem. Widziałam wiele pięknych ogrodów. Mój jest wynikiem kompromisu moich możliwości i upodobań nie tylko moich, od męża też coś zależy.
To, że widzisz mój ogród jak obraz, to znaczy, że umiesz patrzeć, dostrzegać piękno. Tym bardziej dziękuję.
Gorzej jest z ogarnianiem wszystkiego. Są chwile, kiedy gorzej się czuję, a jestem "samosią" i nie chciałabym korzystać z czyjejś łaski ani obarczać bliskich swoją bezsilnością, mówiąc delikatnie.
A jednak nie wszystko od nas zależy, a różne niespodzianki sprawia LOS i nie tylko tym którym lata odbierają siły. Choroby, nieszczęścia dotykają też młodych. Najważniejsze jest zdrowie, jakieś poczucie bezpieczeństwa i bliscy kochani ludzie, a ogród będzie taki lub inny.
Cenię sobie ludzi, którzy mają swoje zdanie, jak Ty.
A teraz proszę, zaproś mnie do swego ogrodu.