Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 00:49, 07 lis 2012

Martek napisał(a)

Sorki jak na coś nie odpowiedziałam, ale wpadam tylko zawiesić oko i do swoich obowiązków służbowych wracam...
Martek.. będą poprawiny....
Wiec Mareczek niech trzyma tę dereniówkę, przyda się.. ja też jej skosztowałam

Miałam cię już brać przez kolano ,ale ...
Nie marzę jeszcze o tym co będzie nie chcę obudzić się z ręką w nocniku

Na razie to plany i marzenia.. ale trzeba marzyć, by sie spełniło....
Martek 00:53, 07 lis 2012

To może się zastanowię nad tymi marzeniami ...
Mala_Mi 02:05, 07 lis 2012

Oj się działo na wątku.. ja to umiem narobić zamieszania
ell 06:37, 07 lis 2012

na ostatnich 5str. to ja dopiero zamieszania narobiłam. Za to dyskusja była ożywiona. A ja cichutko w międzyczasie sobie chrapałam pod kołderką.

Mam pomysł, bo i tak najlepiej się myśli jak widać wszystko na żywo.
Jak dacie radę to na razie weźcie tylko tych "4 chłopa" w porywach do 6-ciu, przenieście całość konstrukcji i przymierzcie w nowe miejsce. I dopiero wtedy pospaceruj sobie po wszystkich rabatkach skalniakach i posiedź przy oczku na ławeczce. Dopiero wtedy zdecyduj.
Coś mi się zdaje - ale mogę tego tak dobrze nie pamiętać, bo byłam u Ciebie tylko raz, że jak sobie już odpoczniesz po spacerze na ławeczce, to dokładnie na wprost będziesz miała nowiutką szklarnię.

Tylko się na mnie nie obraź - ja tylko wrzucam swoje trzy grosze do lepszego przemyślenia.
Bez porównania w tym miejscu jest na bank więcej słonka i miejsce dla roślin wymarzone. Zbiory będą o niebo lepsze.

Czy ja zawsze muszę tyle pisać???!!!
Bogdzia 07:46, 07 lis 2012

Po przeczytaniu tego co napisała Ela też napisałam na ten temat ale skasowałam bo moje zdanie znasz. Wiem że zmiany będą i to niejeden raz.Pozdrawiam Rzeszów.
Urszulla 09:33, 07 lis 2012

Ale się tych stron nazbierało, wspomnienia piękne, wiem że już szklarnię przenosisz na drugą stronę-tylko nie zasłaniaj bardzo szklarni i warzywniaka -rewolucja na całego! to jakby zaczynać wszystko od początku
Pszczelarnia 09:51, 07 lis 2012

asc napisał(a)

A to jeszcze raz szkic........

Ania, to do mnie przemawia. Tam, gdzie planujesz. Jeszcze tylko sprawdź ustawienie wejścia do szklarni, to ma znaczenie. Tak jak u mnie znaczenie ma jak stoją ule. To ważne. Połączenie warzywnego i wsiowego dla mnie świetne.
Po kąpieli i spacerze w stroju nieoficjalnym wpadniesz zerwać pomidorka i skubnąć kwiatka do wazonu .

grupa_trzyma... 09:51, 07 lis 2012

Bardzo uważnie przeczytałam zamagania Ogrodowiczan z ciężką materią jaką jest ukrycie szklarni. Temat mnie ciekawi, bo mam ten sam problem. Mój mało estetyczny namiot zwany "Pomidożarnią" stoi centralnie w najbardziej reprezentacyjnej części posesji. Widać go już od bramy wjazdowej i z każdego niemalże okna. Swoją bryłą przykuwa oczy wszystkich i co gorsza mój mąż jest z tego bardzo dumny. Czeka nas przebudowa przedogródka i wtedy może uda się zasłonić namiot. Będę uważnie podglądać w jaki sposób z problemem poradzi sobie Ania. A gdybym wygrała w totka to w miejsce foliowej szkarady postawiłabym piękną angielską szklarnię i wtedy nie zasłaniałabym jej niczym. Ale nie wygrałam...jeszcze nie...
KasiaWB 10:23, 07 lis 2012

Byłam, aktualny szkic widziałam, będzie dobrze Miłego dnia
Rench 10:58, 07 lis 2012

Przerobiłam calutki wątek spotkania u Ciebie, jestem pod wrażeniem
Strasznie żałuję,że odkryłam ogrodowisko tak późno
Masz wspaniały ogród,a Ty dalej bombardujesz