Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lecę w kulki... 10:59, 27 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Aniu... no to ja Ci powiem, że jeśli to miała być maskownica na szambo to udana na maxa.. bo gdzie to szambo?... Te trzy małe dekielki?

...maskownica na szambo, płot i rabata....trzy w jednym jak trzy dekielki.....
Pokażę Ci moje szambo......

...dokładnie pod nimi...i też trzy...

No coś Ty...????????????????????????
Postawiłaś duże donice ...? ...

Ev, ....bardzo DUŻE donice....z tym, że nie na dekielkach..., ja tam mam zamaskowaną całą oczyszczalnie, ale donice stoją na kominie z oczyszczalni, który jest prostokątny....

Witaj, Aniu

Ściągnęło mnie tutaj właśnie to, jak zamaskowałaś pokrywy od oczyszczalni
Wieść pocztą pantoflową się roznosi

Bardzo mi się podoba

Pozdrawiam
PS. Przeczytałam prawie cały wątek w poszukiwaniu tego zamaskowania
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:48, 27 sie 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Wpadłam zobaczyć, czy plan wykonany

Joanko, wykonany
wrzucam fota

1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!
teraz pozostaje czekać, aż jałowce zasłonią gazony i wszystko sie rozrośnie;

i dobranoc, uciekam, bo jestem padnięta! jutro kolejne foty pt.,, Metamorfoza" ból ogrodnika i stres w pracy sobie odpocznę

uwielbiam te gazony ... gratulacje !!!
Piękne...pozdrawiam.

Bogusiu, witaj, dawno nie byłaś i oczywiście dziękuję

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:46, 27 sie 2012

Do góry
Witaj Renato!
Miło mi Ciebie gościć u siebie!! A w której części Małopolski takie dobre ceny? Też kupujemy na dniach działkę, ale bardziej jako inwestycję, chociaż jest pod lasem, blisko rzeki a przy asfalcie Ale nie ta cena
Nasza działka ma ok 860m2, więc 8,6 ara i to malutko jak dla mnie, miejsca brak na nowe nasadzenia a nowe zachciewajki pojawiają się u mnie z każdym mijanym punktem sprzedaży roślin Muszę nad sobą panować, ale czasem mi nie wychodzi

Maliny zamierzam posadzić we wrześniu, jak przestaną owocować i zaczna żółknąć im liście przynajmniej, bo mam kilka krzaków do przesadzenia... a kilka dodatkowych dokupię jak się pojawią w sprzedaży, więc nie wcześniej niż za miesiąc myślę... ale miejsce przygotowane, bo miałam wolne zasoby przerobowe (czytaj: M za bardzo nie narzekał w sobotę że go gonię do takich rzeczy, poza tym obornik przekopany był świeży, więc niech sobie poleży w ziemi chociaż miesiąc...

O nie, 2-3 kolory w ogrodzie? Byłby to biały, fioletowy i chyba różowy, ale mam sporo roślin kwitnących na żółto czy czerwono, jak moje ukochane rudbekie których za nic się nie pozbędę... więc jest misz-masz i dobrze mi z nim
Tarta? Uwielbiam!
Rudbekie:

pozdrawiam serdecznie!!! I jak założysz swój wątek to się ujawnij proszę!
Popówek 10:39, 27 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
[

żurawki z Plantpol

Witam!
U Tess zastanawiałam się kto wrzucił takie piękne żurawki, chodziło mi o te już z 8 strony, ale te też przepiękne
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:32, 27 sie 2012

Do góry
Witam!
Wrzucam zdjęcie tego rozchodnika, którego ostatnio kupiłam jako niby Matronę, na zdjęciu wygląda jak ten taki zwykły najzwyklejszy rozchodnik, ale w rzeczywistości jest większa różnica, utnę temu zwykłemu gałązkę i porównam z tym to będzie lepiej widoczne.

i jeszcze Limka

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:04, 27 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

1 etap, rabata, ale ja nic nie sadziłam, tylko M., właściwie, to całe jego dzieło, ja tylko dobierałam rośliny!

Irenko!!! Super!!! Pęknie to wyszło!!! I jestem zdumiona, że u Ciebie posadzone tak po mojemu, pod linijkę
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:00, 27 sie 2012

Do góry
Zycie jest corridą! Trzeba je za rogi i o glebę! A oklaski? Same w duszy zadźwięczą!
Miłego dnia Weroniczko!
Kwiatek dla Ciebie!

Widzisz jak szybko leci? Aż ostrość zgubił!
Buziaczki!
Lilie - Lilium 09:36, 27 sie 2012

Do góry
... jeszcze kwitną...
Kubusiowo 09:31, 27 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kubusiowo dziś szczęśliwe było!
Szefostwo je nawiedziło!
Były skłony aż do ziemi
przed gośćmi tak zacnymi!
W ruch poszła taca,
co ,,serdeczność" oznacza,
był chleb, i sól,
i jeszcze jakaś ,,moc",
i warzywka swojskie!
Oj !Słynne Kubusiowo już na całą Polskę!
Panie weszły do ogrodu,
a panowie zaraz chodu....
zaprowiantowani godnie,
wciągnęli wędkarskie spodnie,
tudzież kurtki i kalosze,
i do łódki.....po rozkosze!
Bo wśród bezmiaru wód,
czeka na nich duch wolności!
Nie liczy im szkła ilości ,
ważne by uradować gości!
A czy z rybą wrócą wnet?
Znając nawyki swych M
Obiad będzie nawet z rybą.
Zamrożoną w lepszym czasie,
Kiedy brały ,,cud karasie".
A w ogrodzie,pośród grządek
wspaniały widać porządek!
Warzywka rosną szczęśliwe,
że chemii się tu nie używa.
Rabaty jesienią powstają,
a wiosną? Będzie jak w raju!

....

Hanuś buziaki za ten wspaniały wiersz! Wczoraj byłam jeszcze nieco "zamroczona" więc wybacz opóźnienie w podziękowaniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:21, 27 sie 2012

Do góry
Izo- tak piszę to świadomie ; ) dziękuję, ze poświęciłaś mi tyle uwagi i odpowiednio pocieszyłaś, naprawdę zachwycam się tym, że można wyzbyć się poczucia "dziecinady" i spędzać czas na upiększaniu swojej rzeczywistości i przekazywaniu tego innym... Jakoś zawsze myślałąm, że nie warto tego robić bo to właściwie niepotrzebne... a zarazem od zawsze zwracam uwagę na to co według mnie piękne i od zawsze właściwie "dekoruję" bo to sprawia mi przyjemność. Teraz zaczęłam zabawę ze zdjęciami i to mi daje nowe radości.
Jestem z natury optymistką, może nawet idealistką i nie stronię od poczucia humoru, za to zdecydowanie stronię od maruderstwa i narzekactwa tak jak i Ty właśnie. Tylko coś mi się ostatnio porobiło - pozazębiały się takie różne niemiłe sprawy i kazały mi przygiąć karku, bez większych możliwości przeciwstawienia się. No cóż a przyginanie karku jest okropnie niewygodne, a w sztuce cierpliwości i to cierpliwości długodystansowej to biegła jestem raczej z pozoru. I jak mnie tak przygięło to się wnerwiłam, że ja chcę być uśmiechnięta, piękna i energiczna, a nie zniechęcona i zmęczona. Do tego wkurzyli mnie różni ludzie, i choć to ich problem, że są tacy głupi to jednak przykro bo zawiodłam się w mojej naiwności, inaczej ich wcześniej postrzegając.
No a patrząc na blogi takie jak Twój, Any, Arcobaleno i Mimi właśnie (Mimi z włosami czy bez włosów) ( wygląda rzeczywiście pięknie) patrząc na nie , właściwie pierwszy raz w życiu coś takiego widząc...
...może już czas kupić sobie maszynę do szycia, może czas jeszcze bardziej robić co się chce niż dawniej?
I z tym wnioskiem i niezrozumiałym ale pełnym satysfakcji zawołaniem: "śmierć frajerom! " oddalam się z podniesioną głową : )

o tak podniesioną!
ogrodoweimpresjejolki 09:17, 27 sie 2012

Do góry
Na dzień dobry moje róże Pięknie kwitną i pąków moc co mnie cieszy ...

Dziś pogoda zapowiada się ogrodowa, więc będzie można spalić kalorie z wczorajszego łasuchowania
Ogród... reni 09:09, 27 sie 2012

Do góry
Mam słabość do róż

jeszcze dalie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:00, 27 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Wpadłam zobaczyć, czy plan wykonany

Joanko, wykonany
wrzucam fota

i dobranoc, uciekam, bo jestem padnięta! jutro kolejne foty pt.,, Metamorfoza" ból ogrodnika i stres w pracy sobie odpocznę

uwielbiam te gazony ... gratulacje !!!
Piękne...pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:53, 27 sie 2012

Do góry
Ja też, Kondzio! A ciasto pożarte, niestety
Może nowe upiekę, tylko jeżyny muszą dojrzeć

Poniedziałek! Brr

Obiecane zdjęcia:

Trzy nowe cisy przy furtce - kiedyś stworzą ekran mam nadzieję, tak żeby nie było widać od razu całego przedogródka z zewnątrz patrząc...

Dereń zza cisów jesienią wyleci za płot, trawę w tygodniu dosieję w miejscach kolein po szmabiarce...

Prostokącik pod maliny zrobiony, ziemia przekopana z obornikiem - niech leżakuje. Za miesiąc, może ciut mniej posadzę malinki

Chyba za mało miejsca zostawiłam na kosiarkę (między rabatą a płotem sąsiadów), zwłaszcza jak się maliny rozrosną...

Pomidorowo (do góry nogami

Jabłuszkowo (na jabłonce szpalerowej):

Winogronowo:

Kwitnąco:

Nowe jeżówki:

Co z makiem Papaver somniferum ? 08:50, 27 sie 2012

Do góry
Och... dziękuje Sebastianie za oferowana pomoc
Maki nie znikną bo są cudne, ale fakt niektóre w ogóle jej nie przypominają

candy floss

coral reef

meconopsis

irish velvet
Ogrodowe zawirowania 08:43, 27 sie 2012

Do góry
Bajecznie...nic więcej nie mogę powiedzieć...to lubię.
Dolina Tęczy 08:38, 27 sie 2012

Do góry
Setkę trzeba uczcić jak nic!Dalszych ciekawych stron!
Ogród w Holandii 08:33, 27 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
[

Jak z bajki! aż słyszę ten szum....
Ogródek Hanusi po zimie 08:32, 27 sie 2012

Do góry
Bożenko,AniuASC ,o nowe wieści trudno,albo coraz trudniej,zapowiada si ę deszczowy tydzień,może posiedzę dłużej przy kompie.Zresztą moja codzienność w porównaniu do wieści z Kubusiowa,czy z placu,,budowy" u Danusi,to pestka.
Tam,to dopiero się dzieje!
Miłego tygodnia życzę!
Dolina Tęczy 08:30, 27 sie 2012

Do góry
Martuś z Doliny Tęczy, gratuluję pierwszej setki!!! Niech ogród pięknieje, a Wy razem z nim

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies