Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 20:29, 02 lis 2012

asc napisał(a)
Anitko.. moje zmęczenie materiału osiągnęło stan krytyczny... cały dzień nie robiłam nic ... od niepamiętnych czasów..... a poniedziałek jestem trup... ale co mi tam... nic nowego
Jutro sadzę cebulki... dziś strategia na zmiany w ogrodzie.. i już mi lepiej.... silna, gotowa na nóż w plecy .. ale to w poniedziałek
Masz naprawdę śliczny ogród..wiec czekam na foto późnojesienne Dawno nic nie było nowego

Aniu, jutro na pewno u mnie nie będzie marudzenia tylko piękne fotki ogrodowe Obiecuję
Jak zaczyna się weekend, to staram się zostawić wszystko za sobą i nie myśleć o tym, co mnie czeka w poniedziałek i przez cały kolejny tydzień. Jutro pójdę się odstresować do ogrodu i na długi spacer z piesem moim kochanym. Teraz też się wybieram Trochę zimno, ale już ogień w kominku się pali, jak wrócę do domku to gorąca herbata z moją konfiturą z pigwy i mam fajną książkę do przeczytania przez weekend. HOUSTON MAMY PROBLEM. To nowa powieść Grocholi Na wieczór przy kominku idealna
Buziaki
monteverde 00:13, 03 lis 2012

Sorki Anita , że nie odpisałam Tobie na wpis ale rzadko wpadam do części I mojego wątku, dziękuję za kwiatek, a gdyby coś to zapraszam do części II Ja jutro też wybieram się do ogrodu a na razie mam maglowanie
Enya73 17:26, 03 lis 2012

monteverde napisał(a)
Sorki Anita , że nie odpisałam Tobie na wpis ale rzadko wpadam do części I mojego wątku, dziękuję za kwiatek, a gdyby coś to zapraszam do części II Ja jutro też wybieram się do ogrodu a na razie mam maglowanie

Witaj Aniu z zielonej góry i tu nie chodzi o nazwę miejscowości
Ja znam Twój wątek Nie będę pisać, że jestem na bieżąco, ale od czasu do czasu cichutko zaglądam i podziwiam Twoją pracę
Bardzo wiele roślin w Twoim ogrodzie chętnie bym skopiowała do siebie. Twój ogród jest taki autentyczny, niczego nie naśladuje i to mi się w nim podoba
Ja też mam problem, żeby w każdym wątku być i zostawić swój ślad, tak więc się nie przejmuj.
Narobiłaś mi smaka tą szarlotką i chyba zaraz pobiegnę do kuchni. Dużym ułatwieniem jest to, że ja wstępnie prażę antonówki z brązowym cukrem i przyprawami:cynamonem, goździkami i wanilią, a potem do słoiczków i pasteryzuję. Właśnie w takich chwilach jak ta mogę szybciutko zrobić kruche ciasto i po prostu wyciągnąć słoiczek, a za niespełna godzinę szarlotka będzie na stole
Mam też trochę późnojesiennych malin, które przetrwały krótką wizytę zimy w moim ogrodzie.
I zapraszam znów do mnie
Pozdrawiam ciepło.
Enya73 17:36, 03 lis 2012

I tutaj zgodnie z obietnicą wklejam kilka dzisiejszych widoczków z mojego ogrodu Zima poszła precz i nawet słońce zaświeciło Z ogrodu wróciłam zmęczona, ale szczęśliwa. Udało się trochę posprzątać i spędzić kilka godzin na świeżym powietrzu. Tego mi było potrzeba

Ostatnie w tym rok zbiory malin

I mimo krótkiej wizyty zimy w moim ogrodzie wciąż rosną maślaki Oto dowód

Enya73 17:45, 03 lis 2012

Do podświetlanej donicy trafiły chryzantemy

A tu spojrzenie z brzegu górnej części ogrodu na dolną

Madzenka 17:55, 03 lis 2012

Enya73 napisał(a)

Witaj Aniu z zielonej góry i tu nie chodzi o nazwę miejscowości
Ja znam Twój wątek Nie będę pisać, że jestem na bieżąco, ale od czasu do czasu cichutko zaglądam i podziwiam Twoją pracę
Bardzo wiele roślin w Twoim ogrodzie chętnie bym skopiowała do siebie. Twój ogród jest taki autentyczny, niczego nie naśladuje i to mi się w nim podoba
Ja też mam problem, żeby w każdym wątku być i zostawić swój ślad, tak więc się nie przejmuj.
Narobiłaś mi smaka tą szarlotką i chyba zaraz pobiegnę do kuchni. Dużym ułatwieniem jest to, że ja wstępnie prażę antonówki z brązowym cukrem i przyprawami:cynamonem, goździkami i wanilią, a potem do słoiczków i pasteryzuję. Właśnie w takich chwilach jak ta mogę szybciutko zrobić kruche ciasto i po prostu wyciągnąć słoiczek, a za niespełna godzinę szarlotka będzie na stole
Mam też trochę późnojesiennych malin, które przetrwały krótką wizytę zimy w moim ogrodzie.
I zapraszam znów do mnie
Pozdrawiam ciepło.

A ja zamiast brązowego cukru daję miód i trochę cytryny tylko nie do słoiczkow ale na szarlotkę
A chyba zrobię do słoiczków i potem od razu na cistao i będzie pyszny placek. A do tego lody waniliowe
Madzenka 17:56, 03 lis 2012

Ślicznie wyczesałaś ogród do zdjęć
Enya73 17:57, 03 lis 2012

I dalszy ciąg.....

Enya73 18:09, 03 lis 2012

Marzenko, no to tutaj jeszcze nie wyczesane Jeszcze mam dużo pracy w ogrodzie.

Enya73 18:24, 03 lis 2012

I jeszcze trochę kolorów jesieni

Metasekwoja 'Little Creamy'

Magnolia 'Susan' i brzozy niegdyś młodziutkie, uratowane zanim buldożery wjechały na budowę A1

Altana i cyprysik nutkajski 'Pendula' po prawej

Jodła koreańska 'Silberlocke'

Irga pstra