Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Odcienie zieleni 2 21:25, 11 lis 2016

Do góry
chyba bardziej mi się widzi aby tak samo jak chodnik zrobić
no niewiem żeby misz-maszu nie było..
Odcienie zieleni 2 21:21, 11 lis 2016

Do góry
tylko 2 ostatnie opcje brałabym pod uwagę żeby nie wprowadzać trzeciego rodzaju nawierzchni. wiem ze lubisz minimalizm
Odcienie zieleni 2 20:58, 11 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
oooo jaki śliczny avatar
fajny pomysł z ławką i grabami
zobacz Marta też ma taki chodnik "donikąd'
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4039-ogrod-pod-trzema-debami

w imieniu avatarka dziękuje, haha
No fakt, znam ten wątek i nie zaczaiłam , ze tam jest ławka donikąd, Ania a Tobie jakby się widziały tam płyty, opcje są takie:
-płyta maxima, firmy S. 80x80 grafit z odstepami ale nie w żwirze tylko pomiędzy trawą(zaraz zapodam inspirację)
-płyta la linia, firmy S.40x40,czyli te co mam chodnik z nich, białe, po dwie obok siebie, ale w żwirze, całość w obrzeżach z kostki w takim samym kolorze
- tradycyjny chodnik w tradycyjnych obrzeżach, kolor grafit, taki mam podjazd
(juz wklejam podjazd, ale jeszcze nie skończony, piach na nim jest co ma być w szczelinach)
Odcienie zieleni 2 20:39, 11 lis 2016

Do góry
oooo jaki śliczny avatar
fajny pomysł z ławką i grabami
zobacz Marta też ma taki chodnik "donikąd'
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4039-ogrod-pod-trzema-debami
Podmiejski ogródek 19:33, 11 lis 2016

Do góry
ja też jeszcze wszystkich czosnkow nie posadziłam... muszę jutro ale tak zimno jest brrr......
Ogród, mydło i powidło. 19:24, 11 lis 2016

Do góry
świetne te róże pod śniegiem!
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:21, 10 lis 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Aniu, masz dwie możliwości, albo przechować doniczki z korzeniami w nieogrzewanym pomieszczeniu (temp. musi być na plusie). Z tymi przechowywanymi w pomieszczeniu jest trochę zabawy, bo od czasu do czasy trzeba je podlać, żeby nie wyschły na wiór.
Albo, druga opcja, jak najszybciej posadzić w gruncie. Jeśli masz te drobnokwiatowe, to jest duża szansa, że na wiosnę będą rosły nadal.
Swoje chryzantemy przesadzałam w tamtym roku w listopadzie, te, co ostatnio pokazywałam na zdjęciach. Kępy są ogromne, największa ma średnicę około metra.
a potem na wiosnę można rozmnozyc przez podział?
Malutki pod lasem 14:16, 10 lis 2016

Do góry
A może geberit na biało bo grzejnik biały.przyslona też biała.jak będę w domu to poszukam na all widziałam kiedyś. A szary przy umywalce i tyle?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:18, 10 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

moim zdaniem bedzie super. i nie za dużo gatunków bo ty raczej w ogród formalny nie idziesz?
a co będzie za klonem?

W formalny nie idę. Ale front potrzebuje, jak Mireczka napisała, ogłady.
Dalej, za klonem, w przyszłym roku będę robić rabatę, dotąd była tam rabata-przechowalnik. Poniżej jej foto. To po lewej stronie.

A po prawej jest rabata przedtarasowa.

A jeszcze dalej są 3 rabaty kwiatowe przed warzywnikiem, bylinówka wzdłuż warzywniaka, dwie rabaty ziołowe oraz warzywnik, jagodnik i sad.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:43, 10 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Gosia wytłumacz jeszcze raz jak krowie na rowie co zrobic po kolei z takimi chryzantemami z odzysku?

Aniu, masz dwie możliwości, albo przechować doniczki z korzeniami w nieogrzewanym pomieszczeniu (temp. musi być na plusie). Z tymi przechowywanymi w pomieszczeniu jest trochę zabawy, bo od czasu do czasy trzeba je podlać, żeby nie wyschły na wiór.
Albo, druga opcja, jak najszybciej posadzić w gruncie. Jeśli masz te drobnokwiatowe, to jest duża szansa, że na wiosnę będą rosły nadal.
Swoje chryzantemy przesadzałam w tamtym roku w listopadzie, te, co ostatnio pokazywałam na zdjęciach. Kępy są ogromne, największa ma średnicę około metra.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:37, 10 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

miotam się parocję sobie sprawie bo naprawdę jest cudna ale w inne miejsce niż to z powodu ktorego była cała rozprawa o wielopniowych. a tam czyli na rabaty środkowe najprawdopodobniej na wiosnę posadzę klony tatarskie. szybciej rosną
a parocje dam kolo placu zabaw czyli za te 20 lat gdy urosnie 2metry już placu nie będzie i bedzie mogła szaleć dalej

Aniu, klony tatarskie to świetny wybór, jak będę mieć miejsce i pomysł na nie, to chętnie bym je widziała u siebie.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:35, 10 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no cudne nie moge zaprzeczyć.. grr...
zazdrość powoli mnie zżera..ale dobrze niech zacznie od oponki na brzuchu

oponkę może zeżreć nawet szybko, bo zima idzie, oponki będą się panoszyć...
Malutki pod lasem 12:28, 10 lis 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Aniu co do łazienki, podłoga jest już w płytkach?, jeśli nie dałam bym na podłodze szare, geberit w mozaice a reszta w bieli.
popieram
Ogród z pergolą 11:43, 10 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

staram się trzymać ale szkoda że ciemno jak wracam.. tak to bym w ogrodzie sie jeszcze odstresowywała

Do wiosny Ania...dni będą dłuższe to i czasu na ogród będzie więcej. Z pracą wiadomo jak jest...uszlachetnia
Malutki pod lasem 10:56, 10 lis 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, no super to wygląda Mozajki by starczyło na cały geberit Tak miało być w moim pierwotnym planie

Zrobiłam dwa wstępne projekty:

Kolory biały z szarym można zamienić, blat pod umywalkę chciałabym biały i do tego po prawej, po drugiej stronie niż lustro szafę biało-szarą w połysku
No i jak? Nie będę sugerować który mi się bardziej podoba
Jest jeszcze ciągle opcja z całym geberitem w drewienkach, ale chyba to wykluczyłyście?
wrzuć jeszcze raz zdjęcie łazienki.
A może szafa zamiast lacobelu płyta i fototapeta? Ładnie by się w lustrze odbijało i taniej
Tu ma być ogród :) 23:09, 09 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
różnica jest powalająca!
Dobra teraz już serio idę spać

No, nie da się zaprzeczyć i korony się rozrosły i pnie znacznie zgrubiały.

Dobrej nocy Aniu.
Tu ma być ogród :) 22:48, 09 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Są u mnie zaledwie od półtora roku, tutaj widać jakie były w dniu zakupu.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=49
różnica jest powalająca!
Dobra teraz już serio idę spać
Typografia ogrodu 22:41, 09 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
uhh.. nadrobiłam...ledwo na oczy patrzę ale musze pochwalić, piekne rzeczy tworzysz zazdroszczę wyobraźni i talentu
kopania tez zazdroszczę...wogóle jakas zazdrosna jestem gdy tu wchodzę
spadam spać!
Aniu nie bądz zazdrosna każdy coś robi dobrze. nie mam jeszcze odwagi powiedzieć, żę wianki robię dobrze ale przyznam, że zbieram doświadczenia ile ich juz zrobiłam...nie wiem. kilkadziesiąt pewnie. praktyka duzo daje. ale staram sie zawsze by wianek nie tylko był ładny i poprawny ale i by do kogos czy czegoś pasował. i robie je tez dla siebie. M sie zdziwił, że po cięzkim dniu siadam wieczorem i pracuje dalej robiąc wianki. a dla mnie to rekaks. metoda wyładowania. oderwania.

a wiesz ile razy np spadł mi jakiś element z klejem (nie na rękę bo to da się przezyć) ale np na wianek zupełnie tam gdzie nie powinien...i nagle koncepcja się zmienia na zywo bo odkleić się nie da
Typografia ogrodu 22:21, 09 lis 2016

Do góry
uhh.. nadrobiłam...ledwo na oczy patrzę ale musze pochwalić, piekne rzeczy tworzysz zazdroszczę wyobraźni i talentu
kopania tez zazdroszczę...wogóle jakas zazdrosna jestem gdy tu wchodzę
spadam spać!
Ogród Marty 22:07, 09 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
gratulacje Marta
ja taką terapie odstresowujaca powinnam codziennie koło południa mieć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies