Nie dziwię się wcale, że jak zobaczyliście pierwszy raz tę działkę, to przepadliście Skąd ja to znam
Cudowne miejsce, już otoczenie domu stanowi ogromny, bezcenny walor.
A taras kształtem jak u mnie Świetna aranżacja z donicami wkomponowanymi w taras Bardzo mi się podoba.
A ogród ma wielki potencjał Już jest pięknie, a jak się wszystko rozrośnie, to dopiero będzie jak marzenie
Kasiu, czytałam od tyłu aż do tego postu; współczuję ci sąsiada, rozumiem to bardzo, bo u mnie też takowy jest i usilnie sadzę i zakrywam, aby jak najbardziej odsłonić się od nieciekawych widoków, ale oczywiście to trwa, bo rośliny aż tak szybko nie bujną, chodzi mi głównie o bluszcze; ciekawa jestem tylko czy ta drewutnia jest postawiona zgodnie z wymogami, chodzi o odległość od muru? u mnie drugi sąsiad, po murze, który stawialiśmy w całości sami na swój koszt, puścił drut kolczasty, więc też to mnie razi i chcemy w tym miejscu dać takie kratki o szerokości 60 cm, długości chyba 2m; po tym pójdą bluszcze, no ale...
lustro nadal tam widzę, podpowiedzi z drzewami super, a kuty element, który zaproponowała Hania rozwiąże twoje rozterki, tak myślę i okaże się, że nie będzie źle
Sławku, dzięki za podpowiedź z donicami, to też doskonały pomysł.
Myślimy jeszcze ewentualnie o takim drewnianym trejażu wzdłuż tych schodów, z glicynią np.
Inspirowałam się czymś takim
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.
Bogusiu wsadź do doniczki będziesz miała w domku bo przecież za 8 tyg., jest jeszcze u nas zima
Jestem ciekawa zimowania tych trawek. Podobają mi się.
Witaj mi
Pszczółko oczywiście,że zimują .
Ta drobniejsza rośnie w kępki i to popularna turzyca jakieś tam pazurki ,a ta druga "taniec" jest rozłogowa,ale wcale mi to nie przeszkadza to też z rodziny turzyc "Ice Dans"
Wrzucam zdjęcia z wczorajszej rozsady małych Chopinków
Ten miał chyba największe korzenie
Nie wiem czy nie za wcześnie je wyciągnęłam z ziemi. Mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi
Każdy szczęśliwiec, który dorósł do tego dostał osobną doniczkę
Przepraszam, że wszystko takie upaćkane ziemią, ale musiałam jej dosypać i zdjęcia robiłam na gorąco
Ale Ci zazdroszczę, Chopiny za bezcen (z serca) i takie zdrowe. Ale w przyszłym sezonie będzie pięknie, chociaż teraz jesiennie, nostalgicznie i też cudnie.
Nazbierałam, a raczej naskrobałam mchu na drugi wianuszek i trochę przyozdobiłam. Podlewam je wodą co jakiś czas, żeby mech rósł i był ciągle zielony.
Justi jesteś wielka!!!! Czaderskie te Twoje wianki ja też się na nie w tamtym roku zapatrzyłam i zrobiłam swój z róż, liści i takich "baloników" pomarańczowych, jesiennych (nie wiem jak się nazywa ta roślina). Wisi przy kominku do tej pory, choć już kolory mu wyblakły Widziałam też fajne wianki z muszli i orzechów laskowych
No i pierwsze w moim ogrodzie formowane bukszpany przywiezione z Pistoii
Nie miałam dla nich lepszego miejsca. Wylądowały na wejściu do najniższej części ogrodu
o.pl/uploads/p/24/240063/original.JPG[/img]
Witaj Anito - wpadam tak na jednej nodze w odwiedziny i kolejny raz zachwycam sie cudownymi widokami u Ciebie - świetny i oryginalny pomysł na schody ogrodowe - marzą mi się takie
Daniusiu- dziękuję i zapraszam częściej Schody w sumie bardzo proste, do samodzielnego wykonania