Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Cis - Taxus 12:15, 25 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Posadzone! Ciąć? Chyba na wiosnę dopiero - Danusia doradziła żeby nie ciąć teraz...

Nie tnij .. myślę, że skoro tak Danusia poradziła, to nie ma się nad czym zastanawiać
ogrodoweimpresjejolki 12:11, 25 wrz 2012

Do góry
A za oknem już coraz bardziej jesiennie, ale nadal pięknie

ogrodoweimpresjejolki 11:40, 25 wrz 2012

Do góry
Bożenko, Megi, Aniu, dziękuje za odwiedziny
Dla Was mój kolorowy akcent w domu ...
Co roku wraz z zanikiem kolorów na zewnątrz wprowadzam barwne akcenty w domu. Dzisiaj ten

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:38, 25 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

właśnie odwierty pionowe to najmniejszy ból i ograniczenia.

Dzisiaj kolejny piękny dzień, moje urodziny

Tak, wiem o tym, jak również o tym że są najdroższe, ale ze względu na przyszły ogród myślałam o pionowych, mimo ceny. Muszę zgłębić kwestię dotacji. Jeszcze raz dzięki za info. ...

.....oraz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Mój kawałek raju II 11:23, 25 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Moniko cieszę się, że mogłam chociaż troszeczkę przybliżyć leśne zapachy

Irenko no wczoraj się udało niewiele nazbierać, wyszła miseczka na zupkę i smażenie i 3 słoiczki kozaków do octu

REWELACJA, uwielbiam zawartość takich słoiczków, wcale nie tak mało moja droga, jak na taką posuchę grzybową
Mój ogród 11:23, 25 wrz 2012

Do góry
U mnie też są jakieś zmiany w ogrodzie. Te które, się już robią i te które są w mojej głowie.Chciałabym pogodzić tyle rzeczy na raz, a nie jest to łatwe.
1. Ogród powinien być ładny, to chce każdy.
2. Ponieważ mam ogród daleko od domu, rośliny powinny być wytrzymałe.
3. Żeby ogród nie zamienił się w obóz pracy. Powinien znaleźć się czas na relaks; poczytanie, spacer itd.
4. Warzywnik musi być, a wiadomo on jest pracochłonny, trzeba robić tak, żeby ogród rekreacyjny był jak najmniej pracochłonny.
Tylko jak to wszystko zrobić? Zrobiło się już parę błędów, cały czas myślę co wyrzucić, co dosadzić, co zmienić.
Powstaje nowa rabata, trudno kosi się przy płocie. Nie będzie szeroka, to jest to dosyć wąski kawałek ogrodu.

Żurawka drobnokwiatowa PALACE PURPLE . Są trzy na tej nowej rabacie. Jeszcze nieduże, ale mam nadzieję, że utworzą dużą bordową plamę.

Kocham zawilce. Niestety mają tendencje do przemarzania. U Szmita kupiłam
Anemone hybrida "Honorine Jobert"" Ma pąki i mam nadzieję, że jeszcze w tym roku zobaczę te śliczne białe kwiaty.

Malutkie portulaki kwitną cały czas. Kolory mają niesamowite.

I kwiatostan rozplenicy japońskiej. Wsadzona niedawno, wygląda na to, że już się zadomowiła.

I na koniec moja Misia bardzo zamyślona. Może myśli: i znowu jesień. Jak ten czas leci. Misia w październiku skończy 10 lat.

Mój kawałek raju II 11:13, 25 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
"las bagna"nazbierałam do domu działa lak lawenda w szafach

Monteverde, nie pisz o tym tak "głośno"
bagno jest pod ścisłą ochroną gatunkową
Mój mały raj na ziemi :) 11:10, 25 wrz 2012

Do góry
Ana napisał(a)

!

Anula!!! Wow! ale ta rabata wypiękniała, jest baaardzo elegancka....

dziękuję Ana !
to był manewr ukrycia na zimę bukszpanów z donic (sprzed drzwi) coby nie stracic kolejnych kulek..... słabo zimują , nawet na poddaszu.....
a na wiosnę tam będzie sporo krokusów ! tadam
Warmińskie dylematy 11:09, 25 wrz 2012

Do góry
Ewelino, Aniu, nic nie szkodzi, jeszcze nie raz się spotkamy, fajne kobitki jesteście i tyle tematów do obgadania, że ja zawsze bardzo chętnie wypiję z Wami kawkę i posiedzę wśród roślin

Ana, w kwestii wrzosów, to mąż przywiózł mi dosłownie pół godziny temu 15 sztuk takich śliczności więc moje wrzosowisko będzie się rozrastać.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:46, 25 wrz 2012

Do góry
Sto lat!

Ogródek na trzy lata 10:36, 25 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Ewo też bardzo lubię koperek, nie tępię go nawet z kwiatowych rabatek - niech sobie rośnie i się rozsiewa
Bardzo fajną masz tę małą działeczkę! Ile jeszcze z tych 3 lat w Niemczech? Fajnie, budowa domu przed Wami, mnóstwo ważnych decyzji do podjęcia...
pozdrawiam!

Jeszcze niecały rok, Karolino.
Koperek jest super - i kwitnący, zielono-żółty, i już zasuszony, w beżach i brązach, i pojedynczo między czymś innym, i w całych łanach, i z kosmosami w dużej grupie. Że nie wspomnę o jego kulinarnych zaletach. Po cichutku liczę jeszcze na szron zimą i fajne koperkowe zdjęcia.

Noooo, decyzji. Jak ta dotycząca pompy

Początki w Kruklandii 09:45, 25 wrz 2012

Do góry
No właśnie wieje u mnie straszliwie.....raz wiało tak, że matę trzcinową razem z siatką ogrodzeniową położyło na ziemię

W donicy są rury odprowadzające wodę, ale wiosną robi się błotko. Pewnie dlatego, że ziemia głębej jest zamarznięta i nie chłonie wody.
Porobiłam wczoraj eksperymenta i w przyszłym roku już będę wiedziała czy ocieplać...czy zostawić....czy może sadzić tam tylko sezonowe.

Jedną lawendę przesadziłam do gruntu, a drugą....heh...podzieliłam na trzy i zostawiłam w donicy
Podzieliłam też trawki...i trochę zostawiłam na próbę.
Sosenki i świerczki zabrałam wszystkie, bo i tak już za duże się robią

Marzy mi się Siedlisko.... 09:34, 25 wrz 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Dziękuję Marto, nie jest tak idealnie

Dziś u nas jesień pokazała swoje przyjście z tej gorszej strony, wiało padało zimno się zrobiło.

A tu jeszcze ostatnie dni lata, choc kolory juz jesienne

I szerszen zjadający jabłka strach podejść, a siedzi tak od rana do wieczora, to jego oiąte jabłko

No proszęmoje zdjęcia chwalisz a sama śliczne robisz: )

Cyklameny też wspaniale wyszły tło takie barwne,jak dżungla jakaś...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:28, 25 wrz 2012

Do góry
Cierpię na totalny brak czasu, tyle rzeczy mam ostatnio na głowie
Chcę jednak zdążyć obsadzić moje małe skarpki

I rabatę ciągnącą się pod okanmi i przy tarasie

Wczoraj wymyśliłam żę ta rabata będzie zawiązaniem do kwadratów na przeciwko.
Roślinki będą posadzone symetrycznie w kombinacjach kwadratów czy prostokątów.
Teraz tylko jechać wybrać i kupić rośłinki i zaaranżować z tą masą wiosennych kwiatów które leżakują w jednym z pokoików w domu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:23, 25 wrz 2012

Do góry
I trochę większych perspektyw

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:15, 25 wrz 2012

Do góry
I warzywnik z truskawkami i poziomkami i 2 pigwowcami.
Uśmiała m się też jak panowie mi je wsadzili - jako soliterki po dwóch stronach rabat.
Chcę jeszcze ich dokupić - bo 2 to za mało - ale chyba posadzę je po jednej stronie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:10, 25 wrz 2012

Do góry
Zdjęcia z wczoraj.
Panowie ogrodowi zakończyli w piątek prace.
Mogłam wreszcie pochodzić po działce w ciszy i spokoju,
przysiąść na tarasie i nacieszyć się tym co już jest.

Przedstawiam Wam mój malinownik, powstały w ostatniej chcwili.
Wprawdzie jeszcze bez malin, bo nie ma ich jeszcze u nas w szkółce.
Ale mam już 4 boróweczki i 2 aronie

Trochę śmieszny widok - 6 małych badylków na tak dużej przestrzeni
Ale pomalutku, pomalutku..................
ogrodoweimpresjejolki 08:56, 25 wrz 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A ja dzisiaj zamiast na działeczkę wybrałam się do lasu. Tak, tak do lasu na spacer, bo grzybobraniem trudno to nazwać ...

No właściwie zupa będzie i nawet trochę ususzę, bo we dwoje nazbieraliśmy ponad 2 kg

Jolurekonesans się opłacił ten koszyczek pusty nie jest żal , że lato odeszło, może jakoś tą zimę przetrwamy, aby do wiosny pozdrawiam deszczowo, u mnie pada kapuśniak co mi całkiem nie na rękę, bo w domu mnie uwięził
Co z tym ogródeczkiem począć 08:39, 25 wrz 2012

Do góry
Nieszko dzieki
A kiedy lepiej przesadzić bukszpan teraz czy na wiosnę ?

Troszkę łysawy na dole ,lepiej go podsadzić małym bukszpanem czy można go głębiej do ziemi ?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:32, 25 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A tu spojrzenie z drugiej strony na to samo miejsce kilka lat później, czyli dziś

Witaj wtorkowo muszę ci powiedzieć, że w ogrodzie zrobiliście kawał dobrej roboty, widać jak z każdym tygodniem się zmieniał, a teraz jest super, zielono, ładnie, czyściutko pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies