Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 13 sie 2012

Do góry
Rewia mody była. Irenki nie było, była blisko Gabriela i angielskie dziewczyny

zdjęcie Elfik

Dla odmiany czas na zmiany... 10:50, 13 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)
troszkę zdjęć
kwitnie trawka, nie mam pojęcia jak się zwie, gdyby ktoś wiedział będę wdzięczna

powojnik szaleje,

a teraz ku przestrodze,, ale to już chyba wszyscy wiedzą, prócz mnie najwyraźniej, miałam jeszcze kawałk agrowłókniny na rabacie z tujami, podczas sadzenia żurawek zaczęłam ją ściągać i oczom moim ukazał się taki oto widok

korzenie na weirzchu

agrowłókninie mówię definitywnie NIE

Beatko piękne zdjęcia
A jeśli chodzi o agrowłókninę to niestey jest straszne......rośliny prze nią dogorywają, a jeśli jeje nie ma to my mamy dość chwastów I tak żle i tak żle.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:28, 13 sie 2012

Do góry
Agnieszka, zmiana koloru przy pomocy odpowiedniej chemii dotyczy hortensji ogrodowych (H. macrophylla). U bukietowych różowienie to sprawa odmiany, jedne brązowieją inne różowieją.

Reklamuj, ciekawe co odpowiedzą.

Chociaż znalazłam zdjęcie swojej Limelight z zeszłego roku i zobacz

Limelight się przebarwia (fotka z 10 października jednak)

Dolina Tęczy 10:16, 13 sie 2012

Do góry
Diano - no właśnie - ten czas tak szyyyybko biegnie, ze aż strach! Moja Starsza też już Pannica a bunty przechodzi jak nastolatka

A tu jeszcze druga Królewna...w swoim królestwie

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:10, 13 sie 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Bozenko,w przyszłym roku nie będę szalała w domu z żadnymi wysiewami,jedynie begonie i to,co przechowa mi się z pelargonii czy fuksji.Nie mam już siły po prostu i zmęczenie zabija radość z lata i ogrodu.

Maju,uważam,że wszystkie kwiaty są piękne i nie ma co eliminować jednym na korzyść drugich tylko ze względu na ich kolor.Niech sobie rosną byle tylko ładnie i kolorowo.

Aniu,za półtotora tygodnia spotkamy sie to zobaczysz je na zywo.Muszę powiedzieć ci,że strasznie ucieszyłam sie jak powiedziałaś mi,że nie muszę ograniczać się zakupowo,bo się pomieścimy,bo mam w planie 5 hortensji następnych i dwa jakieś krzaki szybkorosnące,może jakieś nowe odmiany pęcherznic.

E Małgosiu nie wierzę w twoje obietnice,, musiałby cie ktos przywiazac abys nie miała mozliwosci bycia i sklepach czy tez szkółkach ogrodniczych To juz jest skrzywienie .hi,hi.Pieknie u ciebie i tak kolorowo .Rosliny ci rosna jak na drozdzach Co to jest za roslina ta długa w kolorze liliowym? ja taką chcę bardzo chce Pozdrawiam cieplutko.
Dolina Tęczy 10:09, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszko - dziękuję ! Uwielbiam w ten sposób opisywać naszą codzienność - jakbym mogła to bym się nie rozstawała z aparatem Ja bez kursu, za to z lustrzanką Mam porównanie do zwykłej cyfrówki (zdjęcia z niej są na pierwszej stronie wątku) i naprawdę dużo lepiej sam sprzęt sobie radzi. I ostrość złapie i głębię ustawi, choć oczywiście trzeba nim odpowienio pomachać i nauczyć się z nim współpracować - ale to juz praktyka. Ja dodatkowo obrabiam sobie zdjęcia w darmowym programie graficznym photoscape - polecam - prościutki i efekty fajne

Pokażę Wam jeszcze tegoroczną niespodziankę - mam tę roślinę już kilka lat, zawsze mocno przemarzała, nigdy nie kwitła - w tym roku debiutuje - a ja już nawet zapomniałam co to jest - coś mi się kołacze po głowie, że to miał być prusznik - ale te mój ma białe kwiaty...a ja kupowałam różowego...

Dolina Tęczy 10:02, 13 sie 2012

Do góry
Za garażem wilce dają czadu - liściory mają wieeeelkie, że hej!

A tu panoszące się w calutkim warzywniczku dynie - nawet ziołach się rozgościły

Dolina Tęczy 09:58, 13 sie 2012

Do góry
Marzenko - mówisz i masz - zaraz cosik wkleję

Lena - miło mi

Monika - mnie też oczarowały te lobelie - warto było się pobawić z nasionkami

Diano - dziekuję
Córcia moja cały dzień w balowej kiecce latała (taka zabawa w bal haha ) więc ja latałam za nią z aparatem

Gardenarium - pochwała z ust Szefowej to niebywały komplement - dziękuję! Jesli masz statyw to spróbuj - na pewno warto! Ostrość jest lepsza dużo i głębię można szybciej ustawić - ja nie mam, ale czasem w domu posiłkowałam się różnymi podpórkami - bo im gorsze światło, tym trudniej fajne zdjęcie zrobić - na powietrzu nie ma już takiego problemu bo światła pod dostatkiem No i statyw to bardziej do ustawianych sesji a ja przeważnie biegam z aparatem za dzieciakami albo czołgam się po trawniku, więc ze statywem nie byłoby wygodnie ))))

Jeszcze coś z wczorajszej słonecznej niedzieli - fuksje - małe i mizerne, ale kwiaty piękne

A tu perovskia:

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:52, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu gratuluję stóweczki i czekam na następne stronki, pozdrawiam
Kubusiowo 09:51, 13 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Tańcowanie z łopatą

RASOWA MISS
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:51, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu gratulacje i czekamy na nastepne setki.

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:49, 13 sie 2012

Do góry
Wandziu, niech Ci wszystko co robisz przynosi radość

Kubusiowo 09:46, 13 sie 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Tańcowanie z łopatą

Udzielam rozkazu co by na to zamienić awatarek, pokażę Zd.

Jakoś samochód wymazać retuszem? Prześlij mi na maila to skasuję samochód jak się da.
Kubusiowo 09:44, 13 sie 2012

Do góry
Tańcowanie z łopatą

Ogród taki sobie 09:43, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A wybrzuszyć ją i zrobić żeby była płynna, taka fala coś jak tutaj po lewej

Czy tak ta linia płynna ma wyglądać.

A co z roślinami poprzesadzać?
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:42, 13 sie 2012

Do góry
Może uda mi się otworzyć 100tkę! Kolejnych pięknych stron i satysfakcji z ogrodu!
pozdrawiam
Karolina

Żurawka - Heuchera 09:31, 13 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)
to i ja poprosze o pomoc w zidentyfikowaniu mojej heuchery

]
za trawką

na wierzchu ma zielone liście raczej ciemne, pod spodem fiolet, kwitnie bardzo delikatnie, nie pozornie, raczej kwiaty nie porywają, ale to kwestia gustu

będę wdzięczna za pomoc

Beatko sprawdzałaś tutaj: http://www.heucheraholics.co.uk/heuchera_shop.html
Danusia zapodała fajną stronkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:30, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję wszystkim odwiedzającym i za te pochwały ..jejku ale ich duuużo. Jeszcze raz dzięki, odwiedzajcie mnie jeśli macie ochotę

Dla Was dla odmiany hortensja ogrodowa "Zorro"

Przepiękna jest. Danusiu Twoje hortensje powalają... zresztą jak cały ogród.

A sprzęt kuchenny zawsze może robić za jakieś oryginalne nakrycie, bo chyba Witek w składanym cedzaku wystąpił. W każdym razie w różowym mu do twarzy

Kolorowy ogród na piasku 09:23, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

(...) bardzo podobają mi się angielskie ogrody (niestety tylko ze zdjęć ) i zawsze chciałam mieć choć ich namiastkę, metodą prób i błędów staram się się coś stworzyć.
Pisze metodą prób i błędów, bo nie zawsze to co podaje literatura zgadza się z rzeczywistością. Ważne są dla mnie wysokości roślin w całym sezonie, długości okresów kwitnienia, tak aby spotykało się to z czym ma się spotykać i by nie było niepotrzebnych spotkań, by rabata miała urodę cały sezon.
Na razie mam kilka takich miejsc, inne poprawiam

I to zapisuję sobie w kajeciku ogrodniczym. Sekret pięknych rabat według Vivy.
I ja zaczęłam krytycznie przyglądać się spotkaniom kwiatowym w moim ogrodzie, żeby było całkowite dogranie kwiatów. Np. w tym roku zwróciłam uwagę może nie tyle na kolor i termin kwitnienia, co na pokrój i sposób noszenia się danego kwiatu. Jakże często kładą się one albo bezpardonowo wchodzą na inne. Mam takie śmieszne rudbekie - nie potrafią utrzymać się w pionie i więdną od razu po zakwitnięciu (mimo wody).
A to agastache jest bardzo na miejscu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:23, 13 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Nie mam pojęcia, ale Witkowi bardzo do twarzy w tym czymś!

Też tak myślę, to miało pasować do nowego płaszcza ogrodnika hehe

Tutaj kapelusz zrobił mu się z lusterka

Pokaz płaszcza, a wybieg to autokar przemierzający Anglię w lipcu

Ta ręka z aparatem to Elfik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies