Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:08, 12 sie 2012

Do góry
Dzięki Sebek

Chwyciłam aparat, a co tam...posiedzialam na tarasie zeby odetchnąć świeżym powietrzem (wosk w nadmiarze przyprawia o ból głowy

Rabata o północy (wiem, zdjęcia nieostre, ale zimno, a ja w koszulce na ramiączkach się wybrałam)

Pomiędzy lawendami będą róże aspirin

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 00:07, 12 sie 2012

Do góry
nl_kinia napisał(a)
a czy na moich bukszpanach to grzyb?
znalazłam takich listków ze dwie garście w sumie na trzech kulkach.

profilaktycznie kupiłam Topsin, ale nie wiem kiedy moge go użyć - sadziłam je z doniczki 2 tyg temu.

widzę też, że miały/mają miodówkę; znalazłam kilka(naście?) takich gałązek - czy odciąć je teraz (część jest w środku kulki), czy opryskać (i jeśli tak, to kiedy pryskać/podlewać)?

Tych co mają miodówkę nie odcinaj - jedynie je spryskaj - jak najszybciej - najlepiej podczas pochmurnej, ale nie deszczowej pogody.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:59, 11 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Ana, bomba!! To miejsce zmienia się nie do poznania Biesemowity efekt dają plamy koloru z żurawek...i serb z hortensjami...wyglada bardzo elegancko!
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:58, 11 sie 2012

Do góry
I jeszcze jedna

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:55, 11 sie 2012

Do góry
Ketmie są niezawodne o tej porze roku, gdy inne krzewy już nie kwitną.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:49, 11 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapach hortensji Limelight jest słodki i dość ciężki, coś jak stokrotki?

Horti modnisia przegląda się w lustrze wody
Różany sezon 2012 23:45, 11 sie 2012

Do góry
Z tegorocznych nowości. Zakwitła Cafe.
Dla mnie - piękność mimo, że nie mój kolor.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:43, 11 sie 2012

Do góry
Mój najnowszy nabytek, niestety nie było etykiety z nazwą. Myślę, że Ania Monte będzie wiedziała.

Miniaturowy ogródek 23:40, 11 sie 2012

Do góry
Przy tarasie:

Miniaturowy ogródek 23:37, 11 sie 2012

Do góry
Funkie pod hortensjami, w nawiązaniu do dzisiejszej rozmowy - to małe z tyłu, to będzie hortensja:

Hortensje to jedyne na czym się zawiodłam po zakupach w necie. Są mniejsze, niż te w sklepach.

Moja kochana ogrodowa:

Miniaturowa v-f dla Agatki, tu jeszcze nieprzebarwiona:

ogrodoweimpresjejolki 23:31, 11 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Słońca życzę,bo póki co ,,,,zimno.

Haniu, mnie dzisiejsze +20 wystarczy w zupełności. I słonka u mnie nie brakowało.
A pakować się będę dopiero po wizycie u wracza i wtedy kuknę jaką pogodę mi los szykuje.
Mam nadzieje pomoczyć nogi w Bałtyku

Ogrodnik mimo woli 23:25, 11 sie 2012

Do góry
Gołąbka z życzeniami do Ciebie puściłam,
ale na która stronę Twojego wątku trafi - nie wiem
Ważne, by doleciał

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Żurawki biją po oczach, ślicznie!!!
heheh dzisiaj się śmiałam, że z tyłu domu to u mnie tylko żurawki....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:20, 11 sie 2012

Do góry
wklejam sobie też idealną kompozycję dla moich niecierpków ... wklejam zresztą z wielopoziomową wokół tej kompozycji dyskusją ... potrzebuję tak do tworzenia na rabacie jak i dla pamięci aby Agatce "oczywiste oczywistości" i "ewentualne ewentualności" zinterpretować ...

agata_chroscicka napisał(a)

Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!

[

Agata piękna ta rabata. Muszę skopiować

bardzo delikatnie muszę wytarmosić Agatkę ... pół dnia spędziłam dziś na ustawianiu świeżo nabytej limki w rabacie paprociowo naparstnicowo hostowej ... resztę pominę ... i jak już doszłam do tego gdzie limka to hosty i ich ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć ... i eureka ... idealnie bo samotne niecierpki wręcz krzyczą o towarzystwo

Iza, dzięki za przypomnienie! Musze jutro zrobic zdjęcie jak to miejsce wygląda dziś! Prawie nie do poznania A tak przy okazji, jak już będzie nieco więcej czasu, to wytłumaczysz mi jakoś przystępnie co to znaczy "ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć". Bardzo mnie to zafrapowało
Ogrodnik mimo woli 23:15, 11 sie 2012

Do góry
Aniu, gratuluję 800 stronek Twój wątek jest moim ulubionym

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 11 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Żurawki biją po oczach, ślicznie!!!
ogrodoweimpresjejolki 23:11, 11 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Miałaś się oszczędzać... chwast też rośłina

Jakoś siedząc w fotelu nie czuję się lepiej, bo mam czas na rozmyślania...
Jak mnie pani doktor w poniedziałek nie przestraszy, to będzie dobrze

Ogród dla Agusi 23:06, 11 sie 2012

Do góry
Zakwitła Języczka pomarańczowa.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:05, 11 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Myśle ze obie sobie bedą dawać radę, tylko trzeba będzie dawać róży papu
Róża tez nie lubi podlewania zbyt często i ma głębokie korzenie. Lawenda
dużo płytsze zatem dadzą sobie razem radę. Dla trawek to tu już nie ma chyba miejsca???

no nie ma ... i już chciałam zrobić tak a tu niespodzianka ... neuron zadziałał ... zawsze mi to robi w najmniej oczekiwanym momencie ... żartowniś taki ... i trawka wysoka a zwiewna znaczy miskant chyba (doradzą znawcy mam nadzieję) ... będzie pięro niżej ... i ja z huśtaweczki czy kanapy tarasowej (jak jakimś cudem nabędę ) będę miała widok na misz masz lawendowo różany w czuprynie traw ... uffff ... opanowane ...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:01, 11 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Mój synek uwielbia wszystkie żywe istotki
po drodze na szczyt góry Chojnik łapał żabki

A gdy ja siedziałam na ławeczce przed pałacem na wodzie, on uganiał się za kaczkami szkoda tylko że w ręce trzyma procę....

Hej kochana
Super, że wycieczka się udała. Ja muszę troche poczekać, aż moej szkraby podrsną i wtedy wybierzemy się w góry
Ale widzę, że mój synek nie tylko ma takie same upodobania, co Twój ale i koszulki mają takie same )))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies