Placyk ma płyty na zaprawę, a reszta grysu jest na podsypce chyba piaskowo-cementowej i zagęszczona - nie byłam przy tym, a jak zajechałam to już było zrobione.
mogę ci ukopać zebrinusa albo tego z fotki ( zapomniałam nazwy ) . obydwa są odpowiednie .
kurczęcina - nie umiem tego rozmieszczenia roślin tak ładnie ci narysować , bo straszny ze mnie osioł.
czy dobrze myślę że za hortensjami jeszcze by się wcięło 2-3 trawy niższego miscanta morning light.?
a rozmieszczenie niskich bylin z żurawkami lub średnich z trawkami niskimi dać w takim kole z trójkątami ... no
i ewentualnie dodałabym w tym kole ze trzy berberysy niziutkie admiration- czerwone
Domi czy pamiętasz może nazwę trawki z czerwonymi kłosami ???? Mam taką samą ale nie pamiętam jak się zowie .... Pięknie pokazany ogród ... pięknie !!!
To jest miskant "Grosse Fontaine"/"Grosse Fontane" (nie wiem która nazwa jest prawidłowa). A dziękuję, dziękuję. Baj de łej:Twój motylek jest boski!
Przypomina mi mojego Miscanthus sinensis "Rotsilber", ale on jest wysoki raczej
Mój na początku września wyglądał tak:
hmmm ale jak się zaczęłam przyglądać moim zdjęciom, to już nie wiem, czy to nie jest Miskant Kaskade, bo kupiłam je razem, rosną obok i są podobne.
Idę spac bo zmarzłam przy komputerze. Jutro jadę do Łodzi to znów mnie nie bedzie.Strasznie ostatnio mam duzo zajec, stanowczo za dużo. Miłych snów i dobrego dnia jutro życzę.