Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku :) 19:37, 10 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)
Witaj Sylwiu po powrocie

Mam do Ciebie prośbę, czy mogę prosić o fotki twojej rabatki z karmnikiem ościstym?? Jestem ciekawa jak sobie radzi

z góry dziękuję

Taki malutki sadziłam w tym sezonie ....

A taki jest teraz .....

U Oci ... 19:36, 10 sie 2012

Do góry

Ocia79 jak te trawy się rozrosną to będziesz miała taki cudowny klimat ... ...bardzo ładnie to wygląda

Piękny widok faktyczniepozdrawiam m
Ogród Sylwii od początku :) 19:32, 10 sie 2012

Do góry
Myszorek - przed szałwią posadzony jest carex Ice Cream a drzewo to tulipanowiec amerykański .... Synka nie udźwignę już niestety , natomiast nagroda była

Abiko
- witaj już nadrobiłam zaległości ogrodowe , teraz debatuję czy sadzić byle gdzie drzewa w przechowalniku czy nie jeszcze ale obawiam się że potem mi sił i czasu będzie brakować jak się szkoła zacznie .....
O tych roślinach mowa ....

Ania
- rzeczywiście przypomina czyścik piękniutki jest ... wymacałam , a właściwie chyba każdą roślinę tam wymacałam patrzyli jak na dziwoląga jak spacerowałam sobie z aparatem i cykałam foteczki roślin

Keri -
witam u siebie ciekawa jestem który to domek niedaleko mnie odwiedzasz ???? Nie wiem dlaczego ale jak jestem zmęczona to idę do ogrodu i tam się rozkręcam .... daje mi to tyle siły i spokoju .... kondycja jako tako jeszcze nie wysiadła pozdrawiam

Aniu_studio
- może i ujęcie ciekawe ale ostrość kiepska .... syn mnie wdraża w program do obrabiania zdjęć ale na takie intensywne treningi brakuje czasu .... czekam na zimę buziolki

An_tre
- Aneczko to nie kataklizm to maszyna zajeździła mi trawnik i mocno udeptała ..... ale zostawiam to miejsce na wjazd kolejnych maszyn ...... gorzej będzie z wylewaniem betonu .... Kombinuję bo betoniara nie ma szans wjechać .....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:17, 10 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

rany ... napisałam o Kapiasach u Madżenki ... o różach i żurawkach ... u Madżenki ... hm ... po co mi wątek ?

moje byćalboniebyć to nie małż ... ten od czasu zjazdu w ogrodzie Mimo Woli zainfekowany i chętny bardzo ... w pobliżu jest zamek w Pszczynie więc nawet ma doping w jego postaci (chyba, że znów coś pomyliłam lokalizacyjnie ) ... wrzesień to miesiąc wielu spraw ważnych i ważniejszych bo Nieletnia nam się 5 ego urodziła ... tak szczęśliwie w tatusia urodziny ... ... ja mam imieniny ... my mamy na te okoliczności wypad w góry zaplanowany ... choć z uwagi na stan kręgosłupa małża to może ulecieć w zapomnienie ... i tym samym ten sam kręgosłup może nie być w stanie mnie dowieść a mnie dowieść trzeba ... jeżeli mam zdążyć na tegoroczne spotkanie u Kapiasów ... ale ja kcem ... małż kce )) ... może się zdarzyć, że będziemy ... może ... podkreślam bo na prawdę w tej chwili sama siebie obawiam się nastawiać na gwarantowaną ...

tym razem pomyliłaś nomenklaturę (hi,hi)! To nie zamek tylko pałac. Zamek to jest obronny, a pałac dla przyjemności. Wart zobaczenia zdecydowanie! I obok muzeum sztuki socrealistycznej (przynajmniej do niedawna było, nie wiem jak teraz) równie interesujące (sorry, ale nie mogłam się powstrzymać)

sorry ... sorry ... pałac w rzeczy samej ... ... a kręgosłupik to jeszcze koleżankę pobolewa chociaż ... ? ... pałac dla przyjemności ... ...

wiem ... powoli odpuszcza ... u nas walczy jeszcze ...
Mój jesienny ogród 19:15, 10 sie 2012

Do góry
Aniu było w pól do drugiej
Wandziu, na miskantach pojawiają się wiechetki, posadziłem 3 rozplenice, też jestem ciekawy jak zakwitną, moja pampasówka rok temu miała 1 wiechetek, zobaczymy co pokaże w tym sezonie. Sierpień to jeszcze lato ale już przeplatane jesiennymi akcentami. Teraz będą trawy rządzić. Ja dalej mam zamiar sadzić trawy, ta nowa rabata to nie koniec.
Dzisiaj fociłem przed warsztatem

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 19:06, 10 sie 2012

Do góry
Witaj Eliza. Dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Budleje już mam dwie. W ubiegłym roku wyłamała mi się gałązka i wsadziłam ją do ziemi, szybko się ukorzeniła i mam drugi krzew. To samo zrobiłam z hortensją, z dużej zrobiłam sadzonki i wszystkie cztery się ukorzeniły. Na jesieni będę rozsadzać na stałe miejsce. Ketmia rzeczywiście jest bardzo dekoracyjna ponieważ zakwita kiedy większość krzewów już przekwitła. Mam jeszcze białą ketmię ale jest malutka, posadzona w ubiegłym roku.

Ta czerwona, to też ketmia, tylko bylinowa. Posadziłam ją w czerwcu. Na zimę zanika część nadziemna, a na wiosnę puszcza nowe jeszcze większe pędy.

Ogródek Hanusi po zimie 18:28, 10 sie 2012

Do góry
Zbyszku
,Nie próżnuję i całe lato dokazuję!
W ogrodzie,w lesie gdzie mnie chęć poniesie.
Trenują się stopy, kręgosłup i głowa-
I na ,,finito" jeszczem nie gotowa.

Z Wami jest mi błogo,a nawet radośnie,
A za kilka miesięcy ...będę myśleć o wiośnie.
Może zlot jakiś w mojej okolicy
Uda się wyczarować? I na to dziś liczę.

Dla moich miłych gości.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 18:20, 10 sie 2012

Do góry
Witam

Proszę o pomoc.
Kupiłam różanecznik, nie zauważyłam na najniższych liścisch brązowych plamek. Teraz z dnia na dzień robi się ich coraz więcej i rozprzestrzeniają się coraz wyżej. Roślina jest w doniczce tak jak została kupiona, bo nie przygotowałam jej jeszcze gleby. Jest zadołowana bo się wywracała. Młode listki przy łodyżkach żółcieją jakby przysychały i wykręcają się.

Ogród Sylwii od początku :) 17:58, 10 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

a żeby tak strasznie cały czas nie było

...bardzo podobają mi się ujęcia

Rany Julek, Sylwia, ale Ci się wszystko buja! To są carexy evergoldy przed kocimiętką?

Platan boski, ja też już jestem zakochana w tym drzewie. Za kompostownik synowi należą się normalnie laury i noszenie na rękach!
Ogród w Holandii 17:48, 10 sie 2012

Do góry
I na deser:
Lada chwila rozwinie się James Galway. Strasznie jestem ciekawa

A tu pozazdrościłam Weronice i też uwieczniłam teatr cieni
Ogród w Holandii 17:43, 10 sie 2012

Do góry
Dla wątpiących - oto jakie piękne są liście irysów!

Czy mój rachityczny Gracillimus wreszcie przestanie się wygłupiać?

A to są piękne liście zawilców, ale pączków ani śladu! Zakwitnie czy nie?
Miniaturowy ogródek 17:43, 10 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Tiramisu nie dają rady na słońcu - kawałek rabaty do przeróbki:

Gabi, a jakie żurawki masz na obwódce po lewej stronie - chodzi mi o te w odcieniach pomarańczu ?
Ogród w Holandii 17:40, 10 sie 2012

Do góry
Ponieważ powoli dochodzę do siebie, udało mi się zrobić kilka zdjęć

Gąszcz! Ale kontrolowany

Trzcinnik i bukszpan w słońcu

Żeby nie było! Ja też mam kultowego Limelighta

Natomiast V-F przypomina już lody truskawkowe z bitą śmietaną

Rajski ogród Ani 17:08, 10 sie 2012

Do góry
[480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/202809/original.JPG[/img]

Kolor nieba obłędny
Kolorowy ogród na piasku 17:05, 10 sie 2012

Do góry
[

Witaj Vivo po długiej nieobecności
Twoje róże wszystkie takie "rasowe" aż sie chce mieć ! ale wyobrażam sobie ,że słono też kosztują!
Ale może pomalutku ,powolutku i u mnie jakaś zagości
Kolorowy ogród na piasku 16:37, 10 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

Ciągle tu błądzę,a tyle muszę ...
Pozdrawiam

Marto, mam nadzieję, że jeszcze tu kiedyś zabłądzisz

Piękna cynia Vivo .
Jakbym mogła nie zabłądzić ...?
Pozdrawiam serdecznie
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:35, 10 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Piękny ten jest!! A jaki wysoki?
Miałam też kanny,ale nie takie piękne jak Twoje.Były jakieś wyrośniete i miały mały kwiatostan
Aż kiedyś w zimie mi zapleśniały i juz nie mam ale takie żółte to jeszcze kiedyś upoluję

witaj
moje kanny niestety wiosną zmarzły - za szybko je chyba wysadzialam. a miałam takie piękne z czerwonymi liściami i bardz dużym kwiatem. bardzo lubię te kwiaty - ładnie się prezentują posadzone w dużej ilosci
Moje zmagania ogrodowe 16:01, 10 sie 2012

Do góry
Witam!
Kubi, dziś z doskoku, dlatego tak cichutko - robiłam między innymi kureczki
Aniu, już teraz masz blisko do moich lasów, wiec zapraszam

Wczorajsza tęcza schowana częściowo w chmurach

Zmieniająca się Pinky Winky

Wiem, ze część z Was narzeka, że są problemy z wgrywaniem zdjęć, a teraz mi właśnie śmiga tak szybko, ze podpisu nie zdążę zrobić
Tam gdzie ELFy zimują 15:46, 10 sie 2012

Do góry
u mnie już trochę jesiennie ... ale ja uwielbiam jesień

Nigdy nie mów nigdy 15:34, 10 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kasiu pozwoliłam sobie wgrać u Ciebie moją rogownicę, która rośnie przy podjeździe do garażu (wiosną była mała kępka)

ta roślinka jest płożąca i widzę, że rośnie ładniej jak ma ziemię pod sobą, jak zaczyna zwisać (tak jak u mnie na podjazd) zaczyna od spodu robić się brązowa, więc u Ciebie będzie miała idealnie.

Kasiu moja propozycja jest taka. Ja spróbuję ją rozdzielic do małych doniczek juz teraz, jak się ukorzeni (mam nadzieję, że tak będzie) to we wrześniu albo Ci wyślę, albo może dojadę do Kapiasów (no ale tego nie obiecuję).

Julcia gdybyś nie mogła przyjechać do Goczałkowic, a udałoby się i wysyłałabyś, to oczywiście prześlę Ci przelew na koszty.

Damy radę nie przejmuj się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies