Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lecę w kulki... 11:13, 19 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Zajefajne I ogród i foto.... i wszystko I ten porządek........ jak Ty to robisz???? Podziw.

...nie ma co podziwiać.....
CIEMNOŚĆ zrobiła porządek...
Dzięki Aniu...

Ciemność to robi porządek w Kairze a nie u Ciebie U Ciebie jest perfekcyjnie!
Lecę w kulki... 11:06, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Zajefajne I ogród i foto.... i wszystko I ten porządek........ jak Ty to robisz???? Podziw.

...nie ma co podziwiać.....
CIEMNOŚĆ zrobiła porządek...
Dzięki Aniu...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:48, 19 wrz 2012

Do góry
opipogon na obwódkę- trochę długo trzebaby czekać na efekt
O seslerii skalnej myślisz? Czy innej?
Skalną bardzo lubię, bo to pewniak, zawsze się udaje.
Tylko w 1 miejscu coś z nią nie tak- U Kraani przerasta zielskiem. U mnie nie, i tam gdzie ją sadzę tez tego nie było.
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:45, 19 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
chyba, że taką górkę sobie zrobieę

O kurcze...........jaki widok
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:24, 19 wrz 2012

Do góry
Człowiek na chwilke odpuści przegladanie ogrodowiska i takie historie go omijają.

Sebek jak ty wytrzymujesz takie wrażenia. Daniusia powinna Ci stopniować napięcie, bo nie wytrzymasz do końca praktyk.

No i oczywiscie serdeczne gratulacje z okazji kolejnej setki.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:12, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie.
Z chwastami mieszkaliśmy dwa lata....dla jednych to może niewiele ,ale dla mnie to był horror.
Zdjęcia będę dodawała stopniowo, jeszcze mam parę fotek pomiędzy tym co było a co jest teraz.Wieczorkiem dodam kilka zdjęć.A już póżniej będę leciała z tym co mam i oczywiście czego mi brakuje, nad czym nie mogę zapanować i z pytaniami oczywiście
Gdybym tak nagle zaczęła dodawać te wszystkie zdjęcia których mam masę i które uwielbiam robić to bym wszystkich zanudziła....
Cudowny okaz - oczywiście nie z mojego ogródka hahaha .Zdjęcie zrobione w Hiszpanii

Mogłabym mieć u siebie takie cudo

Uuu... w Hiszpani. Już myślałam, że przed domem asz takie palmy
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:08, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
A teraz rzeczy, których niestety nie kupiłam.................mam zdjęcia na pamiątkę - tak żeby przypominały mi ......że bez przyczepki nie jade na wakacje
mój M twierdzi że mi odbiło ja jednak chciałabym samochód "rozciągliwy" w miarę potrzeb
cztery krzesełka

uchwyt na wąż ogrodowy

skrzynka na listy

wielki lampion

śliczna waga wraz z kompletem odważników

kolejna skrzynka na listy

stara złota kasa sklepowa

donice na szczęście nie na sprzedaż !!!! to była ulga dla mnie !!!!

Prosze nie pytajcie o ceny i o to czemu ja czegoś nie kupiłam..........jak oglądam te fotki to serce mi krwawi czas kupić TIRa ceny były niskie jak cholera!

Ja niestety tak samo mam zawsze jak jade na wakacje to klne ze nie mam TIRA bo zawszw jestesmy obwładowani I zakazdeym razem ze nastepnym razem jak bedzie sie jechac to wynajmiemy TIRA i pojeździmy po europie i nie tylko i bedziemy skupować zeczy które mi sie podobaja i czego nie mam w Polsce Ale nigdy pużniej tego nie robie Zeczy przepiekne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:03, 19 wrz 2012

Do góry
Kupiłam też 2 borówki i truskaweczki w OBI

A to moje wczorajsze zakupy

2 większe borówki, 2 aronie, 2 pigwowce, 40 truskawe i 20 poziomek.
Korzystając z tego że panowie od ogrodu są jeszcze do końca tygodnia zasadzą mi to wszystko od razu.
Ja jestem w trakcie przygotowań do chrztu najmłodszego
i mam prawdziwe urwanie głowy w tym tygodniu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:59, 19 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Sadż cebulki gdzie popadnie, potem wykopiesz, ale wiosną będzisz miałą wrażenie swojego raju..... a za 10 zł to cena bardzo dobra...
Ja do dziś uważam, że najbardziej cieszą kwiaty wiosenne.... nie mam gdzie sadzić, ale napewno coś jeszcze kupię i powtykam.... a co.... więcej radości po zimie

Idąc tym torem dokupiłam w poniedziałek kolejne cebuli.
Wykupiłam 2 Lidle
W każdym z nich inni kupujący wzięli mnie za pracownika, z takim zaangażowaniem wybierałam najfajniejsze okazy

Grill ogrodowy 08:53, 19 wrz 2012

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
a taki jegomość stoi sobie u mnie

Bardzo ładny grill. Gdyby nie to, ze żyje w ciąfgłym pędzie, tez pewnie bym sobie na taki pozwolił - a tak to nie pozostaje mi nic innego, jak korzystać z dobrodziejstw sklepów.
Sosnowo 08:49, 19 wrz 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

Łał, Danusiu! Wiedziałam, że ciekawie się zapowiada ten wgłębnik i wszosowisko, ale rezultat przerósł moją imaginację:!)

Re-we-la-cyj-nie!!!!

Czy tam miałaś naturalny spadek, bo nie pamietam, albo mało dokładnie czytałam.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:43, 19 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
WITAM WSZYSTKICH !
Jestem tutaj nowa , mam nadzieję że przyjmiecie mnie do grona miłośników ogrodów . Jestem zachwycona waszymi ogrodami są porostu boskie !!!
Mam na imię Bogusia i mieszkam w nowym domku z mężem i 2 córkami 4 lata a ogród powstaje dopiero od 2,5 roku !Nasza działka jest powierzchni 17 arów . Ogród jest dopiero w trakcie realizacji , ciągle coś sadze ,przesadzam ,zmieniam .Czeka mnie dużo pracy ...!
Wszystkich serdecznie pozdrawiam !!!

A teraz pokaże wam kilka fotek mojego ogrodu .

A gdzie Twój wątek Bogusiu? Jak do Ciebie trafić?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 19 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
A ja kupiłam takie brzozy u nas po 65 zł w wys do 2m. Szybko rosną więc warto kupić.Takie powyżej kosztują około 130zł. Moje urosły przez 4 miesiące 80cm . Jak pojadę do Wrocławia to mogę Ci przytargać te 5 szt

Takie były przy zakupie

Moniko, a czy to nie są zwykłe brzozy? Bo jakieś takie listki mają mniejsze niż te brzozy pożyteczne, które widziałam w szkółce... A Ty u siebie masz zywkłe brzozy, czy jakieś odmianowe? Danusia poleca jeszcze himalajskie, ale nigdzie ich u nas nie widziałam...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:39, 19 wrz 2012

Do góry
Papka jabłkowo-aroniowa w słoiczkach. Nawet niezła w smaku i kolor ma ładny - ciemnobordowy. Koniec przetworów w tym sezonie

Ostatnie pomidorki w doniczkach do góry nogami:

Pochwalę się moją jabłonką szpalerową - jeszcze ze 2 piętra by się jej przydały, ale chyba nic z tego...
za wcześnie zaczęłam ją kształtować - teraz już wiem

Z tyłu miejsce pod maliny Powoli kończą owocowanie, jak zrzucą liście - przesadzam spomiędzy cisów

I jabłuszka - to Szampion - w zbliżeniu:

I rabata nad którą się znęcam - jakoś długo mi idzie...
Jeszcze z 5 trawek dzisiaj dokupię, resztę uzupełnię chyba poziomkami i już. Nad tymi irysami się zastanawiam proponowanymi przez Renatkę - ewentualnie w którym miejscu??

Rajgras za brązowymi turzycami - wiosną jest łądny (dzięki, Ozz!) i wysoki ok 30 cm, zanim turzyca się rozbuja. A potem turzyca ją zakryje - jak teraz. Chyba ok...
Nigdy nie mów nigdy 08:37, 19 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
witam , przyszłam się porozglądać jak u pani .....?podoba mi się taki styl ogrodu.. .Mam pytanie czy daje pani folie pod korę ?

Wszyscy tu mówimy sobie na ty
Trochę mi brakuje, żeby można mówić ogród Ale dążę do tego. W przyszłym roku będzie postęp, bo położymy kostkę wokół domu i dokończę rabatki Ale bardzo mi miło, że ten mój początek komuś się podoba
Była agro pod korą, ale wywaliliśmy w lipcu. Pokazywałam jak tuje wyglądały pod agro

pooglądaj sobie ten wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

dość grubo mam teraz kory i coraz rzadziej rosną chwaściory

Zimozielony ogród przy białym domu 08:18, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mamy magiczną kulę dziś.

ale najpierw Zdzisław macha

Magiczna kula już jest i teraz zacznie się ostateczne czarowanie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:13, 19 wrz 2012

Do góry
A ja kupiłam takie brzozy u nas po 65 zł w wys do 2m. Szybko rosną więc warto kupić.Takie powyżej kosztują około 130zł. Moje urosły przez 4 miesiące 80cm . Jak pojadę do Wrocławia to mogę Ci przytargać te 5 szt

Takie były przy zakupie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:09, 19 wrz 2012

Do góry
słuchajcie zapomniałam napisać że w Biedronce są cebule, nie wiem czy we wszystkich są takie same widziałam dwie ceny 2,90 chyba za tulipany 8szt i 3,90 za czosnki fioletowe te wielkie. W ubiegłym roku kupowałam te czosnki w biedronce
Zimozielony ogród przy białym domu 08:00, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dekiel zamaskowany.

Nie mogę się napatrzeć...CUDNY ogród!
Danusiu mam pytanie - czy żwirek jest wysypany bezpośrednio na ziemię, bo wiem, że nie tolerujesz szmat, ale jakoś pod żwirek nie wyobrażam sobie bez szmaty... I jak mogłabym sie dowiedzieć jaka warstwa tego żwirku jest nasypana?
I jeszcze jedno mnie nurtuje od jakiegoś czasu - bardzo często widzę, że rośliny (przede wszystkim chodzi mi o formowane bukszpany, cisy itp. czy np. też rh) są sadzone blisko siebie. Czy można je utrzymać w jednej wielkości i i formie przez np. 10 czy 15 lat, bo przecież wszystko rośnie..czy za wiele lat nie zrobi się z tego jedna plama? Ja na razie też tak sadzę, ale nigdy do końca nie wiem ile miejsca mam zostawić, bo na razie wszysko jest małe i jakoś wygląda, ale co będzie za iles tam lat?
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 06:49, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tutaj raczej typowo ogrodowiskowo
KULKI BUKSZPANOWE

[img

Jak oni to podlewają???? U mnie po jednym upalnym dniu wszystko mdleje.... Czy stosują donice z nawadnianiem???? Nie wydaje mi się....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies