Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 08:43, 19 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
WITAM WSZYSTKICH !
Jestem tutaj nowa , mam nadzieję że przyjmiecie mnie do grona miłośników ogrodów . Jestem zachwycona waszymi ogrodami są porostu boskie !!!
Mam na imię Bogusia i mieszkam w nowym domku z mężem i 2 córkami 4 lata a ogród powstaje dopiero od 2,5 roku !Nasza działka jest powierzchni 17 arów . Ogród jest dopiero w trakcie realizacji , ciągle coś sadze ,przesadzam ,zmieniam .Czeka mnie dużo pracy ...!
Wszystkich serdecznie pozdrawiam !!!

A teraz pokaże wam kilka fotek mojego ogrodu .

A gdzie Twój wątek Bogusiu? Jak do Ciebie trafić?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:40, 19 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
A ja kupiłam takie brzozy u nas po 65 zł w wys do 2m. Szybko rosną więc warto kupić.Takie powyżej kosztują około 130zł. Moje urosły przez 4 miesiące 80cm . Jak pojadę do Wrocławia to mogę Ci przytargać te 5 szt

Takie były przy zakupie

Moniko, a czy to nie są zwykłe brzozy? Bo jakieś takie listki mają mniejsze niż te brzozy pożyteczne, które widziałam w szkółce... A Ty u siebie masz zywkłe brzozy, czy jakieś odmianowe? Danusia poleca jeszcze himalajskie, ale nigdzie ich u nas nie widziałam...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:39, 19 wrz 2012

Do góry
Papka jabłkowo-aroniowa w słoiczkach. Nawet niezła w smaku i kolor ma ładny - ciemnobordowy. Koniec przetworów w tym sezonie

Ostatnie pomidorki w doniczkach do góry nogami:

Pochwalę się moją jabłonką szpalerową - jeszcze ze 2 piętra by się jej przydały, ale chyba nic z tego...
za wcześnie zaczęłam ją kształtować - teraz już wiem

Z tyłu miejsce pod maliny Powoli kończą owocowanie, jak zrzucą liście - przesadzam spomiędzy cisów

I jabłuszka - to Szampion - w zbliżeniu:

I rabata nad którą się znęcam - jakoś długo mi idzie...
Jeszcze z 5 trawek dzisiaj dokupię, resztę uzupełnię chyba poziomkami i już. Nad tymi irysami się zastanawiam proponowanymi przez Renatkę - ewentualnie w którym miejscu??

Rajgras za brązowymi turzycami - wiosną jest łądny (dzięki, Ozz!) i wysoki ok 30 cm, zanim turzyca się rozbuja. A potem turzyca ją zakryje - jak teraz. Chyba ok...
Nigdy nie mów nigdy 08:37, 19 wrz 2012

Do góry
Bogusia napisał(a)
witam , przyszłam się porozglądać jak u pani .....?podoba mi się taki styl ogrodu.. .Mam pytanie czy daje pani folie pod korę ?

Wszyscy tu mówimy sobie na ty
Trochę mi brakuje, żeby można mówić ogród Ale dążę do tego. W przyszłym roku będzie postęp, bo położymy kostkę wokół domu i dokończę rabatki Ale bardzo mi miło, że ten mój początek komuś się podoba
Była agro pod korą, ale wywaliliśmy w lipcu. Pokazywałam jak tuje wyglądały pod agro

pooglądaj sobie ten wątek

https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

dość grubo mam teraz kory i coraz rzadziej rosną chwaściory

Zimozielony ogród przy białym domu 08:18, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mamy magiczną kulę dziś.

ale najpierw Zdzisław macha

Magiczna kula już jest i teraz zacznie się ostateczne czarowanie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:13, 19 wrz 2012

Do góry
A ja kupiłam takie brzozy u nas po 65 zł w wys do 2m. Szybko rosną więc warto kupić.Takie powyżej kosztują około 130zł. Moje urosły przez 4 miesiące 80cm . Jak pojadę do Wrocławia to mogę Ci przytargać te 5 szt

Takie były przy zakupie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:09, 19 wrz 2012

Do góry
słuchajcie zapomniałam napisać że w Biedronce są cebule, nie wiem czy we wszystkich są takie same widziałam dwie ceny 2,90 chyba za tulipany 8szt i 3,90 za czosnki fioletowe te wielkie. W ubiegłym roku kupowałam te czosnki w biedronce
Zimozielony ogród przy białym domu 08:00, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dekiel zamaskowany.

Nie mogę się napatrzeć...CUDNY ogród!
Danusiu mam pytanie - czy żwirek jest wysypany bezpośrednio na ziemię, bo wiem, że nie tolerujesz szmat, ale jakoś pod żwirek nie wyobrażam sobie bez szmaty... I jak mogłabym sie dowiedzieć jaka warstwa tego żwirku jest nasypana?
I jeszcze jedno mnie nurtuje od jakiegoś czasu - bardzo często widzę, że rośliny (przede wszystkim chodzi mi o formowane bukszpany, cisy itp. czy np. też rh) są sadzone blisko siebie. Czy można je utrzymać w jednej wielkości i i formie przez np. 10 czy 15 lat, bo przecież wszystko rośnie..czy za wiele lat nie zrobi się z tego jedna plama? Ja na razie też tak sadzę, ale nigdy do końca nie wiem ile miejsca mam zostawić, bo na razie wszysko jest małe i jakoś wygląda, ale co będzie za iles tam lat?
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 06:49, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tutaj raczej typowo ogrodowiskowo
KULKI BUKSZPANOWE

[img

Jak oni to podlewają???? U mnie po jednym upalnym dniu wszystko mdleje.... Czy stosują donice z nawadnianiem???? Nie wydaje mi się....
Bluszcz pospolity - Hedera helix 00:43, 19 wrz 2012

Do góry
Stare okazy obficie zakwitają. Kwiaty są miododajne, często odwiedzane przez pszczoły, osy i... mrówki

Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 00:34, 19 wrz 2012

Do góry
Owoce winobluszczu stanowią dodatkową dekorację

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 00:16, 19 wrz 2012

Do góry
Tutaj raczej typowo ogrodowiskowo

ARANŻACJA DONICY

KULKI BUKSZPANOWE

TOPIARY

Na okrągło:) 00:06, 19 wrz 2012

Do góry
motylla napisał(a)

Że nie wspomnę o bluszczu pochłaniającym przestrzeń Dianko i Moniu

Budleja wyrosła bujnie, chyli się do samej ziemi:

Alba rose wciąż zdobią:

witaj kochaniutka
wszystko pieknie rośnie o bluszczu nawet nie wspomnę...
pozdrawiam
Lecę w kulki... 00:04, 19 wrz 2012

Do góry

Zajefajne I ogród i foto.... i wszystko I ten porządek........ jak Ty to robisz???? Podziw.
Mój jesienny ogród 00:01, 19 wrz 2012

Do góry
Bogdziu i Marzenko witajcie, dzisiaj piękny dzionek był, kolorki coraz ładniejsze. Berberysy już pięknie wyglądają, miskant też już żółknie. Idze to co lubię, Marzenko. Roboty co nie miara i w zakładzie i na podwórku.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:00, 19 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Na czym pięknie wybielonym leży hortensja????? Plizzz, ślicznie wygląda!

na stole ... lata walki z wiekową paćką go pokrywającą ... miesiące szorowania papierem i szczotą drucianą ... no i już po kilku latach voila ... jest taki jak chciałam ... własnymi ręcami ... żeby nie było za różowo to nogi jeszcze do dopieszczenia

napisze krótko ZDOLNA BESTYJKA
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:57, 18 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

To Ula normalne, że są ograniczenia, masz czas, nie spiesz się, lepiej wyjdzie; trawka juz bardzo znana na forum, turzyca szerokolistna variegata, rośnie w kępy, wysoka do 40 cm, ładna i bezproblemowa
oczywiście chętnie ci dam, co roku rozdaję, tyle tego u mnie się wysiewa i wyrasta; teraz jeszcze jest pęcherznica i pięciornik żółty
oto ona

Irenko czy to ta trawa, którą od Ciebie dostałam??? U mnie ma jakieś szersze liście?? Czy to tylko złudzenie na zdjęciu?

To jest trawka

"Miła Irenka"
Miniaturowy ogródek 23:57, 18 wrz 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Ech........ połowa Ogrodowiska marzy o takiej fotce.......

Połowa męska.... bo żeńska chyba w 99%
Miniaturowy ogródek 23:55, 18 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kochani... trąbić na 30 września bo ja jak ta papuga.. łeb se urwę ale musze to zobaczyć....
I Laurka pięknie się prezentuje, przyćmiła te śliczne trawki
Buziole Laurce od ogrodowiskowej Ciotki Anki
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:50, 18 wrz 2012

Do góry
Tutaj oczywiste oczywistości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies