Moniko, a czy to nie są zwykłe brzozy? Bo jakieś takie listki mają mniejsze niż te brzozy pożyteczne, które widziałam w szkółce... A Ty u siebie masz zywkłe brzozy, czy jakieś odmianowe? Danusia poleca jeszcze himalajskie, ale nigdzie ich u nas nie widziałam...
Papka jabłkowo-aroniowa w słoiczkach. Nawet niezła w smaku i kolor ma ładny - ciemnobordowy. Koniec przetworów w tym sezonie
Ostatnie pomidorki w doniczkach do góry nogami:
Pochwalę się moją jabłonką szpalerową - jeszcze ze 2 piętra by się jej przydały, ale chyba nic z tego...
za wcześnie zaczęłam ją kształtować - teraz już wiem
Z tyłu miejsce pod maliny Powoli kończą owocowanie, jak zrzucą liście - przesadzam spomiędzy cisów
I jabłuszka - to Szampion - w zbliżeniu:
I rabata nad którą się znęcam - jakoś długo mi idzie...
Jeszcze z 5 trawek dzisiaj dokupię, resztę uzupełnię chyba poziomkami i już. Nad tymi irysami się zastanawiam proponowanymi przez Renatkę - ewentualnie w którym miejscu??
Rajgras za brązowymi turzycami - wiosną jest łądny (dzięki, Ozz!) i wysoki ok 30 cm, zanim turzyca się rozbuja. A potem turzyca ją zakryje - jak teraz. Chyba ok...
Wszyscy tu mówimy sobie na ty
Trochę mi brakuje, żeby można mówić ogród Ale dążę do tego. W przyszłym roku będzie postęp, bo położymy kostkę wokół domu i dokończę rabatki Ale bardzo mi miło, że ten mój początek komuś się podoba
Była agro pod korą, ale wywaliliśmy w lipcu. Pokazywałam jak tuje wyglądały pod agro
A ja kupiłam takie brzozy u nas po 65 zł w wys do 2m. Szybko rosną więc warto kupić.Takie powyżej kosztują około 130zł. Moje urosły przez 4 miesiące 80cm . Jak pojadę do Wrocławia to mogę Ci przytargać te 5 szt
słuchajcie zapomniałam napisać że w Biedronce są cebule, nie wiem czy we wszystkich są takie same widziałam dwie ceny 2,90 chyba za tulipany 8szt i 3,90 za czosnki fioletowe te wielkie. W ubiegłym roku kupowałam te czosnki w biedronce
Nie mogę się napatrzeć...CUDNY ogród!
Danusiu mam pytanie - czy żwirek jest wysypany bezpośrednio na ziemię, bo wiem, że nie tolerujesz szmat, ale jakoś pod żwirek nie wyobrażam sobie bez szmaty... I jak mogłabym sie dowiedzieć jaka warstwa tego żwirku jest nasypana?
I jeszcze jedno mnie nurtuje od jakiegoś czasu - bardzo często widzę, że rośliny (przede wszystkim chodzi mi o formowane bukszpany, cisy itp. czy np. też rh) są sadzone blisko siebie. Czy można je utrzymać w jednej wielkości i i formie przez np. 10 czy 15 lat, bo przecież wszystko rośnie..czy za wiele lat nie zrobi się z tego jedna plama? Ja na razie też tak sadzę, ale nigdy do końca nie wiem ile miejsca mam zostawić, bo na razie wszysko jest małe i jakoś wygląda, ale co będzie za iles tam lat?
Bogdziu i Marzenko witajcie, dzisiaj piękny dzionek był, kolorki coraz ładniejsze. Berberysy już pięknie wyglądają, miskant też już żółknie. Idze to co lubię, Marzenko. Roboty co nie miara i w zakładzie i na podwórku.
To Ula normalne, że są ograniczenia, masz czas, nie spiesz się, lepiej wyjdzie; trawka juz bardzo znana na forum, turzyca szerokolistna variegata, rośnie w kępy, wysoka do 40 cm, ładna i bezproblemowa
oczywiście chętnie ci dam, co roku rozdaję, tyle tego u mnie się wysiewa i wyrasta; teraz jeszcze jest pęcherznica i pięciornik żółty
oto ona
Irenko czy to ta trawa, którą od Ciebie dostałam??? U mnie ma jakieś szersze liście?? Czy to tylko złudzenie na zdjęciu?
Kochani... trąbić na 30 września bo ja jak ta papuga.. łeb se urwę ale musze to zobaczyć....
I Laurka pięknie się prezentuje, przyćmiła te śliczne trawki
Buziole Laurce od ogrodowiskowej Ciotki Anki