Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:04, 18 wrz 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Gratuluje Sebciu ....a to tak żebyś tylko nie ten ketchup wcinał

to chyba nie przejdzie - Sebek jest antywarzywny

gratulacje i powodzenie na praktykach
Kolorowe rabaty 21:03, 18 wrz 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Gościnnie nie jest Musiałam odwołać fajne spotkanie z Koleżanką ponieważ jest koszmarnie,ale obiecują ,że będzie lepiej
Pozdrawiam

uuuuuu........ jak nam ulicę jesienią zaczęli robić, to ich zima zastała, dopiero wiosną skończyli.

Ale u was inna ekipa robi
Złocień czerwonawy 'Clara Curtis' (Chrysanthemum grupa Rubellum ) 21:02, 18 wrz 2012

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 18 wrz 2012

Do góry
za domem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:59, 18 wrz 2012

Do góry
Nooo ..... jestem pod wrażeniem. Gabik - Danusia - Sebek - Maja ............. niezły komplet.

Gratuluję kolejnej seteczki

jak zwykle spóźniona, ale chyba wybaczysz.
Rajski ogród Ani 20:46, 18 wrz 2012

Do góry
Aneczko rozkrzewiła się, bo ja do jednej donicy wsadziłam po kilka sadzonek żeby był efekt

Grembosiowo 20:39, 18 wrz 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Witaj, uśmiecham się, bo z takiej samej kostki układałam kilka dni temu fragment ścieżki i podobnie rozmieściłam te czarne. Czy hortensji wystarczy miejsca za kilka lat?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:39, 18 wrz 2012

Do góry
zakol13 napisał(a)
Jeszcze mam takie pytanie: czy wiecie co to może być?

To nie jest chwastnica, a jakaś trawa z mieszanki. Ja też kiedyś kupiłam trawnik z rolki i rośnie podobnie, co mnie strasznie wkurza Ta trawa jakby rosła w powietrzu i jest jaśniejsza niż pozostałe.

Producent pochwalił się, że nareszcie ma trawę która wolno rośnie Ale ona jest okropna i wymieniam na szybko rosnącą. Nie wiem co to za gatunek trawy
Lecę w kulki... 20:36, 18 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...ja to dziś kupiłam.....nie obfociłam....
Najpierw musiałam polatać z latarenką.....
i nocka mnie złapała....z serbami trochę ciężko polatać...zostawiłam na jutro latanie...

Te krótkie dni mnie wnerwiają....wczoraj przycinałam tawułki przy halogenie z kamery eMa, złapały mączniaka...pryskałam 2x topsinem, ale wolałam pozbyć się tych porażonych liści....

Na pocieszenie......zdjęcia nocne.....kałuż

Oj Ancuś - booooskie!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:34, 18 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzisiejszy dzień - był baaardzo udany Zapamiętam go do końca życia

Ogród GabiK - no cukiereczek Program na pewno wypadnie świetnie (koniecznie oglądajcie 30 września Maję ). Fajnie było zobaczyć jak się nagrywa program "od kuchni" - ekipa jest świetna

A potem pojechaliśmy do zimozielonego....I wspomnienia z programu nagle zanikły....

Dowiedzieliśmy się, że przyjechała szklana kula, więc lecę i mniej więcej tak to wyglądało
o - i tak
A jak ją właczyli to już w ogóle wyglądałem tak

Nooooo witamy w 21 wieku - właściciele także nie kryli zachwytu - i wcale się im nie dziwię

Także zapraszam na relację do ogrodu GabiK no i koniecznie na serial do zimozielonego

Pozdrawiam Was serdecznie - tyle dziś we mnie szczęścia, że chyba trudno będzie mi zasnąć

no to narozrabiałeś ... nie tylko Ty nie zaśniesz? ...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:32, 18 wrz 2012

Do góry
Jeszcze mam takie pytanie: czy wiecie co to może być?

Rośnie nisko i unika noża kosiarki, z korzenia idzie sobie łodyżka, która na górze rozgałęzia się na kilka(naście) mniejszych. Daje to efekt niezwykle gęstej darni ale wygląda to okropnie (żółte plamy z daleka bo to trawsko jest bardzo jasno zielone, prawie żółte). Bardzo łatwo wyłazi z ziemi razem z korzeniem. Rośnie w małych skupiskach ale z czasem coraz bardziej się rozprzestrzeniają i całkowicie zagłuszają trawę. Po wyciągnięciu ich pozostaje sama ziemia, tam już normalnej trawy nie ma . źdźbła są mniejsze (węższe, drobniejsze) od reszty trawy.

Nie jest to raczej kostrzewa bo tą też mam, (szerokie ciemno zielone źdźbła, bardzo trudno wyłażą z ziemi, tworzą kępy)
Rajski ogród Ani 20:32, 18 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Kobea biała

Och Aniu, jak ładnie masz rozkrzewione te kobee ja swoje posadziłam późno i na razie pokazują po kilka kwiatków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:30, 18 wrz 2012

Do góry
pamietacie jak mówiłam o chwastach? a Wy powiedzieliście że przesadzam? otóż po 2 tygodniach urlopu plusponad tygodniu kontuzji ręki moje chwasty mają się tak .

Dzisiaj moja ręka już jest prawie ok więc poszłam na wojne z chwastami. Słoneczko pięęęknie świeciło, a ja przystapiłam do ataku... Bitwa jeszcze trwa... bo trudno wygrać z takim przeciwnikiem w jeden dzień, ale już widzę światełko w tunelu...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 18 wrz 2012

Do góry
Dzisiejszy dzień - był baaardzo udany Zapamiętam go do końca życia

Ogród GabiK - no cukiereczek Program na pewno wypadnie świetnie (koniecznie oglądajcie 30 września Maję ). Fajnie było zobaczyć jak się nagrywa program "od kuchni" - ekipa jest świetna

A potem pojechaliśmy do zimozielonego....I wspomnienia z programu nagle zanikły....

Dowiedzieliśmy się, że przyjechała szklana kula, więc lecę i mniej więcej tak to wyglądało
o - i tak
A jak ją właczyli to już w ogóle wyglądałem tak

Nooooo witamy w 21 wieku - właściciele także nie kryli zachwytu - i wcale się im nie dziwię

Także zapraszam na relację do ogrodu GabiK no i koniecznie na serial do zimozielonego

Pozdrawiam Was serdecznie - tyle dziś we mnie szczęścia, że chyba trudno będzie mi zasnąć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:25, 18 wrz 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:24, 18 wrz 2012

Do góry

my girl

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:24, 18 wrz 2012

Do góry

Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 20:24, 18 wrz 2012

Do góry
Nie czy wam pokazywałam jak bez mojej wiedzy i zgody zasiał mi sie ..............pomidor??? Nie? no to sobie wyobraźcie, ze tak. Sam się zasiał, wyrósł i zakwitł .....we wrzesniu!!!!

Myślałam, że nic z niego nie bedzie. No, a o owocach to nawet nie marzyłam ! Przecież to nie pora na pomidory!! I co? Dziś z ciekawości zajrzałam ( kurcze w tym wieku musiałam się schylić do poziomu zero ) pod krzaczek i co widzę??? ano TO.....

co wy na to????
Teraz powiedzcie, jak to zrobić aby ich nie zmarnować? Przecież to moje pierwsze pomidory!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:24, 18 wrz 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:23, 18 wrz 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies