Cieszę się,że moje rady były pomocne i hoja zawstydziła się i postanowiła zakwitnąć.Teraz będzie kwitła bez przerwy...tylko jej nie przelej,ona lubi sucho.Serdecznie pozdrawiam.Ładna.
Sylwia, a jak go chronisz na zimę; moje są w donicy, to pewnie na zimę coś z nimi trzeba zrobić?
wszystko pięknie się u ciebie rozzrasta, i tak fajnie zaplanowane, łąd i harmonia
...moje gratulacje spóźnione.....
zamiast kwiatka będzie.....ważka
bardziej do salamandry pasuje...
pozdrawiam
Dzięki Aniu . Zdjęcie piekne i nie tak łatwo je zrobic. Mam kilka zdjęc ważek to wiem jakie to ruchliwe bestie. Najłatwiej zrobic rano jak jest jeszcze chłodno i rosa to wtedy łaskawie siedzą na roślinach a potem małe już szanse.
Oki, ja dziś spadam, bo jutro do pracy trzeba wstać. Jak dobrze, że tylko 2 dni kieratu i znów weekend. Dobrej nocki, nocne marki ogrodowiskowe
Ostatnie zdjęcie, coś tu tę hortensję i jeżówkę widać W tle perukowiec.
I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.
Zbyszku u mojej znajomej jest katalpa podsadzona bluszczem wijącym sie po pniu, ładnie to wygląda, może teraz jeszcze za wcześnie, bo słaby pień, ale ładnie wyglądałaby myślę wokół pasychandra, a może kępy np rozplenicy?
A swoja drogą dużo jeszcze jest osób wokół nas nie znających się czyli niewtajemniczonych trzeba puszczać to mimo ucha
Sprzęt jak sprzęt, ale jaka ekipa!
Fajnie się za te rabaty zabieracie - tak od początku profesjonalnie A te które już istnieją - typowo ogrodowiskowe miodzio - wszystkie ogrodowiskowe roślinki posadzone jak przez ekipę Gardenarium i wg projektu Danusi
Sebek - dzięki
Marzenko - mniam, mniam tylko, że dooopa rośnie No ale dzieci zachwycone
A tu jeszcze mam kilka zdjęć z wczorajszej kawy na tarasie, siadam z kawą przy stoliku i oddaję się ogrodowym rozmyślaniom
Aktualnie na tapecie moje nowe chciejstwa - beczka na deszczówkę i obornik.. Mam sąsiada, który hoduje krowy i konie Myśle, że taki prezent dobrze zrobi moim roślinkom na zimę - szczególnie tym :