Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 17:24, 07 sie 2012

Do góry
Bogdziu pozdrawiam kwiatek lotosu przesyłam z arboretum
Ogrodomania Oli 17:17, 07 sie 2012

Do góry

Kompletny brak pomysłu 17:11, 07 sie 2012

Do góry
A jeśli nie różanka w tym miejscu to co innego?

Chyba bym wolała by róże rosły w tym miejscu, dziś na ogrodowisku wyczytałam że w cieniu też dadzą radę. A może macie inny pomysł jak zagospodarowac ten kącik?

Mój kawałek raju II 17:03, 07 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Cd, Bolestraszyc, lilie wodne

Aniu wracałam do fotek ze spotkania u Ani! Podziwiam Cię ! daleką drogę przebyłaś! ale po fotkach widać ,że warto było! Lilie wodne -EHHH pozdrawiam!

Celinko, bardzo ważna była dla mnie ta podróż, nigdy nie byłam w tamtych stronach
Ogród w Alei Lipowej... 17:01, 07 sie 2012

Do góry
Cykas wypuścił nowe liście. Bardzo fajnie wyglądają. Teraz to chyba większą doniczkę muszę zakupić i postawić na podłodze.

tu jeszcze małe w środku

i teraz już wysokie

z bliska

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 17:00, 07 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mam drobne pytanie
Kto nie życzy sobie swojej podobizny na forum proszę dać mi jakiś znak informacyjny

Zbysiu......... mój ogród przy Twoim psalmie to jest miernota....

Martek.... już wszystkie podobizny były.....

I jedno z przemyśleń i rozmów pozakuluarowych...... dla potomnych na spotkaniach... by nie psuć atmosfery, która jest wspaniała, serdeczna...i niezapomniana...

A teraz odrobina czegoś co mi łazi po głowie.... i jedyna rzecz jaka mi się nie podobała na spotkaniu..mojego M doprowadziłam do pionu i zabroniłam wszelkich tego typu dyskusji.... jak rasowy facet też go czasami ponosi...

NIE MIESZAJMY POLITYKI DO OGRODÓW..TO NIE WIEC POLITYCZNY!!!

POLITYKĘ ZOSTAWMY W DOMU I NA INNEGO TYPU SPOTKANIA

WIĘKSZOŚCI OGRODOMANIAKÓW NIE INTERESUJĄ NA ZLOCIE DYSPUTY KTO JEST LEPSZY..PO CZY PIS..... PRZEZ TE KILKA GODIN MOŻNA ŻYĆ BEZ TEGO TYPU PROBLEMÓW.

Proszę się nie obrażać, ale obserwujac i przysłuchując sie z boku..... zażartej dyskusjai..... hmmmm mi się to nie podobało.....

Są inne problemy...np gdzie posadzić Roberta parówki....

Puste pole z wysepką kwiatową 17:00, 07 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

[
Tereniu – jak pewnie zauważyłaś powyżej – doznałam ogromnego rozczarowania: to, co miało być jeżówką, jest chwaściorem, a miałam nadzieję, że podsadzę nią lawendę... Trza mi znowu siać... I czekać...

Mój ulubiony rozchodnik – od babuleńki... Nazwała go „Królewski”

[/img]

Nie siej, przecież będziesz u Ani, ona oferowała jeżówki

Mama (ta od Rozlewiska, więc to mama M.) mówi na rozchodnik "Kwiat pustyni"
Piękny ten Twój Jak wszystko u Ciebie
Hortensje cudne

ale piękny!!!
Zielony Punkt - ogród Finki 16:59, 07 sie 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Cześć Martuś, pewnie nie zaglądałaś na mój wątek, ale może chciałabyś poznać dotychczasowe losy funkii dla której wymyśliłaś imię na spotkaniu u Ewy-Pszczelarni (to chyba jesteś matką chrzestną). Hosta Izago, ma się dobrze.Jest samoistną mutacją zielonej hosty znalezioną w czasie podróży na to spotkanie. Nie wiem czy pamiętasz, bo wrażeń było mnóstwo, wieczór z puszczaniem wianków
Początkowo zasychał jej brzeg liścia (zostawiłam tylko jeden)

Ale po jakimś czasie wypuściła nowe kły

które zaczęły rosnąć

i wygląda na to utrzymują paski czyli jest szansa na nową odmianę

Dzięki za nazwę, uchwaliłyśmy z Małgosią, że zostaje Izago

Czy ja mam swój udział w powstaniu tej hosty? O ile pamiętam była dzielona na moim gruncie w niedzielę przed śniadaniem?
Pokażę nasz ogród 16:58, 07 sie 2012

Do góry
asica napisał(a)
Ogród z daleka:

i z bliska

. Pięknie!!!!!
Wydzielenie warzywniaka 16:54, 07 sie 2012

Do góry
asica napisał(a)
Ścieżki w warzywniaku: główne mają ok 80-85cm; te węższe po bokach 60cm. Wytyczałam je na oko sznurkami i patrzyłam czy wygląda ok.
Kanciki w warzywniaku wycina się równie łatwo jak na innych rabatach. Może nawet prościej, bo od sznurka. Niepotrzebnie się ich obawiałam.
A warzywniak stał się niemal spacerowym miejsce w ogrodzie. Znajomi, którzy doradzali życzliwie zaorać ten "śmietnik" teraz spacerują suchą nogą po zielonej trawce, zrywają ogórki, szczypior , pomidory prosto z krzaka i chwalą " ale ładnie, ale fajnie".

Cudowny Wszystko do siebie pasuje rabatki, szklarenka, no i żywopłot. Ja tez planuje warzywniak ale niestety w sporo mniejszym wydaniu. Czy ten żywopłot to ligustr?
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 16:53, 07 sie 2012

Do góry
a kto sie chowa w szuwarach?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:49, 07 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
No tak jak M bakcyla załapał to chyba dom rodzicówbędziecie musieli wyburzyć lub ogród starszyźnie zaanektować
Ćwicz Adasiu, ćwicz, mięsnie musi wzmacniać bo sadzenia cię czeka pj, czeka....

złapał ... Anny areały zrobiły na nim kolosalne wrażenie ... Kazek ze swoim stoickim spokojem jeszcze większe ... niezbyt dobrze, że zobaczył umiejące kuchnię opanować kobiety ... no ale to kiedyś musiało się stać ... a to proszę jak się potym odkryciu rozmarzył

i z dziewczynami ... czyli grupa trzymająca kuchnię ... brakuje mamy Danusi i Aldonki

Norweski ogródek... 16:21, 07 sie 2012

Do góry
zakwitl bialy liliowiecto juz drugi

zakupy przez internet...
Rdest Alberta - co mu dolega? 15:55, 07 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam w ogrodzie 3 miesięczny Rdest Alberta. Ostatnio zauważyłem na liściach ubytki, coś jakby wygryzione dziurki. Czy na podstawie załączonego zdjęcia można zidentyfikować co to za choroba? I jak sobie z nią poradzić?

Z góry dziękuję za porady.
Ogród w Holandii 15:54, 07 sie 2012

Do góry
Kręgosłup lepiej, ale nie siedzę caly czas przy kompie. Wstaję, chodzę sobie, znowu siadam i tak po troszku. I mam kilka nowych zdjęć! Tak żeby do tematyki zasadniczej wrócić

Synogarlica

Vanille Fraise nabiera kolorku. No niech mi ktos powie, że Limelight ładniejszy!

Nowe kłoski

I ostatnio moja faworytka. Miała być Jalitah, ale moim zdaniem to jest coś innego. Kwiaty ma ogromne!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:50, 07 sie 2012

Do góry
Poznalam milego miejscowego studenta po architekturze krajobrazu. Ma za chwile przyjechac po moje doniczki po kupowanych roslinkach - niepotrzebne (chyba ze 200 mialam w garazu i spakowalam w weekend). W zamian podzieli sie nasionami cisow - bede probowac hodowli Do gruntu je posieje, zeby nie podlewac tych doniczek... ktore zreszta gdzies musialyby byc ustawione...

Roza - kupiona w paczkach - kwitnie! Chyba znow taka sama Mam wiec 2 kremowo-rozowe i jedna bordowa
Ogród Magdalenka 15:50, 07 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Joaśka , Irenko, Evchen, Weroniko dziękuję , że zajrzałyście do Magdalenki ... horti robi furorę w okolicy ...sąsiadki są już zarażone

to super, powstanie nowa nazwa ulicy, hortensjowa, jak u ,,Gotowe na wszystko" Wisteria!

O ja!!! też jesteś fanką tego serialu... ja go uwielbiam ...i nie mogę oderwać oczu od horti Brie

no to jestem trzecia )) ... a u Brie nie tylko hortensje uwielbiam ...

szkoda, że już się skończył, uwielbiałam ten serial! a śmiałam się do rozpuku jak oglądałam ,,Seks w wielkim mieście"

Ja jednak " Gotowe ... " bardziej ... nawet M. zasiadał i obowiązkowo musiał obejrzeć

my też razem oglądaliśmy ... a to duży sukces bo raz, że TV jest baardzo u nas zaniedbane ... seriale to już masakra zaniedbania ... przed "Gotowymi..." była "Ally McBeal" - oj ta to już szaleńczo ... teksty w stylu "było minęło" i piosenka przewodnia są do dziś częścią nas )) ... ale zboczyłam ... i brnę w zboczenie ... jakoś to trzeba uratować ... kfiatki ze stołu Ani

Ogród w Alei Lipowej... 15:46, 07 sie 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim hurtowo za pochwałę Lime. Ta hortensja mnie bardzo zaskoczyła, że tak szybko urosła. To super odmiana, niezawodna. Jeszcze po jednym z programów Mai spodobała mi się Phantom, ale jej nie mam.

A to moje kordyliny. Podsadziłam tojeścią.
Trzecia zaraz po zakupie zmarniała, powodu nie znam. Mam ją jeszcze , ale chyba się nie odrodzi, ciągle marnieje.

Nasz mały raj na ziemi :) 15:44, 07 sie 2012

Do góry
Dzieciakom chyba tak spodobało się zbieranie kwiatów że postanowiły zrobić mamusi niespodziankę

Kwiatuszki znalazły swoje miejsce w gustownym flakoniku na kuchennym stole

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:42, 07 sie 2012

Do góry
Karolinka napisał(a)
mój eksperyment - ''bonsai'' z thuji Poprzedni właściciele posadzili 3 obok siebie i chciałam coś urozmaicić bez przesadzania...efekt mocno średni ...
reanimacja iglaków od strony ulicy

Witaj,
Śliczny zadbany ogródek masz
Mam pytanie praktyczne, jak Ci się sprawdza podjazd z płyt ażurowych + kamyczki?? musisz jakoś je uzupełniać?? czy za bardzo się nie panoszą po trawniku?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies