Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:10, 06 sie 2012

Do góry
Danusia, dziękuję Ci za przyjazd, za wspaniałą atmosferę.... za prezenty.... prezenty królewskie....... jesteś kochana..... oczywiście Witek i Grześ też cieplutko zapisali sie w naszych serduchach....
A w sukieneczce w kwiatki wyglądałaś prześlicznie.. chociaż ja nie z tych co patrzą na ubranie....
Dziękuje za Ogrodowisko
Rajski ogród Ani 21:09, 06 sie 2012

Do góry
To niebieskie Elizo to szałwia trójbarwna

a to fotka z ub. roku

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:07, 06 sie 2012

Do góry
siaaska napisał(a)

Wiecie może co to za czerwone cuda? Kupiłam dzisiaj w biegu, w deszczu i nawet nie zapytałam co to.

Pisałam że to żarnowiec ale nie byłam pewna... teraz już wiem że to dabecja

Pozdrawiam

Dziękuję kochana
Rajski ogród Ani 21:04, 06 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Wejście do mojego małego ogródeczka

Śliczne cynie, begonie, a to niebieskie nie wiem? Ładne
Rajski ogród Ani 21:04, 06 sie 2012

Do góry
...a do mnie przywędrował jakiś zmęczony podróżny i przycupnął w zakątku hortensjowo-hostowym

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 21:00, 06 sie 2012

Do góry
Dziekuję ! I muszę przyznać, że odkąd jestem z Wami, to zrobiłam spore postępy w fotkowaniu - ciągle podglądam lepszych ode mnie i uczę się tyle ile mogę.

cd.
Ogród do odświeżenia 20:59, 06 sie 2012

Do góry
Mam pytanie do wszystkich zaglądających, może ktoś się pozna na tym klonie i pomoże mi w identyfikacji? Dostałam go niedawno, ale bez żadnej etykiety.

Młode liście są czerwone, później przebarwiają się na bordowo. Te najniżej rosnące mają cimno zielony kolor.

I tutaj jeszcze kilka zdjęć liści - trochę sponiewierane przez lipcowy grad

Ogród do odświeżenia 20:49, 06 sie 2012

Do góry
Po trzech dniach bitwy z jałowcami zakończyłam nierówną walkę, mam nadzieję, że wygraną. Dzisiaj zamawiam Limelight i cierpliwie czekam

Po lewej stronnie od ostatniego jałowca rośnie rododendron. Myślałam, że ma tam zbyt dużo słońca, ale daje tam radę, bo w tym miejscu słoneczko od około 13 do 16-17.

I jeszcze widoczek na wszystkie wyskubane jałowce

Nie są idealnie równe, ale wysokością różniły się już na samym początku.
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:38, 06 sie 2012

Do góry
Dzisiaj był wyjątkowo upalny dzień.
Podlewałam, podlewałam, końca nie widziałam, bo każdej roślince chciałam dać trochę ochłody.
Część roślin kończy kwitnienie inne są w jego pełni np. aksamitki, niektórzy ich nie lubią, a ja bardzo...

Mój ogród 20:37, 06 sie 2012

Do góry
A to okno widokowe z mojego ogrodu. Lubię na patrzeć, jak zmienia wraz ze zmianami pór roku.

Na rabacie bylinowej niepodzielnie królują kosmosy. Po prostu - kosmosowy busz.

A królowymi ogrodu są teraz cynie. Już je pokazywałam, ale są tak ładne, że musiałam zrobić im jeszcze fotki.
Z tej na pewno zbiorę nasiona osobno. Śliczny róż i ma urocze piegi.

A ta pomarańczowa z grubym środkiem.

I jeszcze jedna.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:35, 06 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
Witaj Danusiu!!
Proszę o pomoc. Powiedz mi co jest mojej metasekwoi????? Teraz jest już praktycznie cała brązowa ((

Może nawoziłaś trawnik i zasolenie dało się we znaki?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:34, 06 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!

Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?

Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.

Mój ogród 20:28, 06 sie 2012

Do góry
Mamy już sierpień i prawdziwe gorące lato. Są już pierwsze plony. Ogórki obrodziły wspaniale, pomidory zaczynają dojrzewać, maliny też zapowiadają się dobrze. Ale w ogrodzie nie wszystko idzie tak dobrze. Po ulewnych deszczach i dużej wilgotności powietrza na wielu roślinach pojawił się grzyb. Mój klon jesionolistny Flamingo z złapał grzyba, ale go opryskałam Score, a z innych roślin oberwałam zagrzybione liście. Ale ogólnie wygląda dobrze, jest kolorowo.
Pierwszy raz posiałam aksamitkę wąskolistną. Mam ją też w warzywniku między warzywami.

Miskant chinski powiększył swoją objętość i jest bardziej okazały jak w zeszłym roku. Czekam aż pojawią się bordowe kłosy.

Rozchodnik okazały, roślina ładna, okazała i bezproblemowa.

Te iglaki zostały przystrzyżone, mam też małe bukszpany które formuje na kulki.
Te kuleczki przystrzyżone zostały dopiero drugi raz, bo chociaż naturalna ich forma to kule, ale nie chcę żeby były duże. Będę je strzygła, żeby zachowały taką właśnie wielkość.

Ten wielki jałowiec też przyciełam, rozrasta się niemiłosiernie. A była kiedyś z niego taka jałowcowa niepozorna sierotka.

Niestety psuje mi się aparat, wszędzie widać na zdjęciach jaśniejszą plamę. Ale może trzeba sobie sprawić lepszy. Bo bez aparatu, jakoś już nie mogę żyć.

,

Norweski ogródek... 20:24, 06 sie 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
[
reszta kolorow powedrowala do poczekalni ) mam takie miejsce za komoreczka , gdzie sa wszystkie roslinki innego koloru))moze mi sie kiedys odmieni?

o tam

No ładna mi komóreczka
Toz to domek gościnny jest
Zielony chaos u Dawida 20:20, 06 sie 2012

Do góry
Na koniec gladiole, które obecnie zaczynają u mnie kwitnienie.

Ten jest akurat bez nazwy - jeden z zakupów, gdzie nie wszystko grało... ale kolorek fajny,

'Avalanche' - najwyższy kwiatostan jak na razie - 170 cm.

'Priscilla'

Zielony chaos u Dawida 20:12, 06 sie 2012

Do góry
Kolejne na różyce. Jako pierwsza ponownie kwitnąca 'Pomponella'

'First Lady', na którą już postawiłem krzyżyk, bo najpierw ją odmroziło, a potem Parys odłamał jeden z pędów. Drugi jednak wziął się w garść i jest kwiatek.

No i 'Heimatmelodie'

Zielony chaos u Dawida 20:10, 06 sie 2012

Do góry
Dzięki dziewczyny

Ana, kłaniam się sąsiadce. Wychodzi na to, że do ciebie mam najbliżej Tylko ok. 40 km.

A ja po dzienno - nocnym kelnerowaniu (wróciłem po 3 rano) miałem dziś popracować w ogródku... ale niestety wstyd się przyznać, przespałem pół dnia. Jedyne co zrobiłem w ogródku to zdjęcia i wydanie zarobionych pieniędzy na lilie - to było silniejsze ode mnie.

Zatem z dnia dzisiejszego...

Dalie, które kupione w zeszłym roku miały być jednoroczne, a jak widać zimowanie im służy.

Clematis 'Dr. Ruppel'

Hortensja, która ma 7 kwiatostanów, ale tuż nad ziemią. Posadzona przez moją mamę całkiem bez mojej wiedzy, gdzie popadnie, okazało się, że ma tam chyba dobrze.

I pierwsze oznaki wiosny chyba - sasanka 'Papageno'

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 20:05, 06 sie 2012

Do góry

Lobelia cardinalis

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 20:05, 06 sie 2012

Do góry
Belamkanda chińska

śliczny skalniak z olbrzymia ilością roślin

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:00, 06 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
NIe mogę wyjść z podziwu, ze wykopane hortensje, które ze trzy tygodnie leżały z odkrytymi korzeniami za garażem kwitną. I są ładniejsze od tych które w ich miejsce posadziłam...
. Wiosną lub jesienią wrócą na swoje pierwotne miejsce
I dzień nie może się skończyć bez widoczku na limlajtkę Sukienkę ma z laurowiśni i tylko jej główki widać

a ja nadal czekam na obiecaną Magical
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies