Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:45, 14 sie 2012

Do góry
Irenko na 800 stronkę ślę życzenia następnych fajniutki i wesołych stronek, dla Ciebie mój świeżutki dzisiejszy Merlin zabójczo pachnie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:43, 14 sie 2012

Do góry
Elizo,za szybko jakoś w tym roku idzie jesień.Ja mam juz zebrane nasiona z aksamitek zwykłych,klarkii,nagietków,eszolcji,czarnuszki i wielu innych.Nawet godecja prawie przekwitła,a w ubiegłym roku jeszcze cały wrzesień miała piękne kwiaty,

Ogród... reni 19:42, 14 sie 2012

Do góry
Dziękuję
Dziewczyny co to jest, samo się posiało

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:42, 14 sie 2012

Do góry
Irenko, pozdrawiam serdecznie
miło, że choć na chwilę się spotkałyśmy
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:41, 14 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
A jak jestem przy temacie agapantów, to byłam dziś po pracy u Żurka. No nie mogłam się opanować. Widziałam, że mają agapanty, bryła połowę mniejsza, niż te prezentowane na zdjęciu poniżej za 70 zł.

Pojechałam sprawdzić czy mają coś ciekawego i trochę się rozczarowałam. Takich zawilców, jakie widziałam na rabacie w Kopenhadze, to nie było, same jakieś małe sadzonki bez kwiatów, pąki zamknięte i kolor nie taki, jaki by mi pasował.
Ale kupiłam ciekawą odmianę Jeżówki - 'Summer Coctail". Jutro ją posadzę, to zrobię fotkę. Na razie szukam dla niej miejsca. A miałam już nie robić spontanicznych zakupów, ale cóż... taka mała słabość

do tej pory nie znałam w ogóle agapantów, ale na zdjęciach prezentują się imponująco
spontaniczne zakupy są bardzo fajne, tylko potem siedzę i myślę, kupiłam fajną roślinkę i co z nią zrobić?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:39, 14 sie 2012

Do góry
Kasia gratuluję setki kolejnej. Mimo że nie możesz jeszcze tworzyć ogrodu do końca to i tak jest pięknie, a to piękno tworzą Twoje cudne roślinki i Ty oczywiście

przesyłam Ci lilię kupioną na targach

Ogród w Holandii 19:38, 14 sie 2012

Do góry
Agatko mam taką zagwostkę, byłam z rodzinką na spacerku w naszej historycznej fosie i zrobiłam takie zdjęcia w tamtejszym rosarium. Może Ty będziesz wiedziała z czego róże mają skarpety?

Może trochę niewyraźne, ale telefonem robione
Mój 4 arowy azyl... 19:34, 14 sie 2012

Do góry
Aniu asc, Celinko, Elu - dzięki za wizytę. Słoneczko z czarnym okiem dla Was

Ogród w Tarnowie 19:34, 14 sie 2012

Do góry
ogród jak zwykle ... zadbany, piękne, świetnie przycięte rośliny...

Richie dzięki jeszcze raz za super podróż do ogrodu Ani ...

no, takich fotek nie masz
zdążasz do rozbawionej grupy...

i już jesteście razem...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:32, 14 sie 2012

Do góry
A jak jestem przy temacie agapantów, to byłam dziś po pracy u Żurka. No nie mogłam się opanować. Widziałam, że mają agapanty, bryła połowę mniejsza, niż te prezentowane na zdjęciu poniżej za 70 zł.

Pojechałam sprawdzić czy mają coś ciekawego i trochę się rozczarowałam. Takich zawilców, jakie widziałam na rabacie w Kopenhadze, to nie było, same jakieś małe sadzonki bez kwiatów, pąki zamknięte i kolor nie taki, jaki by mi pasował.
Ale kupiłam ciekawą odmianę Jeżówki - 'Summer Coctail". Jutro ją posadzę, to zrobię fotkę. Na razie szukam dla niej miejsca. A miałam już nie robić spontanicznych zakupów, ale cóż... taka mała słabość
Mój 4 arowy azyl... 19:29, 14 sie 2012

Do góry
Nieśmiałe rózyczki i rudbekie w coraz ciemniejszych kolorach

i czerwone floksy od Leonii
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:28, 14 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)
witam!

może mnie ktoś zrozumie i pożałuje - miałam dziś zaplanowany caaaaaaaaaaaały dzień na ogród i co ???
leje

Ja Cię zrozumie i pożałuje bo mam tak samo. Przyjechałem z Wysowej żeby skosić trawę i coś porobić a tu leje i nic z planów. Z drugiej strony to deszcz jest bardzo potrzebny bo było już bardzo sucho. Ale od czwartku poprawa pogody i nadrobimy zaległości
Dla poprawy nastroju chwila wspomnień...

Mój 4 arowy azyl... 19:25, 14 sie 2012

Do góry
A na działce rozkwitła odętka wirginijska

i wreszcie hortensja bez wątpienia Tardiva
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:22, 14 sie 2012

Do góry
Irenko trochę spóźnione, ale szczere gratulacje z okazji kolejnej seteczki i życzenia następnych

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:20, 14 sie 2012

Do góry
Jeszcze kilka fotografii z moich wakacji w temacie ogrodowym.

Liatra kłosowa w pełni rozkwitu.

Romantyczny zakątek ogrodu pałacowego w Fredensborgu, z krwawnikiem w roli głównej

oraz budleje

oraz chyba najbliższy ogrodowiskowemu ogród renesansowy z pięknie formowanymi cisami, bukszpanami i agapantami w donicach przy kolejnym pałacu Frederiksborg.

Mój 4 arowy azyl... 19:20, 14 sie 2012

Do góry
Wejście przez wieżę bramną na dziedziniec zamkowy

Z prawej, wśród ostańców, grota tortur!

Kolorowe rabaty 19:16, 14 sie 2012

Do góry
witaj Marta, miło, że mogłyśmy choć chwilę porozmawiać u Ani...
mam tylko jedno zdjecie, na którym jesteś...chyba zawołałam i odwróciłaś się ...
pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 19:16, 14 sie 2012

Do góry
A ja zwiedziłam kolejny zamek. Tym razem w Ogrodzieńcu. Trzeba przyznać ze wstydem, że dopiero teraz. A przecież mam go tak blisko. Przyjazd wnuczki mnie zmobilizował. Pogoda dopisała i wycieczka była udana pod każdym względem
Bryła zamku jest ogromna. W XVI w. porównywany był pod względem wielkości i przepychu z Wawelem.

Początki powstania grodziska a potem zamku datują się na XII w. Pierwszymi właścicielami byli Włodkowie herbu Sulima. W 1523 r. zamek stał się własnoscią Jana Bonera radcy krakowskiego. W latach 1532 - 1547 jego bratanek Seweryn Bonar rozbudował zamek czyniąc z niego imponującą, renesansową siedzibę obronną i mieszkalną.
Po najeździe Szwedów w 1655r. poważnie uszkodzone zostały południowe mury zamkowe, które zostały naprawione przez kolejnego właściciela - Stanisława Warszyckiego. On to na przedzamczu wzniósł stajnie i wozownie oraz wybudował poteżne mury obronne.
Kolejny napad Szwedów w 1702 r. oraz pożar przez nich wzniecony był początkiem upadku twierdzy.
Ostatni właściciele opuścili zamek w 1810r.

Miniatura zamku, w głębi ruiny

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:07, 14 sie 2012

Do góry
Witajcie Dziewczyny,
cieszę się że Wam się podoba Nie jest doskonały, ale dla tych nóg... no, musiałam go mieć Drewno teakowe podobno...
Zresztą brakuje nam w przedpokoju stoliczka do odkładania kluczy itp, a ten miał idealne wymiary...
czekam na przesyłkę

Mam dużo trawnika? A jak robię nową rabatę to M narzeka, że nie będzie jak przejść dookoła domu za chwilę jak się "chabozie" rozrosną

Ale zamierzam jeszcze trochę "ukraść" - przed szpalerem z róż, o tutaj, po lewej stronie, pasek - na hortensje? Bo jest milion odmian a ja nie mam ich już gdzie wcisnąć...:

No i szpalerek jest ok jak kwitnie, a teraz prawie przekwitł, tylko owoce się zaczynają wybarwiać...

Byłam dzisiaj w 2 centrach ogrodniczych... i nic nie kupiłam Jestem z siebie dumna Kupiłabym może żółty krwawnik, ale akurat żółty był tak mizerny że stwierdziłam że może gdzie indziej trafię.
Ma może ktoś z Was miłorzęba PEndula? Rozumiem że szczepiony, zwisający? Jak duży on rośnie?
Mam miejsce po wykopanej brzózce pendula, a miłorząb jest śliczny jak się przebarwiają mu listki na żółto...
chociaż widziałam w Zduńskiej takie wysokie wąskie drzewko, całe żółte - nawet o tej porze roku, i to chyba był jakiś miłorząb właśnie... nie wiecie może co to mogło być?

miłego!!
Co z tym ogródeczkiem począć 19:02, 14 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie

Proszę was o pomoc w identyfikacji tej hortensji ,kupiłam pod nazwą Winki Pinki ale wydaje mi się że to nie jest ona
Czy Winki Pinki jest od początku kwitnienia koloru różowego czy też zaczyna od limonkowego koloru?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies