Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 11:49, 16 paź 2012

popcarol napisał(a)
Irenko u nas też pada! Liście szafirków zapowiadają wiosenne kwitnienie, więc się nie denerwuj! A już miałam zapytać co to za trawa na rabacie pozdrawiam!

Wiem Karola, ale nie mogłyby tak wiosną ruszać, bo przez zimę i tak zgniją; a trawa to rozlenica rubrum...deszczyk potrzebny, bo sucho na pieprz, zwłaszcza pod drzewami a tam mam hosty i pierwiosnki i powojniki
p.s. i twoja rudbekia widoczna, kwitnie i kwitnie
EPODLAS 11:50, 16 paź 2012

Irenko, plany i marzenia trzeba mieć. One pchają nas do przodu. Też mi się marzy ciurkadełko w pobliżu tarasu. Właściwie już zrobiłam już pierwsze kroki w tym kierunku, posadziłam tam hortensje, a M podciągnął tam prąd, żeby można było go zamontować. Ale na razie to tyle. Ale może, może.... Pozdrawiam serdecznie.
Milka 11:50, 16 paź 2012

anula_wn napisał(a)
a propos liści szafirkowych....ścianac czy zostawic ?

Ewa, z wątku ,,Ogród Ewy", jak byłą u mnie, to mówi, że je ucina na 5 cm i mimo to, za rok kwitną
Milka 11:53, 16 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Irenko, plany i marzenia trzeba mieć. One pchają nas do przodu. Też mi się marzy ciurkadełko w pobliżu tarasu. Właściwie już zrobiłam już pierwsze kroki w tym kierunku, posadziłam tam hortensje, a M podciągnął tam prąd, żeby można było go zamontować. Ale na razie to tyle. Ale może, może.... Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko, to juz dużo!! bo początek jest, a jak jest on, to wiadomo, że reszta też poleci! czyli już wiem, że będę u ciebie podziwiać ciurkadeło w towarzystwie hortensji; będzie pięknie, a one będą super rosnąć, bo bryza wody da im lepsze warunki
czyli spełniamy swoje marzenia, a co
anula_wn 11:57, 16 paź 2012

dzięki Irenko, bo ja ucięłam przy ziemi...... ale już mają znowu z 5 cm !
najgorsze, że zaczęły mi wyłazic krokusy ! no niby dobrze, ze ciepła jesień, ale przyroda zaczyna szalec....
Tess 12:07, 16 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Tereniu, cieszę się, że wpadłaś a wiesz, że ty w październiku i 3 razy możesz obchodzić imieniny i życzenia ogrodowo - prezentowe możesz mieć?

wiem
Ale takich życzeń ogrodowych, jakie mam w tegorocznym październiku, to nikt nie spełni
Chcę żeby przed zimą roslinki były wszystkie wsadzone

A czwartą rękę chętnie nabędę/zdobędę, ale nie do pomocy w sadzeniu, tylko do pukania się w głowę!
Szkoda, że jej nie miałam, jak roślinki nabywałam.
Trzeba było się pukać już wówczas
Milka 12:08, 16 paź 2012

Ja też tak zrobię a mnie wyłażą hiacynty! i przez takie coś poprzedni sezon...wszystkie stracone, te są nowe!
Gardenarium 12:10, 16 paź 2012

Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie

Instagram Ogrodowiska
Milka 12:12, 16 paź 2012

Tess napisał(a)

Tereniu, cieszę się, że wpadłaś a wiesz, że ty w październiku i 3 razy możesz obchodzić imieniny i życzenia ogrodowo - prezentowe możesz mieć?

wiem
Ale takich życzeń ogrodowych, jakie mam w tegorocznym październiku, to nikt nie spełni
Chcę żeby przed zimą roslinki były wszystkie wsadzone

A czwartą rękę chętnie nabędę/zdobędę, ale nie do pomocy w sadzeniu, tylko do pukania się w głowę!
Szkoda, że jej nie miałam, jak roślinki nabywałam.
Trzeba było się pukać już wówczas

Posadzisz, masz jeszcze sporo czasu, bo nadal cały czas będzie ciepło,czyli już życzenia można uznac za spełnione

oj znam ten ból i wariactwo z roślinkami, jak zobaczyłam te żurawki do wysadzenia na palecie, zwątpiłam w siebie, a jednak uparłam się i w największy upał posadziłam, ale kto wie, jakby ta czwarta ręka byłą, to bym się puknęła w czoło
Milka 12:14, 16 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie

Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu