Wiem Karola, ale nie mogłyby tak wiosną ruszać, bo przez zimę i tak zgniją; a trawa to rozlenica rubrum...deszczyk potrzebny, bo sucho na pieprz, zwłaszcza pod drzewami a tam mam hosty i pierwiosnki i powojniki
p.s. i twoja rudbekia widoczna, kwitnie i kwitnie
Irenko, plany i marzenia trzeba mieć. One pchają nas do przodu. Też mi się marzy ciurkadełko w pobliżu tarasu. Właściwie już zrobiłam już pierwsze kroki w tym kierunku, posadziłam tam hortensje, a M podciągnął tam prąd, żeby można było go zamontować. Ale na razie to tyle. Ale może, może.... Pozdrawiam serdecznie.
Bożenko, to juz dużo!! bo początek jest, a jak jest on, to wiadomo, że reszta też poleci! czyli już wiem, że będę u ciebie podziwiać ciurkadeło w towarzystwie hortensji; będzie pięknie, a one będą super rosnąć, bo bryza wody da im lepsze warunki
czyli spełniamy swoje marzenia, a co
dzięki Irenko, bo ja ucięłam przy ziemi...... ale już mają znowu z 5 cm !
najgorsze, że zaczęły mi wyłazic krokusy ! no niby dobrze, ze ciepła jesień, ale przyroda zaczyna szalec....
wiem
Ale takich życzeń ogrodowych, jakie mam w tegorocznym październiku, to nikt nie spełni
Chcę żeby przed zimą roslinki były wszystkie wsadzone
A czwartą rękę chętnie nabędę/zdobędę, ale nie do pomocy w sadzeniu, tylko do pukania się w głowę!
Szkoda, że jej nie miałam, jak roślinki nabywałam.
Trzeba było się pukać już wówczas
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Posadzisz, masz jeszcze sporo czasu, bo nadal cały czas będzie ciepło,czyli już życzenia można uznac za spełnione
oj znam ten ból i wariactwo z roślinkami, jak zobaczyłam te żurawki do wysadzenia na palecie, zwątpiłam w siebie, a jednak uparłam się i w największy upał posadziłam, ale kto wie, jakby ta czwarta ręka byłą, to bym się puknęła w czoło
Dzięki udanemu i zadbanemu ogrodowi wartość inwestycji rośnie
Danusiu, no widzisz jak ty naprowadzasz na właściwe myślenie dokładnie tak, bo zadbany ogród, albo w ogóle, że ogród jest, podwyższa wartość domu, tylko i tak potem ludzie wszystko zmieniają
pozdrawiam cieplutko, leje okropnie, ale w weekend ma być słońce i ciepło, 20 w cieniu