Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:46, 04 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Młode wiśnie amanagawa i kiku-shidare zostały opatulone trawą kalifornijską. Nie cierpię agrowłókniny, ale takie młode roslinki narażone na wiatry, niczym nieosłonięte nie przetrwałyby tegorocznych mrozów. Dlatego najpierw otrzymały sweterki z agrowłókniy a potem płaszczyki z trawy.

Marzenko wiem ze jeszcze jest czasu dużo ale ja już chciałabym sie przygotować, tez nienawidzę agrowlokniny więc szukam czegoś takiego, możesz dać mi namiary na te stronę w internecie na której te " płaszczyki" znalazłeś.?
Chrupiące skrzydełka Adki 11:27, 04 sie 2012

Do góry
[img]Składniki:
1,5 kg skrzydełek
płatki kukurydziane zwykłe
świeżo mielona sól ,pieprz
ostra papryka,czosnek granulowany,
estragon lub ulubione zioła

Wykonanie:
Ja osobiście zawsze odcinam "pazurki",nie chcę straszyć dzieciaków.
Mięso myję i osuszam,przyprawiam dokładnie i obtaczam grubo w zmielonych [niesłodkich ] płatkach kukurydzianych.Wykładam na blachę i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200st. na około 40min.
Zawsze sprawdzam ,czy zaczyna odchodzić od kości.Jeśli nie jest dobrze zrumienione podwyzszam temp. do 215st na kolejne 15minut. Są chrupiące, zawsze znikają w mgnieniu oka.Serdecznie polecam.Adka.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:32, 04 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
3 lata temu brzoskwinia była łysym patyczkiem. Nie do pomyślenia, ale ona rocznie ma ponad 1m przyrostu!
Posadziłam ją bez sensu, bo od południowej strony domu, by miała ciepło, ale w świetle okna

Okna w kuchni praktycznie nie widać w tym roku

Brzoskwinia musi odejść Mimo owoców - ma ich sporo, nadal niedojrzałe... ciekawa jestem kiedy będą i czy będą smaczne?

Wymyśliłam jednak, że zetniemy najpierw połowę drzewa - chyba możemy? Przeżyje tę operację?

Część z lewej strony do ścięcia... czy prawa mimo pochylenia da radę?

Ja też mam jedno drzewko brzoskwini posadzone na południowej ścianie domu i dzięki temu co roku są owoce, nawet po tej zimie. Brzoskwinię trzeba mocno ciąć, spróbuj ją prowadzić na płasko, przy murze, mocno kontrolować i wtedy nie będzie zasłaniać okien. Nie można jej nigdy puścić samopas, bo wtedy tworzy owoce coraz wyżej i wyżej, drzewo rośnie coraz większe, a gałęzie na dole robią się gołe.
Zostaw te dwa pnie, skoro już tak wyrosła i ogranicz ilość gałęzi na tych pniach, żeby było tylko kilka poziomych gałęzi po zewnętrznych stronach obu pni. Nie widzę całego drzewka i nie wiem jak dokładnie rośnie, może lepiej będzie poczekać aż drzewo zgubi liście, wtedy wszystko będzie jasne.
Rododendronowy ogród II. 10:06, 04 sie 2012

Do góry
Mój samochód w roślinki zapakowany.

Mam nadzieję, ze projektanci przemysłu motoryzacyjnego projektują już specjalne samochody dla Ogrodowiczan, którzy wybierają się na spotkania

Bogdziu, chłoń spotkanie całą sobą, róbcie zdjęcia , a ja czekam na opisy i zdjęcia.
Szczęśliwej drogi w tą i z powrotem
Pozdrowienia dla męża i pozdrawiaj ode mnie wspólnych znajomych
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:59, 04 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapasy

Danusiu Ty je jeszcze u siebie zmieścisz ?

Miłego spotkania i szczęśliwego powrotu
Wilczomlecz groszkowy (Euphorbia lathyris) 08:19, 04 sie 2012

Do góry
Zdjecia zostaly zrobione jakis miesiac temu ale roslina oprocz tego ze troche urosla nie zmienila sie. Jest to samosiejka i niestety kompletnie nie mam pojecia co to jest. Nie ma osoby ktora przechodzac kolo niej nie spyta sie co to za roslina. Moze ktos moze mi pomoc?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:53, 04 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Na początek kłaniam się wszystkim po meksykańsku

. Zdjęcia z wakacji cudne pozdrawiam m
Ogród dla Agusi 00:41, 04 sie 2012

Do góry
.
Nigdy dość ,tam być od wschodu do zachodu słońca.
Ogród dla Agusi 00:34, 04 sie 2012

Do góry

Ogród dla Agusi 00:28, 04 sie 2012

Do góry

Nasionka, siewki... 00:28, 04 sie 2012

Do góry
mogę oddać sadzonki poziomki ogrodowej - puszcza mi odnogi na potęgę

oraz oddam w dobre ręce mix siewek - sosna, brzoza, klon - wszystko znalezione w piaskownicy na wiosnę, przesadzone do doniczki i podlewane od czasu do czasu

tylko nie wiem, czy brzózkę będziesz chciała, bo z Twojego wątku coś mi się kojarzy, że masz i chcesz wyciąć

Ogród dla Agusi 00:24, 04 sie 2012

Do góry

Ogród dla Agusi 00:19, 04 sie 2012

Do góry

Ogród dla Agusi 00:06, 04 sie 2012

Do góry

Ogród z gruszką 00:05, 04 sie 2012

Do góry
Ewo,dziękuję za kolejne odwiedziny. Miejsce dla dzieci pod garażem ale nie od strony wjazdu tylko bocznego wejścia, tak w rogu tam gdzie zielone kółeczko strzałka wjazd do garażu

Moja największa pasja - ogród 00:04, 04 sie 2012

Do góry
a tu jeszcze zdjęcie szałwii omszonej, którą uwielbiam i mykam

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 00:01, 04 sie 2012

Do góry
Już 4 sierpnia
Nie mogłam sobie darować - spotkanie u Ani beze mnie???
Toć my sąsiadki
Co prawda nasze chałupy na dwóch krańcach wsi, ale jednak
Wyciągnęłam M. i zajrzeliśmy na chwilkę do Ciebie, a właściwie do Was...
Po cichutku - Misiek nawet nie szczeknął
Zaraz zmykamy, bo ja rekonwalescentka
Życzymy, aby to spotkanie było udane i spontaniczne tak jak Ty
Abyś Ty i Twoi goście zapamiętali ten dzień jako jeden z najwspanialszych dni odkąd istnieje Ogrodowisko
Pogody i pogody ducha, nawiązania nowych ściślejszych serdecznych relacji
No i nie zapomnijcie o szczegółowej fotorelacji - my po drugiej stronie kompa czekamy

Ogród dla Agusi 23:58, 03 sie 2012

Do góry
W lipcu miałam nareszcie dużo czasu aby nadać oczekiwaną formę wielu krzewom po kwitnieniu poprzez cięcie.Przycinałam Rh,tawuły,berberysy,jałowce,irgę i pigwowiec.

Irgę na wprost mocno przecięłam aby nie zasłaniała jałowca/środek na wprost/.
Niestety w cieniu też sucho mimo deszczu,codzienne podlewanie bo hortensje omdlewaja w upalnym powietrzu.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:46, 03 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
Widzę że zaatakowaliście mnie na całego. Ja tylko napisałam że PRZEJRZAŁAM ogród Seby od deski do deski. Nie oznacza to, że PRZECZYTAŁAM całe forum, prawda?

Nieee, źle nas zrozumiałaś - ogrodowiskowych weteranów Wiemy, że tego forum nie ogarnia nikt i jak ktoś napisze, że ogarnął MÓJ wątek, to znaczy, że zna jakiś tajemny sposób na ogarnięcie go - krótko mówiąc
Ogród dla Agusi 23:39, 03 sie 2012

Do góry
Jeszcze lipiec.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies