O matko, nie może być, dkładnie tak jak szpadlem namazałam na trawniku.
Gosia no nie wierzę, że dałaś fizycznie radę to przekopać No widzisz jakie to ważne jest ??? Idealne linie i ogród brzytwa po prostu, Buziole i koniec kropka, idę przekopac swój ogród ...hehehe...żartowałam
Witam Asieńko ..... Rozchodniki przekazałam , także do Eli dotrą .... W całym zamieszaniu nie do końca wiedziałam , że Ty to Ty wybacz ..... Przesyłam pachnący obrazek
Magnolio..... jest cuuuuuudnie......... masz u nas wielką czekoladę.... cholerka, chyba swój przedogródek też Ci zlecę..... Jesteś Wielka...... zupełnie inne spojrzenie na świat.... Napewno z drobnych modernizacji jakie musza nastąpić.. to koleżanka che mieć czewonego , szczepionego klona i nawet już taki zakupiła..... ale myślę, że zamiast Magnolii (ja uwielbiam magnolie i u nas w prawie każdym ogródku rośnie magnolia..... moje kwitna do tej pory..... ) może być i klon ..... co o tym sądzisz... ????? A magnolię posadzimy po drugiej stronie wejścia do domu Ale na razie po jednej rabatce....
Boziu kiedy założysz swój wątek... u Ciebie to będzie ogród..... wróc, żle piszę .............to będzie OGRÓD
A jutro przesadzanie, dosadzanie przyjadą moje róże Aspirin planuje troszkę pozmieniać nasadzenie przed ekranem cisowym. Posadzić kulki bukszpanowe, między nimi carexy Frosted curls i róże. W rogach działki wiśnie umbra (coś ala jeden zakątek w Danusiowym ogrodzie, gdzie kulki rosną w trawie przed ekranem cisowym, który zasłania siłownik od bramy).
Problem z bokami działki mam niestety nadal Chciałam trochę wyrównać linię trawnika ale niestety nie za bardzo mam pomysła
Z elementów stałych, które są na tą chwilę, to donice stalowe z hortensjami i trawami, ekran cisowy a przed nim miskanty Morning Light
W pierwszej wersji miały być 3 wisienki - jedna w lewym górnym rogu oraz 2 między ekranem cisowym, jednak troszkę łyso mam po tej lewej stronie i zastanawiałam się czy tak nie umieścić jeszcze jednej wisienki w bukszpanowej skarpecie. Tylko czy 4 wisienki to już nie przesada? Czy może zrezygnować z tej jednej pośrodku, na rzecz tej po lewej?
Po prawej stronie będzie drewutnia i dosadzę żywopłot cisowy. Marzyło mi się jakieś kulisowanie ale po prawej za bardzo nie (jest tam górka z której chłopcy zjeżdżają na samochodzikach i sankach ) więc zostaje mi do działania tylko lewa strona. A wtedy to moja linia trawnika dopiero będzie miała uskoki
Błagam, pomóżcie
Coś złego dzieje się z moimi brabantami. Może to brak magnezu, susza (w tym roku podlewane niezbyt często), na niektórych gałązkach są takie małe jakby posklejane pajęczynki i pająki. Czy to przędziorek? Doradźcie bo nie chce stracić tych brabantów
Zasadziłam jeszcze (oczarowana oczywiście rabatą Danusi) trzy Umbrelki przy bocznej dróżce. Cudnie będzie jak już te korony się im powiększą
Ten pas pod wisienkami jest bardzo długi i chciałabym tutaj zasadzić coś, co szybko pokryje korę.
Najlepszy pomysł na jaki wpadłam to chyba Pachysandra.
Zimozielona, szybka i elegancka.
Będę ją przycinać jak wyjdzie na drózkę.
Jak myślicie?
Nawet mój wiecznie niezadowolony z ogrodu Małż był zachwycony drzewkami
Witaj Gabi Możesz zdradzić gdzie nabyłaś swoje wisienki i carexy (pod brzozami)?