Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miało być inaczej 14:53, 13 sie 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

śliczne, angielskie połączenie, róż i fiolet i różne faktury; podobną rabatę podziwiałam u Aniasc

Irenko, u Ani niezaprzeczalnie jest co podziwiać, u Ciebie zresztą też Tą rabatę w założeniu miały uzupełniać białe aksamitki, które okazały się w moim przypadku niewypałem roku. Wyrosły ogromne, po 80 cm... miały być do 40. Kwiaty też nie są zadowalające, bo po deszczu brązowieją i są małe. Wśród nasion tej białej było kilka żółtej i te chociaż cieszą oczy. A jak Twoje białe aksamitki, jesteś zadowolona?

Jeden krzaczek nieplanowanej żółtej.... kwitnie super i ma wielkie kwiaty Z tyłu widać kawałek tej białej

nie jestem; miało być tak jak piszesz, a wybujały wysoko i jakkolwiek nie dbasz wygladaja okropnie; myślałam, że dlatego, iż w skrzynkach, ale nawet u Ani w żyznej glinie nie są takie jak oczekiwałyśmy; jednak wolę miniaturki

Ogród Bogusława 14:52, 13 sie 2012

Do góry
Jak to by było dobrze gdyby czas mógł się czasami cofać, tak choć troszkę
Kolorowy ogród na piasku 14:50, 13 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)
Przemarzniętej glicynii zostawiłam główny pęd, odbiła i uraczyła mnie teraz trzema kwiatkami

Języczka pomarańczowa (coś bardzo lubi jej liście)

hortensja Pinky Winky ....na "kiju"

niesamowite, jednak zakwitła glicynia, chociaż one w sierpniu mogą powtarzać kwitnienie; u mnie w tym roku żadna nie kwitła; piękna hortensja na pniu, jak zresztą wszystko!
Ogród Bogusława 14:50, 13 sie 2012

Do góry
W porannej rosie

i w porannym słoneczku
Różany sezon 2012 14:46, 13 sie 2012

Do góry
Chopin

A to...nie wiem, miał być też chopin...

Louise M
Ogród Bogusława 14:42, 13 sie 2012

Do góry
Dereń zmienia barwę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:35, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

No to widać, że z łapanki było mu najlepiej. Świetny okaz
Ogród Bogusława 14:33, 13 sie 2012

Do góry
Walka z chwastami powoli przynosi skutek, szkoda że powoli.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:30, 13 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rewia mody była. Irenki nie było, była blisko Gabriela i angielskie dziewczyny

zdjęcie Elfik

dobrze Witkowi idzie płaszcz bomba, cedzak kapeluszowy jak najbardziej twarzowy i praktyczny, 2 w jednym ale musiałą być atmosfera!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:20, 13 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Te zdjęcia z dzisiaj najbardziej mi się podobają

Mi też..... tajemniczy ogród

i mnie też, ale hortensje nadal zdumiewają; muszę podziękować za cudne prezenty, oj te ptaszki ważą! a ławka jest u Danusi mega wygodna, można się nawet położyć i nie ma obawy, że człowiek się przeziębi, bo całą z pachnącego drewna
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:01, 13 sie 2012

Do góry
W ubiegłym roku miałam śliczną lawendę, niestety ta zima i jej nie oszczędziła... ale poobcinałam i odbiła.

Kwiatków miała niewiele, ale i tak się cieszę. Dokupiłam parę sadzonek, ale na lawendokosy trzeba będzie poczekać... w tym sezonie tylko tyle...

a woreczki będą musiały poczekać jeszcze rok...

Żurawka - Heuchera 14:01, 13 sie 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Danuś dziekuję za pomoc, ale obawiam się że to chyba nie jest Red dress

red dres jest bardziej czerwona, a ta od spodu fiolet

kurcze, tak to jest jak człek coś kupi, a potem ma zagwostkę

No ja mam to samo, kupiłam COSIA i nie wiem co to jest ;/

Beatko a może Tobie się coś nasuwa??

sama się co prawda nie znam ale może 'Electric Lime'?
Nigdy nie mów nigdy 14:00, 13 sie 2012

Do góry
Historii ciąg dalszy. Teraz to już będzie w skrócie
Z końcem lata posadziłam 4 rh, 3 azalie japońskie, żółciutko kwitnącą magnolię, 50 wrzosów i 4 hortensje ogrodowe. Wzorowo wszystko pookrywałam gałązkami jodłowymi na zimę, przywieźliśmy tego pół auta, nawet w odpowiednim czasie mi się udało. I co? Na wiosnę nie ruszyły 2 rh i jedna ogrodowa. Z tych trzech, co się obudziły tylko jedna teraz zaczyna kwitnąć, ma 1 (słownie : jednego) kwiatka. Ale dobre i to
Ale kwitła siedmioma kwiatami magnolia!!! A jak pachniała! Byłam zachwycona I jeszcze jedno. Żaden wrzos nie zmarzł, a na nie nie starczyło okrycia (dziwne, sąsiadka miała pięć wrzosów, zmarzły wszystkie). To pewnie na zachętę i otarcie łez
I zabawa zaczyna się od nowa. Dokupiłam rh, dwie hortensje, w inne miejsce wsadziłam dalie (w poprzednim miejscu miały za mokro i zdychały) i walczę dalej.
Tak bardzo bałam się kancików. Tym bardziej, że u nas zamiast trawnika jest łąka. I tak musi być do przyszłego roku, w którym to, mam nadzieję, starczy nam funduszy na kostkę.
Już się nimi chwaliłam, ale nie tu

I tak powolutku dochodzę do sedna sprawy, czyli będę prosić o pomoc. Muszę doprowadzić do porządku róg i drugą stronę ogródka. Żadnych konkretnych pomysłów nie mam. To trudne miejsce, ale o tym napiszę następnym razem.
Ogródek Hanusi po zimie 13:36, 13 sie 2012

Do góry
Haniu mam pytanie, na które możesz znać odpowiedź.

w całym moim ogródku rozsiała się taka roślinka - listki po roztarciu mocno pachną - całkiem ładnie

Może wiesz co to takiego?
Miało być inaczej 13:28, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
śliczne, angielskie połączenie, róż i fiolet i różne faktury; podobną rabatę podziwiałam u Aniasc

Irenko, u Ani niezaprzeczalnie jest co podziwiać, u Ciebie zresztą też Tą rabatę w założeniu miały uzupełniać białe aksamitki, które okazały się w moim przypadku niewypałem roku. Wyrosły ogromne, po 80 cm... miały być do 40. Kwiaty też nie są zadowalające, bo po deszczu brązowieją i są małe. Wśród nasion tej białej było kilka żółtej i te chociaż cieszą oczy. A jak Twoje białe aksamitki, jesteś zadowolona?

Jeden krzaczek nieplanowanej żółtej.... kwitnie super i ma wielkie kwiaty Z tyłu widać kawałek tej białej

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:25, 13 sie 2012

Do góry

Patrzę i patrzę na tę przestrzeń,symetrię i przemyślaną elegancję... I chociaż to zupełnie inny ogród od mojego to bardzo mi się podoba...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:24, 13 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

skoro ja jakimś cudem wgrywam to jeszcze różyczka

Się wydało kto pracuje ....
a kto uwiecznia pracę na zdjęciach..

Izuś.
co Ci się tak pnie po murze?.. bluszczyk?
A.. Limcia + miskant to żelazny duet Ogrodowiska I przepis na sukces Miskant jakiż ?... Gracimilus czy Morning Light?..
*matkomatko.. w jakimś dziwnym narzeczu się wysławiam.... miskant, graci, lime...?... jeszcze nie dawno Kauderwelsch... bez urazy oczywistal

a to romantyczna i Adaś w tle przy cudnej ścianie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:23, 13 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

[

Przepiękne zielenie

cała rabata ma się opierać na grze przenikających się zieleni ... małe plamki koloru da bodziszek ... naparstnica ... hosta ... niestety aktualnie po akcji ratujemy padające rośliny z OBI mam zupełnie nie subtelny fiolet i mocny róż ... irytuje mnie okrutnie ... ale przecież nie unicestwię ... byle do wiosny

kolor na lewo ... i cała rabata idąc od limki do ściany kamienicy

mimo, że niektóe elemanty tylko do wiosny....ściana podoba mi się we wszystkich 3 odsłonach
naparstnice bardzo dorodne
ogrodoweimpresjejolki 13:19, 13 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Międzynarodowy Festiwal Ogni Sztucznych PYROMAGIC - pokaz trwa

Jolu, niezły pokaz z balkonu obejrzałaś
życzę zdrówka, dziękuję za zabawny diaolog M. i ja i ..pogoda już się poprawia, a więc i lato jeszcze nas cieszy
Rododendronowy ogród II. 13:14, 13 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kupiłam w Selgrosie po 10zł takie karmniki dla ptaków

Karmniki ciekawe, chyba do powieszenia na drzewie? Znowu będą piękne zdjęcia ze stołówki
Miłej niedzieli życzę.

Tak to sa do powieszenia na drzewie. zaletą jest to że w czasie śnieżyc pokarm nie zostanie zasypany, conajwyżej tylko odrobinę. Też mam nadzieję na fajne zdjcia. Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko, wstecz już u nikogo nie nadrobię, ale na bieżąco i owszem;
niesamowite karmniki, nowoczesne, schludne i funkcjonalne, zawsze czymś zaskoczysz
pozdrawiam poniedziałkowo, wdrażam się w rytm rutyny po intensywnym ubiegłym tygodniu, a tu już znowu środa wolna i nowe pomysły się nasuwają na razie rodzinne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies