Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

eliza3 16:06, 23 wrz 2012

Elu, piękne widoczki u Ciebie, wcale, ale to wcale nie widać, że to już jesień...
Serdecznie pozdrawiam.
weronika77 21:04, 23 wrz 2012

an_tre napisał(a)

Ostatnie tchnienie lata ??????????????????

Ślicznie to tchnienie uchwyciłaś Elfiku pozdrawiam

* * * * *
Ostatnie tchnienie lata i początki złotej jesieni...zatrzymane w kadrze, jak trafnie i pięknie.
Też ściskamy, moimi i Kajtkowymi łapkami.
Bogdzia 21:09, 23 wrz 2012

Elu toz u Ciebie ciągle lato, nic sie nie zmieniło od czasu jak byłam. (19 sierpnia) Nadal pieknie i kolorowo i kwitną te same rośliny.
viva 22:55, 23 wrz 2012

Elu, jakie cudowne u Ciebie lato . Jest pięknie.

O trawkach odpowiedziałam u siebie.
Mala_Mi 23:30, 23 wrz 2012

Od 14 mnie tu nie było.... tydzieńzleciał.... ale poczytałam, poglądałam.. piesiem się zmartwiłam.... przytakuję harlekiny ładne jak duże.... u mnie już za duże a sa wielkie i atakują wszystko wokół....
Autocadowa jestem.......

Wszyscydzielą żurawki tylko ja tego nei robię.. może pora zacząć .....
Elfik 11:12, 24 wrz 2012

Moje najmilejsze Odwiedzające!
Justynko, Aniu, Elu, Weroniko, Bożenko, Vivo - - - w tym roku chyba po raz pierwszy ogród mnie cieszy, ale cały „podkład estetyczny” daje trawnik, który mi pan bozia regularnie nawadniał... Ja mu tylko pomagałam. Teraz widzę, że mój trud uzdatniania ziemi (piachu) nareszcie daje wymierne efekty – ale w miejscach jeszcze nie „obrobionych” wszystko dużo gorzej rośnie. A jesień......... – wczoraj wygrabiałam pierwsze liście spod pęcherznic...

Vivo - poświęciłaś mi tyle uwagi i tak obszernie mi odpowiedziałaś, że wiedząc, ile na to potrzeba czasu, aż się czuję zażenowana – dziękuję Ci serdecznie! Dla mnie Twoje wskazówki są o tyle cenne, że nasze roślinki mają podobne warunki. Mam dużo kostrzew, właśnie w przedszkolu stoją rzędy podzielonych, ale potrzebuję trochę wyższą trawkę. Odpisałam sobie nazwy Twoich trawek, teraz jeszcze o nich poczytam.

Ania - Ty się nawet nie usprawiedliwiaj, ja Ci czasu nie liczę, sama bywam rzadko, bo ja już staram się tylko prawym... Lewe zostało dla ... symetrii...? No bo nie dla urody...
Kiedyś „przy okazji” pstryknij te Twoje Harlekiny – no nie przerażaj mnie, że takie wielkie rosną! Posadziłam za płotem dwa w odległości 2 m... !
Psiunio OK, ma niestety skłonność do dyskopatii, a upilnować się go nie da, bo jest nieobliczalny w ruchach, z radości robi salta i wije się jak piskorz... A wszystko z wrzaskiem, jakby mu ogon przytrzasnęło... Męczący jest... No nie wiem..., za co my go tak kochamy...
Ja żurawki dzielę ze skąpstwa ... Bo na ogół kupuję jedną, i na razie wszystkie po podziale wiosennym przeżyły, ale pierwszy raz jesienią...
Ania, jak gdzieś przeczytałam, że Ty konstrukcje stalowe robisz, to mi się moje najgorsze czasy w projektowaniu przypomniały... Robiłam dużo przyjemniejsze rzeczy... TAKIE na szczęście rzadko...
...tof...
marzena 12:21, 24 wrz 2012

Elfik, to Twoje 'ostatnie tchnienie lata' wcale nie wygląda na ostatnie ! ani... przedostatnie !
bardzo pięknie jest u Ciebie !
pozdrawiam serdecznie
Gabriela 19:14, 24 wrz 2012

Ja tu żadnej jesieni nie zobaczyłam. Pozdrawiam, pięknie się ma Twój ogródek.
viva 23:14, 24 wrz 2012

Elu, nie ma co przesadzać, cieszę się jeżeli mogę się dzielić swoim doświadczeniem, a jak widzisz zatrzęsienia na moim wątku zbytniego nie ma
Wracając do trawek .... choć o to nie zapytałam ale podałam Ci takie, które nadaja sie na brzeg rabaty (jakoś tak pomyślałam), jeżeli myślisz o jeszcze wyższych to mogę też podpowiedzieć
EPODLAS 23:35, 24 wrz 2012

Bardzo u ciebie jeszcze kolorowo. Tak jak by była pełnia lata. Trawnik taki jak być powinien - zielony. U mnie podeschnięty przez suszę. Hortensje pokazują całą swoją krasę. Jednym słowem - pięknie.