To pomieszczenie było przy ogródku dla dzieci w centrum ogrodowym w Anglii, obok tego była inna komórka gdzie stała ławka i wszystkie potrzebne narzędzia. A ogródeczki były śliczne z krasnoludkami
wychylającymi główki z roślin.
Witam Danusiu, nareszcie mój komputer zaczął ze mną współpracować.
Wczoraj zaczełam uzupełnienia obwódkę z bodziszków na różance.
U nas była straszna susza więc deszcz był wybawieniem dla wszystkich roślin.
Nieprzerwanie z róż kwitnie Balerina,Ghislaine de Féligonde, Pink Grootendorst, Tommelise, powtarza kwitnienie Newada,kończy kwitnąć The Pilgrim , ale Cottage Rose ma nowe pąki.
Miłą niespodziankę sprawiła wisteria, zakwitła ponownie i koło ławeczki pachną wspólnie z clematisem ( jest to zapach znacznie subtelniejszy niż mieszanka modraka i budleji skrętolistnej )
Ławeczka stworzyła niezły klimat na tamtej rabacie. Ja bym poszerzyła ten wąski pasek, bo niewiele można tam zmieścić. Pęcherznica sporo się rozrośnie i zacieni Coniki.
Placyk świetnie wygląda, nawet z czerwienią. Choć jakoś widzę, że mało jej u nas to i u Ciebie pewnie w tym roku zniknęła na korzyść bieli, niebieskiego i różu?
Witaj Jasiu w Ogrodowisku, Twój ogród zapachów na pewno będzie inspiracją dla wielu osób, bo zapach w ogrodzie jest równie ważny jak kolor. Ja także "pieję" nad zielono-białym clematisem